Koh Thmei is een eiland gelegen in het Ream National Park. Als je op zoek bent tot vette party’s tot in de late uurtjes of uren struinen langs boulevard is dit eiland niet de bestemming. Er is hier maar één ‘resort’’. Het Koh Thmei Resort noemt zichzelf resort maar het is erg basic.

Het rustige Koh Thmei

De enige reden, naast de mooie natuur, dat mensen hier komen is de vele vogels. Er leven hier zo’n 155 vogelsoorten wat het eiland populair maakt onder vogelspotters. Als je niet van vogels houd kom je hier waarschijnlijk niet. Ook al omdat het eiland lastig te bereiken is.

Je komt er alleen met prive transport. Vanaf het vaste land via Koh Kchhang, 12 kilometer ten oosten van Sihanoukville. Vanaf hier kan je een bootje huren (€12) om 1,5 uur te varen naar Koh Thmei.

TIP – een overnachting in het resort kost tussen de $35 en $60

Koh Thmei

Wat is er te doen?

Als je slaapt in het Koh Thmei Resort slaap je in een bungalow op een heerlijk strand. Als je niet van vogelspotten houd kan je hier ook nog snorkelen, kayakken, het nabij gelegen (onbewoonde) Koh Ses Island bezoeken of één van de vele ongerepte (prachtige) stranden ontdekken.

Als er één plek in Cambodja is waar je tot rust kan komen is het wel dit eiland. Vogelspotten is hetgeen waar mensen voor komen maar mocht je in de buurt zijn en tijd hebben en rust zoeken, dan is dit een absolute aanrader. Één resort, schitterende stranden, heerlijk (Khmer) eten en snorkelen of kayakken. Het klinkt als een échte vakantie.

Locatie Koh Thmei

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4

Samenvatting

Koh Thmei is een eiland gelegen in het Ream National Park. Als je op zoek bent tot vette party’s tot in de late uurtjes of uren struinen langs boulevard is dit eiland niet de bestemming. Er is hier maar één ‘resort’’. Het Koh Thmei Resort noemt zichzelf resort maar het is erg basic.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.