Avenue of Stars en Symphony of Lights

Net als Hollywood heeft ook Hong Kong zijn eigen ‘Walk of Fame’. In Hong Kong heet dit de Avenue of Stars en net als in Hollywood is het een eerbetoon aan iedereen die binnen de filmindustrie werkt. Je vindt de Avenue of Stars aan de Victorie Harbour in Tsim Sha Tsui. Het is aangelegd in 2004 voor een slordige 40 miljoen Hong Kong Dollar wat werd gefinancierd door de New Word Group met ondersteuning van bedrijven uit Hong Kong waaronder Hong Kong Tourism Board.

Symphony of Lights

Toen de Avenue of Stars opende stonden er 73 beelden van recente en oudere filmsterren. Op dit moment zijn dat er al meer dan 100 waaronder uiteraard de bekende Jackie Chan, John Woo en Bruce Lee. Dit zijn dan ook de meest gefotografeerde beelden. Vaak vindt je op de Avenue of Stars ook live muziek wat de sfeer erg gezellig maakt.

Een feest voor je ogen, dat is de Symphony of Lights. Als je denkt dat een gemiddeld dancefeest in Nederland een goede lasershow ben je waarschijnlijk nog nooit in Hong Kong geweest. De Symphony of Lights is een spektakel van ongekende klasse! Meer dan 40 gebouwen geven hier elke avond om 20:00 uur een spectaculaire lichtshow weg aan de oever van Tsim Sha Tsui! Het staat dan ook niet voor niets in de Guinness Book of World Records vermeld als de “Grootste Permanente Licht en Geluidshow ter Wereld”. Er wordt nergens op bezuinigd hier;  lichten in de meest bizarre kleuren, laserstralen, patronen op de gebouwen en zoeklichten worden gebruikt om de bezoekers een onvergetelijk spektakel te bieden.

Daarnaast is ook alles nog  gesynchroniseerd met muziek. De Symphony of Lights is er niet alleen om bezoekers te entertainen. Het is namelijk ook een ‘verering’ van de energie, geest en diversiteit van Hongkong. De show bestaat dan ook uit vijf thema’s: Ontwaken, Energie, Erfgoed, Partnerschap en, de finale, Feestviering. TIP; probeer de Symphony of Lights te bekijken vanaf een boot (Harbour Cruise), dit levert de mooiste foto’ s op!

Let er wel op dat als het slecht weer is de show wordt geannuleerd. Maar niet getreurd, de  Symphony of Lights is er elke dag! Wees er overigens wel vroeg bij want het kan, zeker in de zomermaanden goed druk zijn hier!

Locatie  Avenue of Stars