Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Koh Rong

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

De meeste mensen denken bij Cambodja niet meteen aan tropische eilandjes totdat ze op Koh Rong zijn geweest. De paradijselijke hagelwitte stranden, turquoise water, palmbomen en bamboe hutjes op dit eiland in de Golf van Thailand maken het eiland tot een favoriet van iedereen!

Relaxen op Koh Rong

Het 78 vierkante kilometer grote eiland (hiermee het 2e eiland van Cambodja) is grotendeels nog onontdekt, net als vele eilandjes in Cambodja. Het is van alle 60 één van de mooiste. De stranden hier staan bekend als de meest in het oog springende van heel Cambodja. Je vindt hier 43 kilometer aan strand waar je kan duiken, snorkelen of gewoon relaxen.

TIP ♥ naast Koh Rong heb je ook Koh Rong Samloem, een ander eilandje.

Als je de zee even zat bent kan je nog de jungle in op het binnenland voor een mooie trekking of wat drinken in één van de lokale restaurantjes waar ze uiteraard heerlijke verse vis serveren. Je kan ook nog één van de vier dorpen op dit eiland bezoeken. Het is naast oogverblindend mooi ook nog eens makkelijk te bereiken. Vanuit Sihanoukville ben je er binnen 2,5 uur.

Koh Rong Samloem

Vlak bij Koh Rong ligt Koh Rong Samloem. Lange tijd was Samloem het rustige, laid back chill eiland met een schitterende natuur.

En hoewel dat zeker nog zo is zetten de opkomende Full Moon party’s dit mini-eilandje op de radar van menig backpacker.

Koh Rong

Verlaten strandhuisje op Koh Rong

Ontwikkelingen Koh Rong

In het zuidoosten vind je meer jongere backpackers die op zoek zijn naar leuke feestjes. Monkey Island bar is één van de bekendste bars op het eiland die tot in de late uurtjes buckets serveert en gasten entertaint met vuurshows. Mocht dit niet je ding zijn kan je richting de andere kant van het eiland waar nog genoeg onontdekte stukjes eiland zijn.

Dit eiland is pas ‘open’ sinds 2000 om het toerisme een boost te geven. De ontwikkelingen staan echter niet stil. Het gaat nog niet zo hard als bijvoorbeeld Koh Phangan of Koh Samui maar er worden steeds meer resorts en hotels uit de grond gestampt.

De mooiste stranden

Op dit eiland vind je een aantal mooie stranden die je kunt bezoeken. Een bekend strand is Koh Tui Beach, ook wel Pinetree Beach, vlak bij de pier van Koh Tui.

Andere bekende stranden zijn Sok San Beach en Lazy Beach, het beste strand van het eiland. Helaas kun je hier alleen komen als je in een resort zit.

Koh Rong

De zonsondergang op Koh Rong is prachtig

Hoe kom je er?

Koh Tui is de belangrijkste plek op het eiland. Hier komen de meeste boten aan en vertrekken ook de meeste boten. De meeste mensen komen vanuit Sihanoukville. Koh Rong Island Travel vaart elke dag tussen Sihanoukville en Koh Tui. Boten vetrekken tussen 8:00 uur en 14:00 uur. De overtocht duurt zo’n 3 uur.

TIP ♥ – een enkeltje met de boot naar Koh Rong kost $10, een retourtje $20.

Boten vanaf Koh Tui naar Sihanoukville vertrekken tussen 10:00 uur en 16:00 uur. Je kunt ook met een speedboot. Dan ben je er in miner dan een uur maar je betaald wel $150.

Beste reistijd

Onze wintermaanden zijn de beste maanden om Koh Rong te bezoeken. In de maanden november tot en met februari valt namelijk de minste regen. Daarnaast is de zee rustig waardoor het geschikter is voor duiken en snorkelen. Maart en april zijn tevens goede maanden. Na deze maanden komt het regenseizoen inzetten en kun je meer regen verwachten.

Koh Rong beste reistijd

Locatie Koh Rong

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.8/10
    8.8/10
8.8/10

Samenvatting

De meeste mensen denken bij Cambodja niet meteen aan tropische eilandjes totdat ze op Koh Rong zijn geweest. De paradijselijke hagelwitte stranden, turquoise water, palmbomen en bamboe hutjes op dit eiland in de Golf van Thailand maken het eiland tot een favoriet van iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken