Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Kirirom National Park

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 november, 2019

Als je de drukte en hitte van Phnom Penh zat bent is het 350 vierkante kilometer grote Kirirom National Park een mooie get-away. Het park ligt op zo’n twee tot drie uur rijden van Phnom Penh. Het park ligt aan de voet van de Olifantenbergen. Je kan er prachtig wandelen op de kronkelachtige paden door de naaldbossen richting watervallen. Tel daar de adembenemende uitzichten op het Cardamom gebergte bij op en je hebt een unieke ervaring!

Kirirom National Park

Omdat het Kirirom National Park zo dicht bij Phnom Penh ligt is het een ideale dagtrip voor mensen. Niet alleen reizigers komen hier veel maar ook Cambodjanen zelf maken er een uitje van. Mocht je echter de tijd hebben kan je voor deze highlight makkelijk twee dagen plannen aangezien de omgeving meer dan genoeg te bieden heeft.

Naast de spectaculaire uitzichten kan je hier ook mountain-biken, wandelen en vooral ontspannen. Want hoewel het dicht bij Phnom Penh ligt vergeet je hier de buitenwereld en kom je aardig tot rust.

Kirirom National Par

Watervallen Kirirom National Park

De meeste mensen zullen het park bezoeken vanwege de ongekend mooie natuur en de watervallen waarvan de Outasek-waterval een bekende is. Wegwijzers naar de watervallen vindt je in het park zelf en anders kan je hier altijd naar vragen. Er zijn drie grote watervallen waarvan die van 40 meter de hoogste is.

Bij de tweede waterval heb je een klein meertje waar je in kan zwemmen. Hou er wel rekening mee dat de watervallen buiten het regenseizoen niet heel indrukwekkend zijn. In het regenseizoen zijn de watervallen het mooist maar zijn de paden ook moeilijk begaanbaar!

Overnachten

Het Kirirom Hillside Resort is één van de meest geschikte accommodaties om hier te overnachten. Alleen al vanwege het prachtige uitzicht vanuit het zwembad. Er zijn echter ook andere (budget) accommodaties in het Kirirom National Park waar je kan overnachten. Bij het Community-Based Ecotourism kan je een tours boeken om te wandelen, een ossenkar rit te maken of richting een 40 meter hoge waterval te gaan.

TIP ♥ – Eén van de bekendere trekkings is die richting to Phnom Dat Chivit, wat ‘End of the Life Mountain’ betekent. Hier vindt je mooie uitzichten over de , Olifantenbergen en de Cardamom Bergen.

Locatie Kirirom National Park

Wat wij vinden:
  • 8.9/10
    Azië Expert - 8.9/10
8.9/10

Samenvatting

Als je de drukte en hitte van Phnom Penh zat bent is het 350 vierkante kilometer grote Kirirom National Park een mooie get-away. Het park ligt op zo’n twee tot drie uur rijden van Phnom Penh. Het park ligt aan de voet van de Olifantenbergen. Je kan er prachtig wandelen op de kronkelachtige paden door de naaldbossen richting watervallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken