Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Koh Sdach

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Net buiten Botum Sakor National Park vindt je 12 kleine eilandjes die deel uitmaken van de Koh sDach archipel die allen in de Golf van Thailand liggen. De meeste van deze eilanden zijn onbewoond en slechts twee eilanden hebben accommodatie; Koh sDach en Koh Totang. Reizigers komen hier vooral voor het eiland hoppen tussen de vele kleine prachtige eilandjes.

King Island of Koh Sdach

Koh Sdach wordt ook wel King Island genoemd. Samen met Koh Totang is dit het enige eiland met accommodatie en is het ook het enige eiland met iets van een dorpje. De meeste toeristen komen hier een of twee dagen om de omliggende tropische eilandjes te bezoeken. De eilandjes zijn stuk voor stuk schitterend met ongerepte hagelwitte stranden en turquoise water met koraal wat zich perfect leent voor snorkelen.

Daarnaast zijn de meeste eilanden nog bedekt met dichte jungle. Degene die de archipel bezoeken zullen richting Koh Ampil gaan, een groep van drie eilanden met schitterende stranden.

Koh Sdach

Het leven op Koh Sdach

Er wonen niet veel mensen in de archipel. De mensen die er wonen, wonen op Koh sDach en zijn voornamelijk Khmer, Chinezen, Thaise of Vietnamezen. Bijna iedereen leeft hier van de visserij (zo’n 70%) en een enkeling van het toerisme. Het leven is hier nog zoals het 100 jaar geleden ook was en is niet aangetast door het toerisme. De eilandjes in de archipel zijn dan ook een heerlijke get-away van het drukke leven in Cambodja.

TIP ♥ – huur een bootje zodat je tussen de verschillende eilandjes kunt reizen.

De bewoners van Koh sDach vertellen graag verhalen van de legende van het eiland. Ooit zou hier namelijk een koning hebben gewoond met een klein leger. Aangezien er geen vers drinkwater was hebben de koning en zijn leger overal gezocht. Uiteindelijk vonden ze een rots dichtbij de zee. Denkend dat er drinkwater uit de rots zou komen zou de koning de rots hebben open gesplitst met zijn zwaard waardoor er drinkwater vrij kwam wat de lokale bevolking nog steeds gebruikt.

Koh Sdach

Overnachten op Koh Sdach

Veel van de eilanden in deze archipel zijn onbewoond. Er zijn 2 bewoonde eilanden; Koh Sdach (King Island) en Koh Totang. Het enige ‘dorp’ ligt op Koh Sdach. Je kunt slapen in Mean Chey Guesthouse, Nomad’s Land of Belinda Beach Lovely Resort.

Je kunt op beide eilanden overnachten en ook beide eilanden hebben schitterende stranden die je grotendeels voor jezelf hebt. Je kunt verschillende tours boeken vanaf beide eilanden naar andere eilandjes De meeste tours gaan richting Koh Ampil, een cluster van drie kleine eilanden.

Hoe kom je er?

Koh Sdach is overigens makkelijk te bereiken met de boot. Vanuit Sihanoukville gaat er elke dag een boot tussen 12:00 en 14:00 ($10 p.p, 4,5 uur varen). Er gaat ook een langzamere (en goedkopere) boot ($5), maar die gaat maar een paar keer per week. Ook deze vertrekt uit Sihanoukville.

Auto – Het ligt op slechts 10 minuten van het vaste land en met de komst van een nieuwe snelweg op het vaste land is de archipel, en het Botum Sakor National Park makkelijker te bereiken. Je rijdt direct naar Poi Yopon op het vaste land van Koh Sdach. Een auto huren met chauffeur vanuit Phnom Penh kost ongeveer $100.

Locatie Koh Sdach

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 9/10
    9/10
9/10

Samenvatting

Net buiten Botum Sakor National Park vind je 12 kleine eilandjes die deel uitmaken van de Koh sDach archipel die allen in de Golf van Thailand liggen. De meeste van deze eilanden zijn onbewoond en slechts twee eilanden hebben accommodatie; Koh sDach en Koh Totang. Reizigers komen hier vooral voor het eiland hoppen tussen de vele kleine, maar prachtige eilandjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken