Letterlijk ‘aapies kijken’ in het Sepilok Rehabilitation Centre, de Kota Kinabalu beklimmen, de tropische Perhentian Islands bezoeken of genieten van de Cameron Highlands. In Maleisië kan het allemaal. Maleisië is als twee  landen in één gescheiden door de Zuid-Chinese Zee. Het hebt het multiculturele schiereiland met invloeden uit China en India en de met dichte jungle bedekte Borneo. Beide bieden bijzonder veel highlights. Maar wat zijn nu de mooiste highlights Maleisië?

Highlights Maleisië

Het westelijk gelegen schiereiland biedt de steden, de prachtige rijstvelden en schitterende stranden. Het beboste Borneo, met één van de hoogste bergen in Zuidoost Azië, herbergt een ongekend mooie natuur en de mooiste eilanden uit heel Azië. Net als het land zelf zijn  de highlights Maleisië bijzonder veelzijdig. Je vindt hier werkelijk alles wat je zoekt in een reis. Het land heeft meer dan 4.800 kilometer kust en meer dan 200 eilanden; stranden genoeg dus.

Wat is er te zien?

Of je nu op een tropisch eiland in een hangmat hang met een cocktail of je leeft je uit met duiken om vervolgens te relaxen op het strand. Naast een schitterende natuur vindt je in Maleisië ook nog indrukwekkende steden en dorpen.

De internationale grootmacht Kuala Lumpur doet iedereen verbazen maar ook sfeervolle steden als Melaka, Kuching en Georgetown zijn een must tijdens je reis door dit veelzijdige land.

Daarnaast is de multiculturele samenleving al een highlight op zich. Door de vele nationaliteiten is de cultuur in Maleisië bijzonder te noemen. Wij hebben voor jou een selectie gemaakt van de beste highlights Maleisië. Kijk gerust eens rond en laat je inspireren door een fantastisch land!

Routeboek

Ben je op zoek naar mooie routes door Maleisië? Check dan onze routes in de webshop. Hier verkopen we ook de routes voor Maleisië (en meer).

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Letterlijk ‘aapies kijken’ in het Sepilok Rehabilitation Centre, de Kota Kinabalu beklimmen, de tropische Perhentian Islands bezoeken of genieten van de Cameron Highlands. In Maleisië kan het allemaal. Maleisië is als twee landen in één gescheiden door de Zuid-Chinese Zee.

4.8

Stel je vraag of plaats een opmerking

2
 1. Henrike Schotman

  heeeey hallo,
  Wat super leuk om jullie hier tegen te komen!! Ik ben/wij zijn onze reis naar Borneo aan het voorbereiden en kom ‘per ongeluk’ op jullie site terecht! Ineens zie ik jullie namen staan en dat brengt direct mooie herinneringen naar boven! Wat super gaaf dat jullie je reislustige leven op deze manier met anderen delen en doorgeven.
  Heb je tips voor ons, must see/do of onontdekte plekjes op Borneo, dan hoor ik dat graag!
  En wat een super idee om te betalen in een kop koffie.

  Vrolijke groet,
  Henrike Schotman
  je weet wel… die je in Nieuw Zeeland hebt ontmoet. 😉

  Beantwoorden
  • Ties

   Hoi Henrike,

   natuurlijk weten we dat nog 😉 Wat grappig dat je zo op onze website komt!

   Het ligt een beetje aan de tijd die je hebt. Er is ontzettend veel te zien in Borneo. Vooral veel mooie natuur. Wat ik je vooral aanraad is Tun Sakaran, een natuur/marine park in het noorden tegen de grens van Brunei. Een onontdekt pareltje!

   Verder heb je natuurlijk Tanjung Puting National Park waar je apen kunt kijken (kan ook in Sepilok) en je kunt de Mount Kinabalu beklimmen. Mooi, maar wij vonden het wel wat toeristisch. Je bent in ieder geval niet de enige op de top 😉
   Je hebt in het zuidwesten nog de stad Kuching, maar dit is geen must-see. De stad dient meer als toegangspoort voor Bako National Park, wat een stuk mooier is! Daarnaast heb je nog een van de bekendste parken op Borneo; Gunung Mulu, maar het is een inspannende reis om daar te komen.

   Leuk om een oud-medereiziger te helpen 🙂 Ik hoop dat je zo wat verder komt!

   Groetjes,
   Ties

   Beantwoorden

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.