Bangalore

Metropool Bangalore is de grootste stad in het zuiden van India. Als je op zoek bent naar indrukwekkende historische bezienswaardigheden is Bangalore niet jou ding. Bangalore gaat gepaard met eersteklas winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. In een heerlijk klimaat kan deze bruisende stad je een paar heerlijke dagen bezorgen.

Bangalore

Bangalore is een compleet andere wereld dan andere grote steden in India. Van een ‘kleine’ , charmante stad met iets meer dan 600.000 inwoners is het door de opkomende IT wereld getransformeerd tot een trendy, high-speed, 24/7 life, bruisende megalopolis van met meer dan acht miljoen inwoners. De Indiase cultuur is deze dage ver te zeken met een kopie’s van Starbucks op elke hoek van de straat, een flashy nieuwe luchthaven en ultra moderne metro en een leger aan jonge Indiërs gekleed in designer kleding. Het is een grote studentenstad geworden die de strijd aan gaat met Mumbai en waar hippe locals in vloeiend Engels met je praten.

Gelukkig ziet de overheid ook de problemen met de verstedelijking van Bangalore en doet het haar best om het een ‘groene’ stad te houden en het oude centrum (uit de Britse Raj tijd) in tact te laten.

Oud en nieuw Bangalore

Het centrum van het moderne Bangalore ligt ongeveer vier kilometer ten oosten van Kempe Gowda Circle. Hier vind je het grooste deel van de mid-range accommodatie, restaurants, bars, winkels, toeristische informatie en banken. In het oosten van Bangalore ligt het Cubbon Park en een aantal musea die niet echt boeiend zijn. Het échte Indiase deel van Bangalore ligt in het zuiden van de stad. Hier vind je de bekende wirwar van onoverzichtelijke straatjes met de grootste drukte rondom de Gandhi markten.

Een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden van Bangalore zijn de Tipu’s Summer Palace en de Bull Temple. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad kan je makkelijk in één dag bezoeken.

Bangalore mag dan geen Delhi zijn met de vele culturele bezienswaardigheden en bijzondere mix van cultuur en modern maar het is wel een stad waar je even kan ontsnappen aan het typische India. Als je de drukte, het Indische eten, de tempels en échte Indiërs even zat bent is Bangalore een welkome verrassing.

Locatie Bangalore