Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Kep

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 november, 2019

We kennen allemaal Sihanoukville. Maar al ver voordat Sihanoukville veranderde in een van Cambodja’s toeristenmagneten was Kep al een bekende badplaats. Dit stadje, zo’n 25 kilometer van Kampot, is vandaag de dag minder populair, maar het begint een aardige comeback te maken. Eerlijk is eerlijk, voor het strand komen de meeste niet, maar de relaxte sfeer en de vele dagtrips naar eilanden en het omliggende platteland maken dat meer dan goed!

Kep, backpackers paradise

Kep is een slaperig kustplaatsje in het zuiden van Cambodja waar veel reizigers, en met name backpackers, komen om te relaxen. Het is zo’n plek waar je een dag of twee plant en uiteindelijk langer blijft hangen. Vroeger was het een Frans koloniaal stadje. Tegenwoordig is het vooral populair bij backpackers.

Kep is de perfecte plek om even bij te komen van je reis met een strand, een mooie omgeving, de Frans geïnspireerde architectuur en een aantal tempels. Je reistempo gaat direct omlaag als je hier bent.

Kep

9x doen in Kep

Het schilderachtige kustplaatsje Kep keert langaam terug op de radar bij veel reizigers. Dat heeft te maken met de toenemende drukte bij Sihanoukville en andere strandplaatsen in Cambodja, maar ook omdat Kep gewoon een leuk stadje is waar genoeg te doen is. Wij hebben9 leuke dingen om te doen op een rij gezet.

1. Ga naar de Crab Market

Kep staat bekend om zijn zeevruchten, en in het bijzonder de krab. Voor de kust staat ook een groot beeld met een krab met daaronder ‘Welcome in Kep’. Ze zijn er dus ook erg trots op. Bij de Crab market, aan zee, kun je van stalletje naar stalletje lopen om verse, gekookte of geconserveerde zeevruchten vinden.

Je vindt er een overvloed aan enthousiaste locals die bij hun restaurants wachten om je binnen te laten. Het leukste is om te eten aan de waterkant, hier kun je de lokale bevolking zien vissen, bamboe kooien zien maken en uiteraard hun vangst binnen zien hengelen.

2. Ga naar Kep National Park

Als je van wandelen en jungle houdt dan is een bezoek aan Kep National Park wel wat voor jou. Je loopt hier door de jungle en hebt een prachtig panoramisch uitzicht op Kep en de eilanden. De ingang is bij het Led Zep Cafe. Zij kunnen je helpen een wandeling tuit te stippelen.

TIP ♥ – toegang is $1 p.p. Rangers patrouilleren in het park om de betaling te innen.

Kep

3. Bezoek de Phnom Chhngok Cave Temple

Deze grotten, ongeveer 30 kilometer buiten de stad. Je kunt er met de scooter heen rijden en  aan locals de weg vragen omdat het niet heel duidelijk is aangegeven. Bij aankomst wordt je door kinderen begroet met de vraag of ze je gids mogen zijn.

In de grotten vind je wat heiligdommen. Het is de enige grot tempel in Cambodja. Dit complex is meer dan 1.300 jaar oud en super indrukwekkend. Je kunt hier niet alleen genieten van de tempels, je hebt ook een adembenemend uitzicht op de heuvels rond Kampot.

TIP ♥ – toegang is $1 p.p.

4. Ga naar de peperplantages

Het naburige Kampot is de thuisbasis van de wereldberoemde Kampot peper. De peperplantages rondom Kampot beslaan een uitgestrekt landoppervlak en je kunt verschillende delen bezoeken. Je kunt een geregistreerde, meer formele tour boeken of je kunt gewoon naar de peperplantage gaan en bij de receptie vragen of er iemand is die je kan rondleiden.

Ze doen dit gratis, uiteraard in de hoop dat je daarna wat peper koopt. En gids is wel leuk omdat je dan veel leert over het proces van het maken van pepers.

Kampot

5. Maak een dagtrip naar Kampot

Kampot is zo’n typische stad waar je een een dag of twee plant en uiteindelijk meer dan een week blijft hangen. Dat heeft alles te maken met de relaxte sfeer en de mooie ligging aan de rivier. Het leven lijkt hier een paar tandjes langzamer te gaan dan in de rest van het land.

