Budget Hong Kong

Hong is in vergelijking met andere Aziatische landen of steden een stuk duurder. Uiteraard kan je jouw reis zo gek maken als je zelf wilt. Hierboven was al te lezen dat het eten in Hong Kong een culinair hoogstandje kan zijn. Hiervoor betaal je dan ook meer. Je kan echter ook gewoon in een simpel tentje eten en wat kostbare Euro’s besparen.

Budget Hong Kong

Het overnachten in Hong Kong is wel duurder dan in andere regio’s. Betaal je voor een goed hostel in Vietnam ongeveer € 7,- in Hong Kong is dit al snel € 20,- en das is het hostel meestal niet in beste staat. Een overnachting in een gemiddeld hostel kost je al snel € 15,-. In Hong Kong betaal je met de HongKong Dollar. € 1,- is ongeveer 10 HKD. Net als in veel andere Aziatische landen geven ze veel aan in Amerikaanse Dollars. Eén Amerikaanse Dollar is ongeveer $7,75 HongKong Dollar.

De toeristische attracties zijn tevens een stuk duurder dan in de rest van Azië. Om The Peak te bezoeken met de bekende tram betaal je voor een Return Ticket al snel $75 HKD, zo’n €7,50. Voor hetgeen wat je hier te zien krijgt is dit natuurlijk geen geld, maar het is wel duurder dan in andere delen van Azië. Houdt hier dus rekening mee wanneer je een reis of vakantie naar Hong Kong plant!

Voor meer gedetailleerde informatie kunt u ook kijken bij onze Reisgids.