Japan, het land van de rijzende zon. Het land van de Samurai, Nippon en lange geschiedenis! Het is niet het eerste land waar je aan denkt bij een vakantie naar Azië, maar het is wel een land in opkomst. Japan is een land vol contrasten. De wereldsteden als Tokyo en Nagano zijn een wereld van verschil met het prachtige binnenland van bijvoorbeeld Kamikochi. Daarnaast zijn de Japanners ontzettend vriendelijk wat je verblijf in Japan tot een unieke ervaring maakt! Op deze pagina lees je alles over de highlights Japan.

Highlights Japan

Dat Japan veel te bieden heeft blijkt wel uit het feit dat allen Kyoto al 17(!) plekken heeft die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan! Iedereen kent wel iets van het land. We hebben allemaal wel eens sushi gegeten of een sumo worstelaar gezien op TV.  Deze archipel van 6.800 (!) vulkanische eilanden heeft meer te bieden dan iedereen denkt.

Vanaf het moment van aankomst in Japan, is het bijna alsof je op een andere planeet komt. Het is een fascinerend land, waar oude goden, gewoontes en ambachten worden gemengd met moderne moderne technologie, futuristische mode en gigantische neon schermen. Eén ding is zeker; je zult je geen dag vervelen in Japan.

Wat is er te zien?

Meer dan genoeg. Wij zijn twee keer in Japan geweest en hebben nog steeds niet alles gezien. Elke regio kent zijn eigen unieke highlights. De hogesnelheidstreinen brengen je met angstaanjagende snelheid van het ene deel naar het andere deel van het land. Onderweg vergaap je je aan het indrukwekkende landschap van Japan. De highlights Japan zijn ontzettend divers. In één dag kun je ‘s ochtends de tempels van Nikko bewonderen en ‘s avonds een cocktail drinken aan het strand van Amami-Oshima.

Laat je verrassen door de prachtige natuur, de mystieke tempels, Mount Fuji of vergaap je aan de technische hoogstandjes in één van de steden! Japen heeft het allemaal! Technologie en eeuwenoude tradities komen samen in dit schitterende land!

Route

Ga je binnenkort jaar Japan, maar weet je nog niet zo goed welke route je wil volgen? Wij hebben onze route uitgewerkt in onze Reisgids Japan. Super handig en maar €14,95!

Wat wij vinden:
 • Azië Expert - 8.4/10
  8.4/10

Samenvatting

Japan, het land van de rijzende zon. Het land van de Samurai, Nippon en lange geschiedenis! Het is niet het eerste land waar je aan denkt bij een vakantie naar Azië, maar het is wel een land in opkomst. Japan is een land vol contrasten. De wereldsteden als Tokyo en Nagano zijn een wereld van verschil met het prachtige binnenland van bijvoorbeeld Kamikochi. Japan, en de highlights van Japan, zorgen voor een onvergetelijke reis.

8.4/10

Stel je vraag of plaats een opmerking

2
 1. Martijn

  Hoi,
  Ik zou graag eens Japan willen bezoeken (het is maar voor 5 dagen), maar ik ben er nog niet welk gedeelte.
  Mijn plan is om vanuit Seoul voor 5 dagen naar Japan te gaan. Hebben jullie enige tips of kunnen jullie mij iets aanraden?
  De periode is trouwens de eerste week van mei.
  Alvast bedankt,
  Martijn

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Martijn,

   leuk dat je naar Japan gaat! 5 dagen is niet zo veel, maar je kunt nog redelijk wat zien. Het ligt er aan hoe veel je wil reizen. Ik neem aan dat je begint in Tokyo. Ik zou hier dan 1 volle dag plannen. Daarna kun je door naar bijv. Nikko om de tempels te bekijken. Je zou ook naar Kyoto kunnen reizen om hier 2 dagen te blijven en vanuit Kyoto en dagje naar Nara te gaan.

   Veel plezier alvast!

   Groeten,
   Ties

   Beantwoorden

Stel hieronder je Reis Vraag zodat andere bezoekers je kunnen helpen met jouw vragen. Heb je het antwoord op een vraag van iemand anders? Schroom dan niet om deze te plaatsen. Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag hier stellen, na het doneren van een Kop Koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.