Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Koh Ta Kiev

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 1 november, 2019

Als je perfecte strandlocatie zoekt in Cambodja zit je in Koh ta Tiev aardig in de buurt. Dit kleine eiland in de buurt van Ream National Park wordt verhuurd aan Franse en Chinese eigendomsmaatschappijen, maar is (nog) redelijk onontdekt. Naast het feit dat Koh ta Kiev een mooi tropisch eiland is, is het ook één van de leukste. Je kunt hier namelijk kamperen in een tent of hangmat aan het strand. Je hoeft je hier zeker niet te vervelend want naast kamperen kan je hier jungle tochten maken, snorkelen of kookcursussen volgen.

Koh Ta Kiev; tropisch paradijs

Koh Ta Kiev is een populair eiland. Omdat het makkelijk te bereiken is en je hier kunt kamperen komen er veel reizigers op af. Je kunt hier ook ‘normaal’ slapen want er is genoeg accommodatie. Het eiland zelf is een prachtig klein tropisch eiland net buiten het bekende Ream National Park. Net als veel eilanden rondom Cambodja gaan ook de ontwikkelingen op Koh ta Kiev redelijk hard met de bouw van nieuwe resorts.

TIP ♥ – boten naar het eiland vertrekken bij Sea Garden op Otres (Sihanoukville) elke dag om 11:30 uur en kost $12.

Koh Ta Kiev

Wat is er te doen?

Het is maar een klein eilandje dus verwacht hier geen eindeloze mogelijkheden om je bezig te houden. De meeste reizigers komen hier maar voor een of twee nachten om vervolgens hun weg te vervolgen. Dat betekent niet dat er niks te doen is. Wij hebben twee leuke activiteiten op een rijtje gezet.

Ga eilandhoppen

Even ten noorden ligt nog het eilandje Koh Kotang wat op een handvol bewoners verder leeg is. Samen met Bamboo Island en nog wat kleine eilandjes in de regio maakt Koh ta Kiev deel uit van een populaire ‘eilandhop route’ rondom Sihanoukville. Mocht je echter de tijd hebben overweeg dan om in je hangmatje te overnachten hier i.p.v. terug te reizen naar Sihanouville. Het is een geweldige ervaring.

TIP ♥ – een dagje eilandhoppen kost zo’n €10-€15.

Leer duiken

Duken is hier een van de populairste activiteiten. Of je nu een beginner bent of een ervaringsduiker, iedereen kan hier terecht. Er zijn veel duikshops, zowel hier als op het vasteland bij Sihanoukville.

Koh Ta Tiev

Waar kun je slapen?

Het merendeel van de bungalows staan langs Long Beach, een wit zandstrand aan de westkant. Verschillende paden vertrekken vanaf hier door het bos voor degenen die het eiland willen verkennen, waaronder een meer afgelegen strand aan de zuidkust. Helaas ligt er regelmatig afval en rommel op het eiland, dus verwacht geen ongerepte zandstranden.

Hoe kom je er?

Dit eiland ligt op 10 kilometer van de kust van Otres Beach in Sihanoukville. Veel boten vertrekken vanaf Otres Beach of Ocheteaul Beach. De meeste mensen kiezen voor een dagtrip naar een van de eilanden.
De reis duurt ongeveer 55 minuten in een bootje van Otres Beach, of 10 minuten in een boot van Ream National Park. Je kunt in ongeveer 20 minuten rond het eiland rondrijden.

TIP ♥ – een dagtrip naar drie eilanden, waaronder Koh Ta Tiev, kost $15 p.p.

Locatie Koh ta Kiev

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 9/10
    9/10
9/10

Samenvatting

Als je perfecte strandlocatie zoekt in Cambodja zit je in Koh ta Tiev aardig in de buurt. Dit kleine eiland in de buurt van Ream National Park wordt verhuurd aan Franse en Chinese eigendomsmaatschappijen, maar is (nog) redelijk onontdekt. Naast het feit dat Koh ta Kiev een mooi tropisch eiland is, is het ook één van de leukste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken