Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Japan Rail Pass | Heb je die echt nodig?

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 6

6 comments

 1. Susanne

  Hoi Ties en Sjoerd,

  We gaan 21 dagen naar Japan en willen de Japan Rail Pass via jullie gaan aanschaffen. Jullie reisgids heeft ons al veel inspiratie en handige tips gegeven! Ons reisprogramma is: Tokyo (4 dagen), Matsumoto (2 dagen), Kamikochi (2 dagen), Kyoto (3 dagen), Fujiyoshida (3 dagen), Minamiizu (3 dagen) en weer Tokyo (2 dagen). Ik kan uit Hyperdia niet goed halen welke treinen wel en niet vergoed worden. Denk je dat het kostentechnisch slim is om de pas voor 21 dagen aan te schaffen?
  En kun je op het vliegveld (waar we de voucher omruilen voor de pas) ook meteen de zitplaatsen in de trein reserveren? Ik heb van elke transfer een Hyperdia uitdraai gemaakt, maar geen idee of ze daar wat mee kunnen bij de ticket office van de JPR.

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Susanne,

   mooi om te horen dat je veel aan onze reisgids hebt gehad! Kostentechnisch is het wel slim. Echter Fujiyoshida en Minamiizu worden niet gedekt door de Japan Rail Pass. Je zou er dan aan kunnen denken om een twee weekse pas te kopen en je reisschema aan te passen. Nadeel is dat je de pas niet op ‘pauze’ kunt zetten. Je moet de Railpass 21 (of 14) dagen aaneengesloten gebruiken.

   Je kunt zitplaatsen voor een trein reserveren op het vliegveld. Dit is echter ook weer afhankelijk van de trein :) De Shinkansen kun je het beste reserveren, maar de overige treinen kun je gewoon plaats nemen zonder reservering in bepaalde coupes. Het klinkt heel ingewikkeld, maar het wijst zich vanzelf als je er eenmaal bent :)

   Als je nog vragen hebt hoor ik dat graag! Je zou ook kunnen mailen op ties@reis-expert.nl.

   Groeten,
   Ties

 2. Mia geirnaert dirk schockaert

  Hallo
  Wij willen in oktober een 3 tal weken rondreizen in Japan, voornamelijk met de trein, we denken eraan hotels af te wisselen met logeren bij mensen thuis, genre air B&B. Heeft iemand daar ervaring mee, alle tips welkom. We willen ons ook graag verdiepen in de beleefdheidsvormen die in Japan gebruikelijk zijn, de do’s en dont’s… om de mensen met respect te kunnen behandelen. Kunnne. We ons dar voldoende behelpen ‘et het Engelsof hebben we toch een. Asis Japans nodig…. DANK voor reacties

  MIA&Dirk, Gent, Belgie

   1. Mia&Dirk

    DONE. Over air B&B staat er niets in, even opgezocht, zou dus wel bestaan en zelfs veel aanbod.’.’

    1. Sjoerd - Reis Expert

     Hi Mia & Dirk,

     Ik heb jullie even per mail beantwoord. AirBnB is inderdaad een prima alternatief voor hotels in Japan. Ik denk zelfs dat het een betere optie is dan hotels.
     Het is vaak goedkoper en met een beetje geluk leer je de locals op die manier ook beter kennen.

     Reisgroet,
     Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.