Bokor Hill Station is een verlaten stad in de buurt van de kustplaats Kampot. Het is in 1921 gebouwd door de Franse kolonisten. De Fransen wilden graag een plek (resort) om te ontkomen aan de immense hitte en drukte in Cambodja. Deze vonden ze in het Damrei gebergte in Bokor.

Bokor Hill Station; een griezelig bouwwerk

Het Damrei gebergte is 1.086 meter hoog en bied daarom genoeg verkoeling. Destijds stond deze regio echter helemaal vol met bebossing en het kostte dan ook jaren en veel mensenlevens (vooral Cambodjanen) om het uiteindelijke resultaat te bereiken. Er schijnen zo’n 900 mensen te zijn gestorven tijdens de bouw van Bokor hill station.

Vóór 2008 was het een hele klim om Bokor Hill Station te bereiken. Je moest namelijk een 32 kilometer lange weg afleggen dwars door de jungle wat een goede 5 uur duurde. In 2008 is men echter begonnen met de aanleg van een weg. Zoals in veel Aziatische landen gaat dit met horten en stoten wat betekend dat er 8 kilometer weg mist. Gelukkig rijden er in dit stuk pick-ups om je heen en weer te brengen.

Bokor HIll Station

De kern van het dorp is de Grand Bokor Palace Hotel & Casino. Bokor HIill Station werd aan het einde van de jaren 40 verlaten door de Fransen. Dit vanwege de eerste Indochina War. Jaren daarna is het bezet geweest door de Khmer en tegenwoordig staat het, op het postkantoor na, leeg.

Investeringen Bokor Hill Station

Er zijn grote plannen met Bokor Hill Station. Het Chinese bedrijf Sokimex Group heeft een soort ‘lease’ overeenkomst met de Cambodjaanse overheid. Hierdoor mogen ze deze grond nu verbouwen/herbouwen. Er is afgesproken dat men niet aan de ruïnes komt maar er zijn al plannen voor het bouwen van hotels, ziekenhuizen, restaurants, golf clubs etc.

Dit alles stond gepland in Januari 2008 voor een slordige $21 miljoen dollar in een tijdsbestek van 30 maanden. Dit is echter heroverwogen en het nieuwe plan kost nu $1 miljard dollar en zal 15 jaar duren. Het is te hopen dat de magie die waakt over Bokor Hill Station behouden blijft.

Locatie Bokor Hill Station

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4

Samenvatting

Bokor Hill Station is een verlaten stad in de buurt van de kustplaats Kampot. Het is in 1921 gebouwd door de Franse kolonisten. De Fransen wilden graag een plek (resort) om te ontkomen aan de immense hitte en drukte in Cambodja. Deze vonden ze in het Damrei gebergte in Bokor.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie hier stellen.

2
  1. Kylie

    Niet kunnen vinden maar 100x langs de locatie op maps langs gereden, is het weg?!?!?

    Beantwoorden

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.