Siem Reap is terug van weggeweest. Lang was dit één van de meest populaire plekken in Azië maar de ontwikkeling heeft een tijdje stil gestaan. De laatste jaren is daar echter niks meer van te merken. Siem Reap is niet alleen de derde stad van het land, het is tevens de snelst groeiende stad van Cambodja. Niet gek, want met de wereldberoemde Angkor tempels om de hoek was het doel van Siem Reap al snel bekend.

Bijna iedereen die naar Cambodja gaat zal uiteindelijk ook in Siem Reap eindigen om vanaf hier de wereldberoemde Angkor tempels te bezoeken. Op deze pagina geven we je alle reistips en info over deze gezellige stad.

Het beginpunt voor Angkor

Siem Reap is een klein, gezellig en sfeervol stadje gelegen in een groene, tropische omgeving. De stad groeit echter met de snelheid van het licht en nieuwe hostels, hotels en restaurants schieten als paddenstoelen uit de grond in het omliggende landschap. Dit is niet altijd zo geweest. Siem Reap is namelijk heel lang nauwelijks toegankelijk geweest.

TIP – een dag een tuk-tuk huren die je rond grote tempels van Angkor Wat en terug brengt kost rond de $15 tot $25. Voor een dagtrip betaal je minimaal $25 per persoon.

Siem Reap

De stad in de avond

Sfeervol Siem Reap

Wie door het massatoerisme heen kan kijken ziet nog steeds het oude sfeervolle dorpje met Franse koloniale gebouwen, gezellige boulevards en lokale marktjes. De stad, en haar inwoners, hebben de reizigers echter met open armen ontvangen. Alles in het stadje, en in heel Cambodja overigens, is gericht op de Angkor tempels.

In de buurt van Siem Reap ligt het Tonle Sap meer. Dit is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië en veranderd drastisch tussen de moesson en het droge seizoen. Dit meer is en was enorm belangrijk voor de Cambodjanen. Er zijn zelfs drijvende dorpen op het meer. Je kunt een boottrip over het meer boeken voor ongeveer $20 voor een paar uur.

Natuurlijk zijn er reizigers die kreunen en steunen over het feit dat Siem Reap niet meer het stadje is wat het ooit was. Dat klopt; massa’s toeristen worden met bussen op en aan gereden naar de magische Angkor tempels maar Siem Reap is wel degelijk ‘the place to be’ nu. Want hoewel Siem Reap zelf niet veel bezienswaardigheden heeft wordt dit ruimschoots goed gemaakt door de vriendelijke bevolking, de aangename vibe, de sfeervolle cafés en het heerlijke eten.

Siem Reap

De Old Market 

Bezienswaardigheden

Siem Reap heeft meer te bieden dan alleen de Angkor tempels. Natuurlijk us het de reden dat iedereen hier heen komt, maar als je meer wilt zien is dat zeker mogelijk. Je hebt gebruikelijke marktjes waar je je goed kunt vermaken. Hieronder hebben we een aantal bezienswaardigheden in Siem Reap vermeld.

Old Market

Bij de Phsar Chas markt, ook wel de Old Marktet, bezoek je een echte Cambodjaanse markt. Je kunt hier alles kopen. Van lokale kruiden tot verse producten en van krokant gebakken vogelspinnen tot octopus. Voor eetliefhebbers is dit een paradijs. Je kunt ook kiezen voor de banaan-chocolade pannenkoeken of een souvenir voor thuis.

Pub Street

Pub Street is DE straat in Siem Reap. Het is de straat van de feestjes en gezelligheid. Je hebt er de meeste restaurants zitten die bijzonder lekker eten serveren (Franse gerechten zijn hier erg populair). als je eenmaal gegeten hebt kun je je dansmoves proberen in een van de bars en clubs. Angkor What? en Miss Wong zijn twee leuke bars.

Siem Reap

Pub Street in Siem Reap

Andere bezienswaardigheden

Mocht je genoeg cocktails op hebben en genoeg gekke Cambodjaanse gerechten hebben geprobeerd op de markt heb je nog een aantal dingen die je kunt bezoeken.

Mocht je van vlinders houden kan je tevens de Vlindertuin van Siem Reap bezoeken. Je vindt hier meer dan 1.500 tropische vlinders en kunt heerlijk eten in het bijgelegen restaurant. Mocht je van iets grotere/gevaarlijke dieren houden kan je ook een bezoekje wagen aan de Crocodile Farm.

TIP – Hotels met airco, warm water en tv kosten ongeveer $12 per nacht. Zoek je iets met een zwembad? Verwacht dan prijzen van rond de $20.

Angkor Wat

Veel mensen beginnen komen in Siem Reap vanwege de Angkor tempels. En eerlijk is eerlijk; Siem Reap had niet zo bekend geweest zonder de tempels.

Maar naast die bekende tempels is Siem Reap ook een sfeervol, oud koloniaal stadje wat graag meelift op de successen van de Angkor tempels.

Hoe kom je er?

Mocht je genoeg cocktails op hebben en genoeg gekke Cambodjaanse gerechten hebben geprobeerd op de markt heb je nog een aantal dingen die je kunt bezoeken.

Mocht je van vlinders houden kan je tevens de Vlindertuin van Siem Reap bezoeken. Je vindt hier meer dan 1.500 tropische vlinders en kunt heerlijk eten in het bijgelegen restaurant. Mocht je van iets grotere/gevaarlijke dieren houden kan je ook een bezoekje wagen aan de Crocodile Farm.

Beste reistijd

De meeste mensen komen hier voor de Angkor tempels en de beste maanden om deze tempels te bezoeken zijn de drogere, koelere maanden tussen november en maart. Het zal dan ook drukker zijn. Ga zo vroeg mogelijk naar de tempels (tussen 4:00 en 5:00 uur) voor een minder drukke ervaring. Ook tijdens de lunch (13:00 uur) s het rustiger.

Van juni tot en met oktober is het stiller is Siem Reap en de Angkor tempels. Hoewel het warmer is, regent het wel vaker. Tot slot, april is Khmer New Year; dus bereid je dan voor op drukte en extreme hitte.

Beste reistijd Siem Reap

Locatie Siem Reap

>

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Siem Reap is terug van weggeweest. Het is het met 140.000 inwoners de derde stad van Cambodja, maar het is tevens de snelst groeiende stad van Cambodja. Niet gek, want met de wereldberoemde Angkor tempels om de hoek was het doel van Siem Reap al snel bekend.

4.0

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.