Cambodja is een van de goedkoopste Aziatische landen om te bezoeken. Je budget Cambodja zal daarom wat lager liggen dan in landen als bijvoorbeeld Thailand of Indonesië. En hoewel de prijzen beginnen te stijgen, is het land nog steeds een uitstekende budget bestemming.

Dagbudget Cambodja

Het leven in Cambodja kun je zo duur maken als je zelf wil. De echte budget-reizigers kunnen met €15 per dag rond komen. Je budget Cambodja zul je dan voornamelijk besteden aan guesthouses, eten bij lokale restaurants en markten en het reizen met het openbaar vervoer. Een betaalde highlight bezoeken of een keer de VIP bus nemen zit er met een dagbudget €15 per persoon niet in.

TIP – reken op minimaal €20 tot €25 per persoon per dag als budget Cambodja.

De meeste reizigers geven dan ook iets meer uit. Het eten in toeristische restaurants, een paar biertjes en een tour met tuk-tuk boeken zal je budget Cambodja opdrijven tot €25-25 per persoon per dag. Voor €50 per dag kun je comfortabel leven. Je kunt een verblijf in luxe hotels, goed eten en de meeste betaalde highlights dan veroorloven.

Budget Cambodja

Wat kost het reizen?

Zoals gezegd is Cambodja niet heel duur. Maar wat je budget Cambodja moet zijn is persoonsgebonden. De een kan leven voor €20 per dag terwijl de ander makkelijk €40 per dag uit geeft. Reken er wel op dat toeristische plekken zoals Sihanoukville en Siem Reap duurder zijn dan andere plekken in Cambodja.

Eten en drinken

Eten is erg goedkoop in Cambodja. Een maaltijd bij een lokaal eetkraampje (street food) kost je zo’n 4.000 tot 8.000 Riel, ongeveer €0,90 tot €1,80. Een eenvoudige maaltijd in een restaurant kost je tussen de 12.000 en 20.000 Riel, afhankelijk van wat je eet. Westerse maaltijden in goede restaurants kosten je ongeveer 20.000 tot 40.000 Riel.

eten Cambodja

Op straat vind je vaak goedkoop eten.

Vervoer

Vervoer en tours zijn de twee dingen die je budget Cambodja bepalen. Het huren van een auto met chauffeur naar afgelegen tempels zoals Banteay Chhmar, Koh Ker, Preah Khan en Preah Vihear kost je al snel $60 tot $100 per dag. Tours zijn ook prijzig. Een bezoek aan de tempels van Angkor in een tuk-tuk is relatief goedkoop. Het vervoer in de steden is goedkoop en kost je vaak maar een paar dollar. Je kunt overal in het land voor minder dan 40.000 Riel een bus nemen. Als je VIP bussen of TukTuk’s neemt ben je wel wat duurder uit. Wil je voor een dag een voertuig en bestuurder huren? Reken dan op 60.000 tot 80.000 Riel.

Accommodatie

Budget accommodatie is beschikbaar voor ongeveer €5 (21.000 Riel) per nacht in de meeste delen van het land. Dan slaap je in een dorm, een gedeelde slaapkamer, in een hostel. Reken er op dat je in Phnom Penh en Siem Reap iets meer betaald. Privekamers zij iets duurder met tarieven vanaf ongeveer 30.000 tot 40.000 Riel, zo’n €7 tot €9,50. Alles boven de €25 per nacht is luxe.

Accommodatie kost je vaak niet meer dan €10 per nacht.

Cambodjaanse Riel

De munteenheid in Cambodja is de Cambodjaanse Riel. 10.000 Cambodjaanse Riel is ongeveer €2,35 (2017). Je kunt wel eens raar staan kijken van het aantal briefjes wat uit de automaat komt zetten als je pint. Briefjes komen in 100, 200, 500, 1.000, 2.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000 Riel. Probeer zo veel mogelijk aan ‘kleine’ briefjes te komen aangezien niet iedereen terug heeft van 100.000 Riel.

Amerikaanse dollar

Er wordt in Cambodja ook veel met Amerikaanse Dollar betaald. Die word overal geaccepteerd, behalve gescheurde of beschadigde briefjes. Het is verstandig om altijd wat Amerikaanse Dollars mee te nemen. Dit is handig als bijvoorbeeld je pinpas niet meer werkt en je dus geen Cambodjaanse Riel op kunt nemen.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.5/10
    8.5/10

Samenvatting

Cambodja is een van de goedkoopste Aziatische landen om te bezoeken. Je budget Cambodja zal daarom wat lager liggen dan in landen als bijvoorbeeld Thailand of Indonesië. En hoewel de prijzen beginnen te stijgen, is het land nog steeds een uitstekende budget bestemming.

8.5/10

Stel hieronder je vraag aan onze Reis Experts. Ben je tevreden met ons antwoord? Dan zou je ons hier kunnen trakteren op een lekkere kop koffie.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.