Atollen

De Malediven is een bijzonder land, zeker als het aankomt op het ontstaan van de eilandjes. Het land bestaat uit bijna 1.200 koraaleilandjes verdeelt over 26 atollen. Atollen zijn bergen die onder de zee liggen waarvan alleen de bovenste delen boven water steken. Het is een bijzonder gezicht en zeker de moeite (en het geld) waard om de atollen te bezoeken!

Atollen

Door erosie ontstaat er een ringvormig eiland van koraal. Al deze koraaleilandjes vormen een langwerpig land met in totaal 26 atollen en bijna 1.200 eilanden. Sommige atollen vormen samen een groot cluster van (onbewoonde) eilandjes. De grotere eilandjes in het middenstuk van de Malediven zijn blijvend. Het kan namelijk ook zijn dat laag gelegen eilandjes onder water verdwijnen of soms ineens boven komen.

Een boottocht langs of vlucht boven deze eilandjes is erg indrukwekkend. De perfecte witte zandstranden omringd door het turquoise water en de palmbomen op de eilandjes is niet iets wat je iedere dag ziet.

Atollen bekijken

De beste en leukste manier om de verschillende atollen te bekijken is door een boot te huren en langs de eilandjes te varen. Het zijn er te veel om in één reis te bezoeken (tenzij je heel veel tijd hebt). Alle eilanden liggen namelijk verspreid over een oppervlakte van circa 90.000 km². Als je een dag een boottocht boekt heb je een goed idee hoe de rest van dit bijzondere land er uit ziet.

Duikers en snorkelaas kunnen zich prima uitleven rondom de verschillende atollen. De Malediven is namelijk het ideale vakantieland waar je helemaal tot rust kan komen op witte zandstranden, helder blauw water en een prachtige onderwaterwereld. Mensen die hier zijn geweest noemen het niet voor niets het paradijs op aarde! Duikers en snorkelaars kunnen zich vergapen aan de meest prachtige exotische gekleurde vissen en mooie koraal-riffen.

Locatie Atollen