Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Koh Ker

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 november, 2019

Ongeveer 100 kilometer ten noorden van Siem Reap ligt de Koh Ker tempel. Deze tempels hebben eeuwen lang verborgen gelegen in de bossen van Cambodja. Sinds de aanleg van een nieuwe weg is het echter mogelijk om dit prachtig gelegen tempelcomplex te bezoeken. Koh Ker diende als hoofdstad van het Khmer-rijk van ongeveer 928 tot 944 onder koning Yayavarman IV en zijn zoon Hasavarman II.

De Angkor tempels van Koh Ker

Koh Ker was de hoofdstad van het Angkor rijk van 928 tot 944. Veel reizigers vertrekken naar de Ankor tempels in Siem Reap en vergeten deze tempel te bezoeken. Zonde, want deze tempels zijn net zo spectaculair. Sinds de aanleg van een nieuwe weg is een dagtrip vanuit Siem Reap goed te doen.

TIP ♥ – om alle tempels te zien in dit complex van 9 bij 4 kilometer groot heb je minimaal twee dagen nodig.

De tempels werden gebouwd in opdracht van koning Yayavarman IV en zijn zoon Hasavarman II. Veel namen van koningen eindigen overigens op Varman. Varman betekent beschermer. De regio werd al snel verlaten toen de opvolgers terug gingen naar de regio van Siem Reap.

Koh Ker

Welke tempels moet je zien

In totaal staan er bijna 100 tempels bij Koh Ker. De meeste kun je vrij makkelijk bezoeken, maar we zullen ze niet allemaal benoemen. De bekendste tempel is de Prasat Thom en de Koh Ker tempel. Hieronder nog wat tempels die je gezien zou moeten hebben.

Prasat Thom

De meest bekende tempel van het Koh Ker complex is de Prasat Thom. Deze tempel is 55 meter breed en 40 meter hoog en steekt prachtig uit boven de jungle wat een bijzonder spektakel is. Een flinke klim, zeker in het droogseizoen waar de temperaturen kunnen oplopen naar de 40 graden, zorgt voor een geweldig uitzicht wat je niet mag missen! De tempel kent zeven verdiepingen en op de trappen zijn 40 inscripties gevonden die dateren van 932 tot 1010.

TIP ♥ – de entree tot de tempels is $10 per persoon.

Prasat Bram

Een van de meest magisch ogende tempels is de Prasat Bram. Deze tempel wordt ‘opgegeten’ door de omliggende bossen en de wortels van vijgenbomen komen door het metselwerk heen wat de tempel een bijzonder aanzicht geeft. Sommige indrukwekkende beelden in het National komen van Koh Ker, waaronder de enorme Garuda die bezoekers begroet in de hal

Prasat Krahom

Een van de tempels is de Prasat Krahom wat ‘Rode Tempel’ betekend. Het is de op één na grootste tempel en veel reizigers beginnen hier hun bezoek aan het Koh Ker complex. De Prasat Krahom dankt zijn naam aan de rode bakstenen waaruit de tempel is opgebouwd. Ooit stond deze tempel bekend om de gebeeldhouwde leeuwen maar helaas zijn deze niet meer te zien.

Koh Ker

Hoe kom je er?

De tempels liggen op ongeveer 120 km ten noordoosten van Siem Reap in een dunbevolkt gebied. De weg van Siem Reap naar het dorp van Koh Ker is in prima staat. Het makkelijkste is om een dagtrip vanuit Siem Reap te boeken. Dat is ongeveer 2,5 uur rijden.

Er is geen openbaar vervoer naar Koh Ker, maar taxi’s en auto’s kunnen bij hotels en hostels worden geregeld.

TIP ♥ – Dicht bij Koh Ker zijn er alleen hostel.

Locatie Koh Ker

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.8/10
    8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Ongeveer 100 kilometer ten noorden van Siem Reap ligt de Koh Ker tempel. Deze tempels hebben eeuwen lang verborgen gelegen in de bossen van Cambodja. Sinds de aanleg van een nieuwe weg is het echter mogelijk om dit prachtig gelegen tempelcomplex te bezoeken. Koh Ker diende als hoofdstad van het Khmer-rijk van ongeveer 928 tot 944 onder koning Yayavarman IV en zijn zoon Hasavarman II.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken