Backpacken voor beginners

Voor alles is een eerste keer, ook voor backpacken. Sommige stappen dit avontuur in zonder enige vorm van angst of twijfel en kiezen met een dart pijl hun plaats van bestemming. Andere zijn daar wat minder makkelijk in en kiezen liever een veilige bestemming voor hun eerste backpack reis. Om die keuze wat makkelijker te maken hebben wij onze Top 3 samengesteld van de meest geschikte backpack landen in Zuid-Oost Azië. De Top 3 zal qua landen voor niemand een verrassing zijn maar wij willen graag onze ervaringen delen die we opgedaan hebben over deze landen. Onze Top 3 ‘Easy Backpack Landen’ is als volgt;

Thailand

chiang maiThailand noemen ze ook wel de hoofdstad van Azië. Dit omdat het één van de meest bezochte landen van Azië is. Thailand is het populairste vakantie land voor Nederlanders, buiten Europa, en daarom uitermate geschikt voor (beginnende) backpackers. Omdat er al zo lang backpackers komen is het land er op ingesteld. De meeste mensen spreken Engels, het vervoer naar steden en highlights is makkelijk te regelen en de bevolking is bijzonder vriendelijk en open. Daarnaast biedt Thailand een ongekende diversiteit. Prachtige kustplaatsen, bergachtige gebieden vol mooie valleien, jungles waar je een mooie trekking kunt maken, schitterend cultureel erfgoed wat je kan bezichtigen en de bekende Full Moon feesten.

Thailand heeft alles voor de beginnende backpacker. Daarnaast is het grote voordeel dat bijna alle internationale vluchten landen in Bangkok en je dus niet verder hoeft de reizen naar andere landen. Bangkok is het ideale startpunt van jouw eerste backpack reis. Druk en chaotisch in het begin maar wel een stad waar alles te regelen is. Bijna alsof je thuis bent..

Kijk voor meer informatie bij onze Highlights en of bekijk deze backpack route.

TIP: Wij hebben sinds kort onze eigen Azië Expert Reisgids voor Azië uit. Deze staat vol met handige tips, routes en nog veel meer handige informatie over het reizen in Azië. Normaal kost deze Reisgids €57,95 maar je kunt hem nu digitaal al voor €27,95 aanschaffen. Als boekenpakket kost het €37,95. Meer info op Azie-Expert.nl!

Indonesië

Indonesië, het land waar 1,7 miljoen Nederlanders een emotionele band mee hebben. Het land van zo veel verschillende culturen, mensen, dieren, planten, kunst en eten dat het lijkt alsof je in 100 landen tegelijk bent. Indonesië is met 200.000 Nederlanders per jaar waarschijnlijk het meest bezochten land door Nederlands in Zuid-Oost Azie. Als beginnend backpacker is de kans dan ook zeer groot dat je hier andere Nederlandstalige reizigers tegen komt. Dit maakt de drempel om richting Indonesië te reizen erg laag.

Indonesië is daarnaast een goed ontwikkeld land in vergelijking met andere landen in Azie. Toeristen kunnen zeer gemakkelijk rondreizen door goed geregeld vervoer tussen bepaalde plaatsen. Doordat het land 17.000 eilandjes kent ontkom je bijna niet aan reizen met de boot. Deze reisjes zijn de uitgelegen kans om contact te leggen met andere reizigers!

Kijk voor meer informatie bij onze Highlights of lees meer over het backpacken in Indonesië.

Maleisië

Eigenlijk is Maleisië twee landen in één. Als beginnend backpacker kan je hier dan ook alles zien wat je wil zien. Je hebt West-Maleisië, ook wel Malakka genoemd, dit grenst aan Thailand. Dit is het multiculturele en drukkere eiland. Daarnaast heb je Borneo, wat aan het eiland Kalimantan van Indonesië grenst.

Een ticket naar Maleisië is makkelijk geboekt. Er gaan dan ook steeds meer mensen richting Maleisië om te backpacken of om er rond te reizen. Kuala Lumpur is een internationale stad waar veel vluchten heen gaan. De kans is groot andere reizigers te ontmoeten die ook net beginnen met hun reis. Een ander voordeel is dat je vanuit Kuala Lumpur makkelijk door kunt vliegen naar andere landen in Azië. Het land is in tegenstelling tot andere landen in Zuidoost Azië wel duurder, hier moet je dan ook wel rekening mee houden.

Het land heeft schitterende stranden, prachtige bossen en unieke natuurparken. In combinatie met de aardige mensen (die goed Engels spreken) en de goede bereikbaarheid van de highlights eindigt Maleisië op 3 in onze lijst.

Kijk voor meer informatie bij onze Highlights of over het backpacken in Maleisië.