Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Brommer rijden Vietnam, onze tips

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 4

4 comments

 1. Hannah

  Hi!

  Vraagje: jullie zeggen eerst dat je in Vietnam wel op een brommer mag rijden tot 50cc zonder Vietnamees rijbewijs, maar daarna zeggen jullie weer dat brommer rijden als tourist verboden is in Vietnam.. Ik snap het niet helemaal. En denken jullie dat het een probleem is als je nog nooit brommer hebt gereden om door Vietnam te rijden? Wordt er het een en ander uitgelegd? Hoe je moet rijden en tanken bijvoorbeeld? Gr. Hannah

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Hannah,

   dat kan wellicht een beetje onduidelijk overkomen. Mensen zien een brommer zoals we dat voor ogen zien. Een kleinere versie van een motor :) Ook een 125 cc brommer is een brommer. Het gaat er om dat je zonder Vietnamees rijbewijs niet mag rijden op alles boven de 50cc. En eigenlijk zijn alle brommers en scooters in Vietnam meer dan 50cc. Dat betekent dat je in 99% van de gevallen in overtreding bent.
   De kans dat ze je aanhouden is niet groot, maar mochten ze je aanhouden kunnen ze je brommer innemen (zoals bij ons) of je een boete opleggen.

   Als je een brommer koopt wordt er niks uitgelegd. Althans, niet bij ons. Dat is afhankelijk van de verkoper/verhuurder. Ik reed zelf al een aantal jaar motor dus ik had redelijk veel ervaring. Als je geen ervaring hebt met brommers is het überhaupt de vraag of het verstandig is om te gaan rijden. Zeker omdat je niet verzekerd bent en het verkeer in Vietnam is echt heel chaotisch.

   Wellicht is het huren van een motor met chauffeur (EasyRiders) een betere optie?

   Groeten,
   Ties

   1. Suzanne

    Hi,
    Momenteel ben ik een budget aan het opstellen voor mijn reis naar Vietnam. Wat ik alleen nog mis is wat de tankkosten (per dag of km) is.

    Hoor het graag :)

    Dank!

    Groetjes,
    Suzanne

    1. Sjoerd - Reis Expert Post author

     Hi Suzanne,

     Sorry Maar dat is voor ons moeilijk in te schatten. Het is namelijk sterk afhankelijk van wat voor brommer je gebruikt, hoeveel KM je gaat rijden, wat voor wegen je vooral zal rijden. Daarnaast veranderd de prijs van benzine noga al eens ;)

     Happy Travels,
     Sjoerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder