Sla Battambang in Cambodja niet over! Vanaf Siem Reap reis je in een paar uur naar Battambang. Na Siem Reap is het de tweede stad van Cambodja met haar ruim 250.000 inwoners. Het is een rustig stadje ten zuidwesten van Siem Reap. Én een echte aanrader! We nemen je mee in de wonderlijke wereld van Battambang met haar prachtige en bijzondere verhalen.

Waarom Battambang

Backpackers kiezen niet altijd voor Battambang en lijken liever direct door te reizen naar Phnom Penh. Zonde! Want bezienswaardigheden zijn er genoeg in Battambang. Je kunt met een tuk-tuk de highlights van Battambang bekijken.

Als je het treft heb je een aardige chauffeur die je van alles vertelt en je meeneemt naar de meest prachtige plaatsjes, al voor 7 dollar per persoon.

TIP – breng een bezoek aan Wat Kor Village

Battambang

Wat is er te doen?

Dit is een regio die steeds meer reizigers trekt. Het is niet zozeer de stad waar reizigers voor komen, maar meer de omgeving van deze stad. Die is namelijk erg indrukwekkend. Hieronder een aantal leuke dingen om te doen.

1. Maak een ritje met de Bamboo train

Wat je in Battambang zeker niet mag missen is de bamboo train. Het is, zoals je waarschijnlijk al wel vermoed, een treintje gemaakt van bamboestengels! Er staat een man in uniform je op te wachten voor het entreegeld.

Hij legt uit dat de bamboe trein wordt gebruikt voor goederenvervoer en dat de goederen vervoerd worden van Battambang naar Phnom Penh. Het leuke is dat de treintjes voor je neus in elkaar gezet worden. De driver legt vervolgens een paar matten en een kussentje neer en dan mag je gaan zitten.

TIP ♥ – een return ticket voor deze trein kost $10 p.p.

2. Bezoek de lokale markt

De markt op straat is iets waar je niet omheen kunt. Overal staan mensen met allerlei soorten producten. Groenten en vlees het ligt allemaal naast elkaar op kleedjes. En je moet niet raar opkijken als je een hele varkenskop ziet liggen. Mocht je tussendoor wat willen drinken, dan kun je kiezen voor het exotische bamboedrankje. Langs de weg zie je locals met bamboewagentjes staan.

De bamboestengels worden samen met een schijfje sinaasappel of citroen meerdere malen door een apparaat geperst, het sap wat hieruit voortvloeit vormt het bamboedrankje.

TIP – iets moois om te bezoeken is het circus van Phare Ponleu Selpak, waar gehandicapte kinderen aan deelnemen. Entree is $10 (volwassenen) en er zijn elke maandag, donderdag zaterdag optredens.

battambang
Battambang

Bron: www.josjebotman.nl

3. Ga naar de Killing cave

Een andere trekpleister in Battambang is de Killing Cave. De killing cave is een grot die in 1994 ontdekt is. Tijdens de oorlog zijn er veel mensen in overleden. Mensen werden op elkaar in een in de grond gegooid. Van te voren werden de handen vastgebonden en de ogen uitgestoken. 

TIP – dit is geen ‘feel-good’ trip

Sommige mensen lagen er ongeveer twee dagen voordat ze overleden. Overal in de grot zijn nog resten van botten te zien, in een soort monument maar ook op de grond. Een verschrikkelijk beeld en nog maar zo kort geleden. Het aparte is dat er rondom de grot veel lokale mensen om geld bedelen.

TIP ♥ – entree is $3 p.p.

4. Verken de Bat Cave

Naast de Killing Cave is er ook een Bat Cave. Een totaal andere bezienswaardigheid. Namelijk een grot met vleermuizen. Je gaat de grot (gelukkig!) niet in, maar je wacht tot de vleermuizen rond zonsondergang uit de grot uitkomen. Rond 17:30 uur verlaten deze vleermuizen allemaal tegelijkertijd de grot.

Miljoenen vleermuizen vliegen uit voor hun avondeten; insecten. Een speciale gelegenheid en weer iets om af te strepen op je lijstje: been there, seen it!

Battambang

Hoe kom je er?

Er zijn twee manieren om in Battambang te komen. Met de bus of met de boot. De boot is uiteraard het leukste maar duurt wel iets langer.

Boot

Er vaart een boot tussen Siem Reap en Battambang. De tocht kost je $20 en de boot vertrekt om 7:00 uur. Je moet dus wel vroeg op. Het is echter wel de moeite waard omdat je langs en door de mooiste omgeving van Cambodja vaart. absoluut een aanrader!

Bus

Bussen tussen Battambang en Phnom Penh rijden elke dag. Het is niet lang rijden (6 uur) dus wees er vroeg bij omdat het een populaire route is. De bus vertrekt vrij frequent, vraag bij je accommodatie hoe laat en waar. Een kaartje moet je niet meer dan $5 of $10 kosten, afhankelijk of je een VIP of standaard bus neemt.

Er rijden ook bussen naar Bangkok. Deze vertrekt om 7:45 uur en om 13:00 uur. Capitol en Sorya zijn de enige busmaatschappijen die deze route afleggen. Een buskaart kost je ongeveer $15 p.p. en de rit duurt 9 uur.

Locatie Battambang

  • Azië Expert
4.7

Samenvatting

Sla Battambang in Cambodja niet over! Vanaf Siem Reap reis je in een paar uur naar Battambang. Na Siem Reap is het de tweede stad van Cambodja met haar ruim 250.000 inwoners. Het is een rustig stadje ten zuidwesten van Siem Reap. Én een echte aanrader! We nemen je mee in de wonderlijke wereld van Battambang met haar prachtige en bijzondere verhalen.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.