Cambodja is het hele jaar lekker warm, al zijn er wel verschillende seizoenen die de beste reistijd Cambodja bepalen. Er valt heel weinig regen tussen november en mei, het zogenaamde droge seizoen. De koele seizoen loopt van november tot en met februari. Dit is tevens het hoogseizoen qua toerisme. Het weer is mild genoeg om de tempels te bezoeken, maar warm en comfortabel genoeg om te chillen op de stranden.

Beste Reistijd Cambodja

Hoewel het het hele jaar door warm is, is er wel degelijk een beste reistijd Cambodja. De temperatuur kan half februari tot en half mei kan oplopen tot 40°C! Het is dan behoorlijk droog. Dit is fijn als je de hele dag op het strand wil relaxen, maar niet als je wat actiefs wil doen zoals tempels bekijken of wandelingen maken.

TIP – de beste reistijd, en tevens hoogseizoen, van Cambodja zijn de maanden november tot en met maart

Als je alles wil weten over de beste reistijd Cambodja lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;

De seizoenen van Cambodja

De beste reistijd Cambodja heeft niet alleen te maken met het weer. Er zit namelijk ook een groot verschil tussen drukte en prijzen in het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of highlights. Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

Hoogseizoen

November tot en met maart

Dit is het droge seizoen en tevens het drukste seizoen. De temperatuur is aangenaam en er staat een lekker windje. Het is de beste tijd van het jaar om Cambodja te bezoeken. Hou er rekening me dat accommodatie sneller vol zit.

Tussenseizoen

Ream national Park
Juli en augustus

In veel delen van het land regent het in deze maanden. Het voordeel van de vele regen is dat het landschap prachtig groen kleurt en watervallen een stuk groter zijn. Aan de kust kan het wat drukker zijn door lokale vakanties.

Laagseizoen

Apr. – jun + sep. en oktober

Tussen april en mei is het extreem heet met temperaturen van 40 graden. September en oktober kunnen vrij nat zijn en gaan gepaard met stormen en veel wolken. Niet de ideale voor het strand.

Beste reistijd Cambodja
Angkor Wat

Tijdens een bezoek aan de Angkor Wat wil je wel mooi weer!

Wanneer is het lekker?

De luchtvochtigheid en temperatuur stijgt lichtjes tijdens het warme seizoen (maart t/m mei). Met name in Phnom Penh en Battambang kan het warm worden met temperaturen van zo’n 35 °C. Deze maanden zijn wel erg goed om de kust te bezoeken, terwijl het rond Angkor ronduit heet is.

Een bezoek aan Cambodja tijdens het regenseizoen (uni tot en met oktober) kan bepaalde uitdagingen met zich meebrengen zoals ondergelopen wegen of vertragingen. Maar het is ook een boeiende tijd om het land te zien omdat het land zicht door de regen transformeert in een tropische groene oase met schitterende zonsondergangen.

TIP – neem genoeg water mee als je een dag gaat wandelen. Je zweet meer dan je denkt!

Vervoer en van A naar B reizen wordt met name lastig in september en oktober. Onverharde wegen veranderen in modder en overstromingen zijn vrij normaal. Niet verrassend is het dan ook de stilste tijd van het jaar. Zelfs bij de Angkor Wat is het relatief rustig.

Koh Rong

De beste tijd om eilanden als Koh Rong te bezoeken zijn maart, april en mei en het hoogseizoen

Regenseizoen Cambodja

Vanaf april/mei kan de paraplu uit de tas. Dan veranderd het weer Cambodja en komt namelijk het regenseizoen geleidelijk inzetten. De moesson komt via het zuiden het land binnen en je hebt meer kans op een flinke regenbui. De regen valt niet op een vast tijdstip, maar vooral in de middag, ‘s ochtends is het meestal droog.

De meeste regenbuien duren één tot twee uur, maar het kan ook dagen achter elkaar regenen. Na de regenbui is het weer bijna altijd goed. Het voordeel van het regenseizoen is dat het landschap schitterend groen is. Het levert spectaculaire plaatjes op met groende rijstvelden, donkere regenwolken en strak blauwe luchten.

Checken!

Het weer laat zich niet voorspellen. Het kan zomaar zijn dat het in december heel hard regent en het in juli droog is. Check daarom altijd het weer voordat je weg gaat!

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.6