Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Wat is er NIET leuk aan reizen ;-)

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 4

4 comments

 1. Serena

  Oh heerlijk om te lezen dit! Ben op het moment in m’n 10e maand Australië, en ben nogal een typetje ‘glas half leeg’ maar hoe ik ook m’n best doe, sommige dingen tijdens het reizen zijn nou eenmaal niet te ‘verpositiviseren’! Mijn reis op het moment bestaat uit 1 jaar Australië en daarna door naar azie. Maar na 10 maanden heb ik nu toch echt wel even de balen van extreem veel, ga het niet allemaal uitleggen maar kan me heel erg vinden in jullie verhaal en hoop nog veel van dit soort ervaringen te lezen, want nee, ik gun niemand vervelende ervaringen maar veel mensen hebben ze, je leest er alleen niks over omdat men niet zeikt op social media, men wil graag met de wereld delen hoe fantastisch hun leven is maar als het even tegen zit, kruipen ze weg in een hoekje. Bedankt voor jullie verhaal, het doet me goed om te lezen van echte’ mensen die reizen en zicht niet alleen maar extreem gelukkig en fantastisch voor willen doen terwijl het soms ook gewoon allemaal even k#t is en best tegen valt.

  1. Sjoerd

   Hoi Serena! Bedankt voor je reactie. Dat is ook de reden waarom we dit verhaal geschreven hebben. Wat mensen laten zien op blogs of social media is de mooie kant van het reizen maar ze laten niet zien hoe het soms ook gewoon wel is tegen kan zitten. En dat zegt verder niks over de persoon of over jouw reis. Zo is het soms gewoon ..
   Blij om te horen dat we toch niet de enige zijn :)

   Heel veel reisplezier nog..

   1. Michelle

    Jaa het backpack virus.. ik heb hem ook te pakken sinds 2011. En ben nog steeds besmet. Februari ga ik weer weg, voor 1 maandje dit keer.. en neem mijn vent voor de eerste keer mee op sleeptouw.
    Fijn zo’n blog! Ik heb nog wel wat toevoegingen ;)

    !!Alles komt altijd goed!!

    – Weinig bussen/treinen rijden op tijd. Soms is het uren wachten tot de bus gaat, omdat de bus bijvoorbeeld niet vol genoeg is.
    – Als je op de motor aan het backpacken bent is het weer ook altijd een verassing.. Zeker in de bergen haha.
    – Het missen van je thuisbasis.. Het wonderschoon willen delen met alle mensen die je lief hebt. Met lange reizen is dat soms wel eens lastig. Gelukkig is er social media en maakt viber een hoop goed.
    – Vlekken, zweren en muggen.. Wie gaat backpacken heeft er sowieso mee te maken.. Als je de jungle in gaat of (met bijvoorbeeld open gekrabde muggenbulten) de zee in gaat, met rond dwarrelend koraal, teken je voor een zweer.
    – Ziek worden door voedsel of water.. Bij elke reis heb ik er in ieder geval mee te maken. 1x per reis wordt ik ziek.. heel ziek. (ligt er misschien aan hoe primitief je reist haha)
    – En het laatste.. keuzes keuzes keuzes.. Er zijn zoveel mooie plekken.. dit is trouwens een luxeprobleem haha, maar je komt altijd tijd te kort met backpacken. Hidden gems.. i will find u all <3

    Tot slot:
    Alle bovengenoemde "minder leuke" dingen van het backpacken, is alleen op dat moment vervelend. Als alles weer goed komt, wat het altijd doet.. dat zie en voel je dit als een mooie ervaring. Je waardeert dan pas ECHT hoe goed wij het hebben in Nederland. En automatisch maak je, je minder druk in het dagelijks leven als je weer terug komt van je reis.
    Eye-opener, prachtige ervaringen/herinneringen die niemand je afpakt, leven in het nu.

    Oke doei!!

    1. Ties Post author

     Helemaal mee eens Michelle en bedankt voor de toevoegingen! Hoe meer tips van andere backpackers hoe beter :) Welk land ga je bezoeken in februari?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder