Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Battambang

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 4

Bijgewerkt op 27 november, 2019

Sla Battambang in Cambodja niet over! Vanaf Siem Reap reis je in een paar uur naar Battambang. Na Siem Reap is het de tweede stad van Cambodja met haar ruim 250.000 inwoners. Het is een rustig stadje ten zuidwesten van Siem Reap. Én een echte aanrader! We nemen je mee in de wonderlijke wereld van Battambang met haar prachtige en bijzondere verhalen.

Waarom Battambang

Backpackers kiezen niet altijd voor Battambang en lijken liever direct door te reizen naar Phnom Penh. Zonde! Want bezienswaardigheden zijn er genoeg in Battambang. Je kunt met een tuk-tuk de highlights van Battambang bekijken.

Als je het treft heb je een aardige chauffeur die je van alles vertelt en je meeneemt naar de meest prachtige plaatsjes, al voor 7 dollar per persoon.

TIP ♥ – breng een bezoek aan Wat Kor Village
BattambangLocals in Battambang

Battambang

De omgeving

Wat is er te doen?

Dit is een regio die steeds meer reizigers trekt. Het is niet zozeer de stad waar reizigers voor komen, maar meer de omgeving van deze stad. Die is namelijk erg indrukwekkend. Hieronder een aantal leuke dingen om te doen.

#1 Maak een ritje met de Bamboo train

Hij legt uit dat de bamboe trein wordt gebruikt voor goederenvervoer en dat de goederen vervoerd worden van Battambang naar Phnom Penh. Het leuke is dat de treintjes voor je neus in elkaar gezet worden. De driver legt vervolgens een paar matten en een kussentje neer en dan mag je gaan zitten.<

TIP ♥ – een return ticket voor deze trein kost $10 p.p.

#2 Bezoek de lokale markt

De markt op straat is iets waar je niet omheen kunt. Overal staan mensen met allerlei soorten producten. Groenten en vlees het ligt allemaal naast elkaar op kleedjes. En je moet niet raar opkijken als je een hele varkenskop ziet liggen.

Mocht je tussendoor wat willen drinken, dan kun je kiezen voor het exotische bamboedrankje. Langs de weg zie je locals met bamboewagentjes staan. De bamboestengels worden samen met een schijfje sinaasappel of citroen meerdere malen door een apparaat geperst, het sap wat hieruit voortvloeit vormt het bamboedrankje.

TIP ♥ – iets moois om te bezoeken is het circus van Phare Ponleu Selpak, waar gehandicapte kinderen aan deelnemen. Entree is $10 (volwassenen) en er zijn elke maandag, donderdag zaterdag optredens.
battambang
BattambangBron: www.josjebotman.nl

#3 Ga naar de Killing cave

Een andere “trekpleister” in Battambang zijn de Killing Caves. De killing caves is een complex van verschillende grotten die vroeger vaak als heiligdom werd gebruikt. Helaas speelde er ook een bijzonder duister verleden er zich af.

In 1994 werd ontdekt dat de Khmer Rouge de grotten tijdens hun regeer periode gebruikte om mensen te vermoorden. Tijdens de oorlog zijn er veel mensen in omgekomen. Mensen werden bovenop de berg vermoord en vervolgens in één van de grotten gegooid. Van te voren werden de handen vastgebonden en de ogen uitgestoken.

LET OP – dit is geen ‘feel-good trip

Soms lagen mensen er wel twee dagen voordat ze uiteindelijk overleden. Overal in de grot zijn nog resten van botten te zien, in een soort monument maar ook op de grond. Een verschrikkelijk beeld en nog maar zo kort geleden. Het aparte is dat er rondom de grot veel lokale mensen om geld bedelen.

TIP ♥ – entree is $3 p.p.

#4 Verken de Bat Cave

Naast de Killing Cave is er ook een Bat Cave. Een totaal andere bezienswaardigheid. Namelijk een grot met vleermuizen. Je gaat de grot (gelukkig!) niet in, maar je wacht tot de vleermuizen rond zonsondergang uit de grot uitkomen. Rond 17:30 uur verlaten deze vleermuizen allemaal tegelijkertijd de grot.

Miljoenen vleermuizen vliegen uit voor hun avondeten; insecten. Een speciale gelegenheid en weer iets om af te strepen op je lijstje: been there, seen it!
Battambang

#5 Met de boot naar Siem Reap

Wat ook leuk is om te doen, is een boottocht maken te naar Siem Reap (of andersom). Het is de perfecte manier om het dagelijkse leven in Cambodja te ervaren. Het leven speelt zich hier grotendeels af op en rond het water en dat is bijzonder om te zien.

Je vaart langs dorpjes en iedereen zwaait enthousiast als je langs vaart. Daarnaast vaar je over het Tonle Sap meer, het grootste meer van het land. Hier vind je de bekende drijvende dorpen. Het is bizar dat mensen complete dorpen kunnen bouwen op een meer!

TIP ♥ – de tocht duurt 6 uur. Met laag water duurt het langer. Reken op US$30 p.p. Check de prijzen bij je accommodatie

Hoe kom je er?

Er zijn twee manieren om in Battambang te komen. Met de bus of met de boot. De boot is uiteraard het leukste maar duurt wel iets langer.

Boot

Er vaart een boot tussen Siem Reap en Battambang. De tocht kost je $20 en de boot vertrekt om 7:00 uur. Je moet dus wel vroeg op. Het is echter wel de moeite waard omdat je langs en door de mooiste omgeving van Cambodja vaart. absoluut een aanrader!

Bus

Bussen tussen Battambang en Phnom Penh rijden elke dag. Het is niet lang rijden (6 uur) dus wees er vroeg bij omdat het een populaire route is. De bus vertrekt vrij frequent, vraag bij je accommodatie hoe laat en waar.

Een kaartje moet je niet meer dan $5 of $10 kosten, afhankelijk of je een VIP of standaard bus neemt.

Er rijden ook bussen naar Bangkok. Deze vertrekt om 7:45 uur en om 13:00 uur. Capitol en Sorya zijn de enige busmaatschappijen die deze route afleggen. Een buskaart kost je ongeveer $15 p.p. en de rit duurt 9 uur.

Locatie

Wat wij vinden:
 • 9.6/10
  Azië Expert - 9.6/10
9.6/10

Samenvatting

Sla Battambang in Cambodja niet over! Vanaf Siem Reap reis je in een paar uur naar Battambang. Na Siem Reap is het de tweede stad van Cambodja met haar ruim 250.000 inwoners. Het is een rustig stadje ten zuidwesten van Siem Reap. Én een echte aanrader! We nemen je mee in de wonderlijke wereld van Battambang met haar prachtige en bijzondere verhalen.

4 comments

 1. Elisabeth Devue

  Hello,

  Hoelang is varen met de boot vanuit Siem Reap naar Battambang?
  thanks!

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Elisabeth,

   Dat ligt aan het seizoen. Bij hoog water doe je er zo’n 6 tot 7 uur over. Bij laag water duurt de reis langer omdat je niet overal kan varen.

   Happy travels,
   Ties

 2. Kitty

  ik ben NIET van de snelheid en achtbanen en snelle wendingen en zo…echt een angsthaas. IS de bamboe trein iets wat ik moet doen of moet overslaan? hoe gevaarlijk is het? zijn er “vaak”” ongelukken?

  1. Ties - Reis Expert Post author

   Hoi Kitty,

   het is geen achtbaan, maar een handbediende ‘trein’. Google anders even op afbeeldingen en je weet ongeveer wat je kunt verwachten :) Voor zover ik weet zijn er geen ongelukken gebeurd, maar die zekerheid kunnen wij uiteraard niet geven. De enige tip die ik kan geven is dat je dit met een gids moet doen en niet zelf op een bestuurder af stappen.

   Happy travels,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken