Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Ban Lung

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 november, 2019

Ban Lung is een stadje in het noordoosten van Cambodja. De grootste reden dat reizigers hier komen is de mooie omgeving van de Ratanakiri provincie en het feit dat er veel bergvolkeren leven in de bergen. Ban Lung is een rustig, stoffig dorpje wat door aanleg van nieuwe wegen steeds beter bereikbaar wordt. Het mist de charme van de iets zuidelijker gelegen regio Mondulkiri maar de omgeving maakt dat meer dan goed.

De charme van Ban Lung

Eigenlijk is Ban Lung pas sinds 1979 bekend toen het de hoofdstad werd van de provincie. Veel is er sinds die tijd niet veranderd gezien de vele onverharde grindwegen. Tegelijkertijd is dit ook de charme. Ban Lung trekt geen feestend publiek maar meer de reizigers die op zoek zijn naar rust en mooie natuur; en dat is hier volop aanwezig!

TIP ♥ – doe op z’n minst één georganiseerde hike in de omgeving. Het is schitterend!

De stad ligt in een afgelegen regio en kent veel bergvolkeren. Je kan er zeer makkelijk trekkings doen richting de Hmong of andere bergvolken in de bergen. Veel van deze bergvolkeren komen naar Ban Lung om op de markt hun spullen te verkopen.

Ban Lung

Bezienswaardigheden

Er zijn een aantal leuke bezienswaardigheden in deze regio die je kunt bezoeken. Het makkelijkste is om een brommer te huren en rond te touren om mooie dingen te ontdekken. We hebben een aantal dingen op een rijtje gezet.

1. Zwemmen in het Boeng Yeak Lom

De grootste bezienswaardigheid in Ban Lung is zonder twijfel het Boeng Yeak Lom meer vier kilometer van de stad. Het meer is duizenden jaren geleden ontstaan en herbergt vele diersoorten. Delen van het meer zijn beschermd natuurgebied en het meer wordt omgeven door groene bossen. Je kan in het meer zwemmen. Een dagje relaxen bij het meer is een goede aanrader.

TIP ♥ – entree tot het meer is $1 p.p.

2. Doe een trekking en een homestay

Een leuke activiteit om de omgeving te verkennen is een homestay bij één van de bergvolken in de bergen. Tijdens zo’n tocht klim je richting de top van één van de bergen hier en kom je de meest spectaculaire landschappen tegen. Tijdens de homestay leer je hoe de lokale bevolking leeft en wat hun tradities zijn. In de Ratanakiri provincie leven er nog veel van dit soort stammen die nog de échte sfeer van Cambodja promoten en niet gefixeerd zijn op het verkopen van zonnebrillen. Een aanrader is hier de trekking richting Lumphat.

TIP ♥ – een tour kost vaak zo’n $15 per dag p.p.

Ban Lung

3. Beklim de Eisey Patamak

Als je nog niet actief genoeg hebt gedaan kan je de Eisey Patamak berg beklimmen. Dit is voor de meeste mensen een makkelijke route en je hebt vanaf de berg een prachtig uitzicht over het O Traw gebergte. Daarnaast telt de regio van Ban Lung veel watervallen. De grootste en meest bekende zijn de Kanchan en Chaa Ong. Je kan in Ban Lung vragen naar de weg richting deze watervallen.

4. Doe een van de tours

In Ban Lung en omgeving kun je een aantal leuke dingen doen. Je kunt tours boeken waarbij met name de meerdaagse hikes in de omgeving populair zijn. Je slaapt in een van de lokale dorpjes Veun Sai of Ta Veng. Met de meeste hikes bezoek je alle bezienswaardigheden en watervallen. Wist je dat er een Nederlander in ban Lung zit die hikes organiseert? Kijk eens bij DutchCo Trekking Cambodia die 4 en 5-daagse hikes organiseert.

TIP ♥ – je betaald zo’n $40 tot $50 per persoon per dag voor een georganiseerd hike.

Ban Lung

Hoe kom je er?

De stad is makkelijk te bereiken vanuit Phnom Penh. Ban Lung ligt op ongeveer 590 kilometer van de hoofdstad. 2,5 kilometer buiten de stad ligt het busstation. Alle bussen en minivans vertrekken vanaf dit station. Er gaan lange afstand bussen van en naar Phnom Penh, Siem Reap en Pakse.

PAS OP! – ze adverteren met rechtstreekse bussen, maar je moet onderweg overstappen. Reken op zo’n $10 tot $15 voor de meeste bussen. Minivans rijden naar Phnom Penh ($12).

Locatie Ban Lung

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.8/10
    8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Ban Lung is een stadje in het noordoosten van Cambodja. De grootste reden dat reizigers hier komen is de mooie omgeving van de Ratanakiri provincie en het feit dat er veel bergvolkeren leven in de bergen. Ban Lung is een rustig, stoffig dorpje wat door aanleg van nieuwe wegen steeds beter bereikbaar wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken