Hoofdmenu
Onze Tours
reis expert header

Cultuur Cambodja

Bijgewerkt op 1 november, 2019

De meeste reizigers die naar Cambodja reizen komen hier voor de cultuur, en dan met name de tempels. Voor zo’n klein land biedt Cambodja namelijk ongelooflijk veel tempels. Tot het jaar 1350 was Cambodja deel van het grote Khmer-rijk. Dit rijk strekte zich uit over grote delen van het huidige Zuid-Oost Azië. Het huidige Cambodja speelde misschien wel de grootste rol tijdens het Khmer-rijk. Dit speelt vandaag de dag nog een grote rol in de cultuur Cambodja. De Angkor Wat is één van de belangrijkste tempels, niet alleen van Cambodja maar van heel Zuid-Oost Azië. Toch is dit zeker niet de enige tempel die je hier vindt.

Naast de prachtige tempels vindt je in Cambodja ook akelig goede bewijzen van de zwartste bladzijde uit de recente geschiedenis. Onder bewind van de Rode Khmer zijn er op de Killing Fields en de Tuol Sleng gevangenis miljoenen Cambodjanen vermoord. Het maakt(e) de Cambodjanen tot wie ze vandaag de dag zijn. Bekijk onderstaande highlights van de cultuur Cambodja en leer een prachtig land kennen met een heftige geschiedenis.

Koh Ker

Ongeveer 100 kilometer ten noorden van Siem Reap ligt de Koh Ker tempel. Deze tempels hebben eeuwen lang verborgen gelegen in de bossen van Cambodja. Sinds de aanleg van een nieuwe weg is het echter mogelijk om dit prachtig gelegen tempelcomplex te bezoeken. Koh Ker diende als hoofdstad van het Khmer-rijk van ongeveer 928 tot 944 onder koning Yayavarman IV en zijn zoon Hasavarman II.

Angkor Wat

De Angkor Wat is één van de belangrijkste archeologische gebieden in Zuidoost-Azië en de absolute highlight van Cambodja. Het is de populairste en meest bezochte bezienswaardigheden van Cambodja. De tempels vormen een mythisch bouwwerk zoals veel mensen nog nooit gezien hebben.

Tuol Sleng Museum

Het Tuol Sleng Museum is niet bepaald een ‘feel good’ trip maar wel een highlight die eindelijk iedereen in Cambodja gezien moet hebben. Het Tuol Sleng Museum was ooit de Tuol Svay High School, maar werd later de beruchtste gevangenis van het land onder het Khmer Rouge bewind van 1975 tot 1979.

Killing Fields

De Killing Fields is geen ‘feel good’ trip. Het wordt ook wel Choeung Ek genoemd en is een gebied van 17 kilometer groot waar de Rode Khmer onder leiding van Pol Pot de gevangene van de Tuol Sleng (S21) gevangenis doodde. Tussen 1975 en 1978 werden hier 17.000 (!) vrouwen, kinderen en baby’s gemarteld en gedood.

Prasat Preah Vihear

Het is niet de bekendste tempel in Cambodja, maar het ligt wel op de mooiste plek van alle Angkor tempels. De Prasat Preah Vihear ligt op een van de steile hellingen van het Dangkrek gebergte op 625 meter hoogte. Het uitzicht vanaf de tempel is adembenemend. Met de laagland van Cambodja 600 meter onder je en een eindeloos zicht over de natuur met op de achtergrond de heilige berg van Phnom Kulen is iets wat je niet snel vergeet!

Banteay Srei

Banteay Srei staat bekend als de parel van de Khmer kunst en vele beschouwd als de mooiste tempel uit het Angkor rijk. Dit komt vooral door de enorm gedetailleerde tekeningen en een aantal van de mooiste steenhouw werken ter wereld. De tempel ligt op een uurtje rijden van Siem Reap en is makkelijk bereikbaar.

Sambor Prei Kuk

De Angkor tempels mogen dan de meest bekende tempels zijn in Cambodja maar vóór dat deze werden gebouwd was er al het Sambor Prei Kuk tempelcomplex. Het tempelcomplex ligt op zo’n 30 kilometer ten noorden van de stad Kamphonh Thom en het diende als de vroegere hoofdstad van het Chenla Koninkrijk

Wat wij vinden:
  • 9/10
    Azië Expert - 9/10
9/10

Samenvatting

Het huidige Cambodja speelde misschien wel de grootste rol tijdens het Khmer-rijk. Dit speelt vandaag de dag nog een grote rol in de cultuur Cambodja. De Angkor Wat is één van de belangrijkste tempels, niet alleen van Cambodja maar van heel Zuid-Oost Azië. Toch is dit zeker niet de enige tempel die je hier vindt.

Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Meer lezen over Cambodja?

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

We Need You!

Wij houden van reizen en het delen van Reisgeluk, maar de reisbranche heeft het zwaar. Ook wij.

Gebruik jij graag onze website en wil je iets doen? Steun ons dan in deze lastige tijd.

Dan kunnen wij doorgaan met het maken van de beste reiscontent! Wij zijn je zeer dankbaar.

 

JA, IK WIL HELPEN!