Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Prasat Preah Vihear

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 14 januari, 2020

Het is niet de bekendste tempel in Cambodja, maar het ligt wel op de mooiste plek van alle Angkor tempels. De Prasat Preah Vihear ligt op een van de steile hellingen van het Dangkrek gebergte op 625 meter hoogte. Het uitzicht vanaf de tempel is adembenemend. Met de laagland van Cambodja 600 meter onder je en een eindeloos zicht over de natuur met op de achtergrond de heilige berg van Phnom Kulen is iets wat je niet snel vergeet!

Wat is de Prasat Preah Vihear?

De Prasat Preah Vihear was een belangrijk bedevaartsoord tijdens de Angkoriaanse periode en werd niet in één keer gebouwd. De bouw is begonnen in opdracht van Yasovarman I (889-910) en eindige zeven Khmer vorsten en 300 jaar later onder leiding van Suryavarman II (1112-1152) die ook de Angkor Wat liet bouwen.

Net als meer Angkoriaanse tempels werd de tempel gebouwd om Mount Meru te vertegenwoordigen en was het gewijd aan de Hindoe god Shiva. Wat deze tempel bijzonder maakt is dat het complex is gericht naar het Noorden. Iets wat zeer ongebruikelijk is bij Hindoeïstische tempels die gewoonlijk op het Oosten gericht zijn.

Preah Vihear
Prasat Preah Vihear

Monumental Stairway

De mooiste manier om deze tempel te bezoeken is via de Monumental Stairway, een 275 meter lange versierde prachtig route naar de tempel. Sportievelingen nemen echter de 1.800 meter lange Eastern Stairway. Deze was lang gesloten omdat er mijnen lagen. Gelukkig zijn de mijnen geruim en is de route tegenwoordig te bewandelen.

TIP ♥ – je betaald $10 p.p. entree. Het ligt 30 kilometer ten noorden van de stad Sra Em en ongeveer 2,5 uur per auto vanuit Siem Reap.

Thailand of Cambodja?

De Preah Vihear tempel is tevens bekend omdat het veelvoudig in het nieuws is geweest. Het complex ligt namelijk in het grensgebied tussen Cambodja en Thailand. Thailand en Cambodja liggen regelmatig met elkaar overhoop tot waar de Preah Vihear tempel nu behoort. In 1962 besliste het Permanent Hof van Arbitrage in Den Haag dat de tempel tot Cambodja behoorde.

De onrust laaide echter weer op toen de Preah Vihear tempel in 2008 werd toegevoegd tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hoewel Thailand de uitspraak van het Hof niet aanvecht claimt het wel het land wat om de tempel heen ligt. Beide landen hebben militairen in de omgeving gelegerd die regelmatig slaags raken met elkaar. Helaas heeft dit in 2011 geleid tot het instorten van een van de vleugels van de tempel.

Locatie Prasat Preah Vihear

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.8/10
    8.8/10
8.8/10

Samenvatting

Het is niet de bekendste tempel in Cambodja, maar het ligt wel op de mooiste plek van alle Angkor tempels. De Prasat Preah Vihear ligt op een van de steile hellingen van het Dangkrek gebergte op 625 meter hoogte. Het uitzicht vanaf de tempel is adembenemend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken