Een wereld van verschil met de rest van Cambodja. Mondulkiri is een provincie in het oosten van Cambodja en kenmerkt zich door een prachtig, rustig landschap. Mondulkiri betekent ‘Meeting of the Hills’ en als je hier bent zal je zien waarom. Mondulkiri is een heuvellandschap waar de Bunong mensen samen met hun olifanten al eeuwen leven. De regio heeft niet alleen eigen klimaat omdat het hoger ligt, maar ook een compleet andere cultuur. Een absolute must in Cambodja!

Mondulkiri; het groene hart van Cambodja

Het landschap in Mondulkiri is misschien wel het mooist van deze regio. Je hebt vlaktes, indrukwekkend groene heuvels, bizar mooie valleien en spectaculaire watervallen. Als dat je interesse nog niet heeft gewekt leven er in de bossen ook nog tijgers, beren en vooral olifanten.

TIP ♥ – vanaf Phnom Penh is het zo’n 8 tot 9 uur rijden. Kaartje kost 35.000 riel (27,50) p.p.

Gelegen op zo’n 800 meter hoogte is het koeler dan in de rest van Cambodja en daarom voor veel mensen een fijne get-away van de hitte van de laaglanden. Je kunt hier de cultuur en tradities leren kennen van het Bunong volk die hier samen met hun olifanten wonen.

Mondulkiri

De Bunong tribe

De Bunong mensen, ook wel Pnong genoemd, is de belangrijkste etnische groep die hier woont. In de bergdorpjes vindt je nog de traditionele Bunong huisjes waar potten en gongs staan. Deze gongs werden voor speciale gelegenheden gebruikt en in de tijd dat Pol Pot hier regeerde zijn er veel begraven. Veel van deze traditionele producten liggen nog steeds begraven.

Er wonen in deze regio met slechts vier mensen per vierkante kilometer maar de laatste jaren verhuizen veel Cambodjanen richting Mondulkiri vanwege de rust en het klimaat. De meeste mensen leven hier nog steeds van de jacht hoewel je ook steeds meer groente- en fruitplantages vindt.

Ontwikkeling van Mondulkiri

De overheid heeft grote plannen met deze regio. Zo willen ze nationale parken aanleggen en duurzaam toerisme hier promoten. De grootste attractie hier is de natuur zelf met de schilderachtige landschappen. Het staat bekend om zijn beboste heuvels maar ook vanwege de indrukwekkende watervallen. De grootste waterval hier is de Bou Sra die op 43 kilometer ligt van Senmonorom

Mondulkiri

Locatie Mondulkiri

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Een wereld van verschil met de rest van Cambodja. Mondulkiri is een provincie in het oosten van Cambodja en kenmerkt zich door een prachtig, rustig landschap. Mondulkiri betekent ‘Meeting of the Hills’ en als je hier bent zal je zien waarom. Mondulkiri is een heuvellandschap waar de Bunong mensen samen met hun olifanten al eeuwen leven.

4.0

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.