Het is een charmant stadje dat, tot nu toe, nog niet is overgenomen door het massatoerisme zoals Sihanoukville en Siem Reap. Dit is de plek om even bij te komen van je reis.

TIP ♥ – meer weten over deze stad? Bekijk onze pagina over Kampot

6. Chill op Kep Beach

Kep ligt aan een klein, maar schoon strand. Het is de perfecte plek om te ontspannen. Veel toeristen zie je hier niet omdat die allemaal naar Sihanoukville gaan, waar het strand iets groter is met meer faciliteiten, maar ook meer drukte.

Je kunt hier lekker zwemmen, een biertje bestellen bij strandbars of gewoon relaxen. Het strand is wat drukker tijdens feestdagen en in het weekend. Je vindt er ook kleine kraampjes met drankjes en snacks,. Let er wel op dat je in Cambodja bent en dat er bepaalde richtlijnen zijn qua kleding. Hoewel het niet illegaal is om schaars gekleed te gaan, maar het is niet heel gebruikelijk.

Kep

6. Bezoek een zouttvalkte

Jaja.. je hoeft niet naar Salar de Uyuni in Bolivia af te reizen om zoutvlaktes te bewonderen. Door de bekende peperplantages worden de zoutvlakte vaak vergeten. Op de weg van Kep naar Kampot liggen een aantal zoutvelden. Zeewater overspoeld de moerassen, die vervolgens opdrogen, zodat het water verdampt en de zout tevoorschijn komt.

8. Bezoek Koh Tonsay (Rabbit Island)

Voor de kust ligt het kleine eilandje Koh Tonsay. Een bezoek aan dit kleine eiland is een een must-do voor iedereen die echt ‘off-the-beaten-track’ willen reizen. Op dit eiland is er geen elektriciteit en daarom ben je afhankelijk van zonne-energie. In de stad kun je trips boeken naar dit eilandje.

TIP ♥ – je betaald tussen de $8 en $10 voor een return ticket

9. Ga naar de Wat Samathi Pagoda

De stad staat niet bekend om de culturele hoogtepunten. Toch vind je hier een tempel. Deze tempel, die in de zijkant van een berg is gebouwd, is een bezoekje waard als je de tijd hebt. De weg naar de tempel is een gemakkelijke wandeling of rit, totdat je bij de trap komt. Er zijn nogal wat trappen die naar de tempel leiden, maar het uitzicht vanaf de top maakt het meer dan waard!

Kep

Overnachten in Kep

Het stadje is vrij bekend en er is geen gebrek aan goede accommodatie. Er is in alle prijsklasse wel iets te vinden hoewel er veel gericht is op de budget reizigers. Wij adviseren om dicht bij het strand te overnachten of anders buiten de stad omdat de omgeving zo mooi is.

TIP ♥ – een leuke, en goedkope, optie om te overnachten is de The Rusty Keyhole op ongeveer 2 kilomter van de stad. buiten de stad. Het ligt bij Kep National Park met privé-bungalows die uitkijken op een groene tuin.

Hoe kom je er?

Kep is vrij makkelijk te bereiken vanuit alle grote steden in Cambodja. De makkelijkste en meest toegankelijk manier is met de bus vanuit de volgende steden;

  • Phnom Penh ➜ $5 p.p. | 4 uur rijden
  • Sihanoukville ➜$7 p.p. | 3 uur rijden
  • Kampot ➜ $3 | 30 minuten rijden

Locatie Kep

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.9/10
    8.9/10
8.9/10

Samenvatting

We kennen allemaal Sihanoukville. Maar al ver voordat Sihanoukville veranderde in een van Cambodja’s toeristenmagneten was Kep al een bekende badplaats. Dit stadje, op 25 kilometer van Kampot, is vandaag de dag minder populair, maar het begint een aardige comeback te maken. Eerlijk is eerlijk, voor het strand komen de meeste niet, maar de relaxte sfeer en de vele dagtrips naar eilanden en het omliggende platteland maken dat meer dan goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken