Azie-Expert is geboren uit liefde voor het continent Azië. De website die je voor je ziet is opgericht door Sjoerd en Ties Lagraauw, zoals de achternaam al doet vermoeden, twee reislustige broers.

Waarom deze website?

In 2009 besloten wij ons leven thuis eens flink op z’n kop te zetten door ruim een half jaar door Azië te reizen. Die reis, en later andere reizen, bracht en brengt ons in bijna alle landen in Zuidoost-Azië. Onze websites en onze producten zijn dan ook ontstaan uit een passie voor reizen in Azië. Wij willen mensen kennis laten maken met dit prachtige continent. Met de cultuur en natuur, de lokale bevolking, het heerlijke eten en het klimaat. Een reis naar Azië is uiteraard de mooiste en leukste manier om dit mee te maken maar met onze website willen we jou op weg helpen naar en in Azië.

Ties

Backpacken Malediven

Ik heb altijd geweten dat ik wilde reizen. In 2008 begonnen de reiskriebels te komen door het programma Top Gear. We zagen de aflevering waar ze met brommers door Vietnam reisde en dachten gelijk; ‘dat willen wij ook!’. Het was inmiddels 2009 toen Sjoerd naar me toe kwam en vertelde dat hij ontslag wilde nemen op z’n werk om te kunnen reizen. Op dat moment had ik nog een half jaar studie te gaan en we spraken af om daarna weg te gaan. Een planning maakte we bewust niet omdat ik me niet vast wilde leggen op een tijdschema maar juist die vrijheid wilde proeven! Het werden uiteindelijk 7 maanden in Zuidoost-Azië en Nieuw Zeeland.

De jaren erna hebben me nog naar tal van andere plekken in Azië gebracht en ondertussen heb ik ChinaTibetJapanHong KongThailandVietnamCambodja, LaosIndonesië, FilipijnenMaleisië, de MaledivenSri Lanka en Myanmar mogen zien.

Sjoerd

Togian

Na mijn studie ben ik gelijk gaan werken maar eigenlijk heb ik altijd de drang gehad om te reizen. In 2008 gaf het programma Top Gear mij het laatste duwtje in de goede richting. Na lang wikken en wegen heb ik in 2009 besloten mijn baan op te zeggen om de reis te gaan maken. Ties wilde graag mee en zo vertrokken we naar Azië zonder enige planning. Het enige wat we wisten was onze eerste slaapplek in Beijing die uiteindelijk niet eens beschikbaar was! Uiteindelijk hebben we maanden door Azië gereisd en er nog twee maanden Nieuw Zeeland aan geplakt.

Uiteindelijk hebben we maanden door Azië gereisd en er nog twee maanden Nieuw Zeeland aan geplakt. Het was een ongelooflijke ervaring. De jaren erna hebben me nog langs meer landen gebracht en ondertussen heb ik ChinaTibetJapanHong KongThailandVietnamCambodjaLaosMaleisië, Nepal, Taiwan en Indonesië gezien!

Met wat doen we dat?

Onze visie is niet zozeer wat we doen maar vooral waarom we het doen. We willen onze passie voor reizen graag met jullie delen. Op onze website proberen wij mensen zoveel mogelijk te inspireren en enthousiasmeren over het reizen in en naar Azië. Het continent heeft onzer wereld letterlijk op z’n kop gezet en ons leven veranderd. Wij hopen onze passie voor reizen op jullie te kunnen overbrengen! Dit doen we door onze website zo up to date mogelijk te houden maar natuurlijk ook met onze eigen Reisgidsen.