Om Cambodja in te komen heb je een visum nodig. Gelukkig is een visum Cambodja redelijk eenvoudig te regelen. Je hoeft dit niet per se in Nederland te doen. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Visum Cambodja

De meeste reizigers kiezen voor een toeristenvisum. Je kan er voor kiezen om je visum zelf te regelen bij de ambassade van Cambodja in Brussel (Er zijn echter ook genoeg online visumbureaus die het snel en gemakkelijk voor je regelen. Zorg er in ieder geval voor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is, dat je 2 pasfoto’s hebt en een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier. Je kan op de volgende manieren een visum Cambodja aanvragen;

 • online e-Visum aanvragen
 • visum via een hostel in Bangkok
 • bij een grensovergang van Cambodja
 • via de luchthaven van Phnom Penh / Siem Reap (Visa Upon Arrival)
 • via de ambassade in het buitenland

Online e-Visum aanvragen

Visum CambodjaVia de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cambodja kan je heel eenvoudig je visum online aanvragen. Dit is een goedkopee manier om je visum te regelen. Met dit visum kan je 30 dagen blijven in Cambodja en het visum is 3 maanden geldig vanaf het moment dat je je visum aanvraagt. Doorloop de volgende stappen;

 1. ga naar deze website
 2. volg de stappen die worden aangegeven
 3. betaal $37 met creditcard
 4. na 3 werkdagen ontvang je je Visa Approval Letter via de mail
 5. print je Visa Approval Letter en neem deze mee naar Cambodja
 6. check rechts waar je met je e-Visum Cambodja binnen mag komen (bijna overal)

Visum via Khao San Rd in Bangkok

Op Khao San Road in Bangkok kan je bijna alles regelen. Ook je visum voor Cambodja. Je kan er voor kiezen om je visum te regelen bij een touroperator rond Khao San Road of je hostel bij Khao San Road. Jet betaald ongeveer $40 (afhankelijk van touroperator/hostel) en het duurt 1 tot 3 werkdagen voordat je je visum ontvangt. Je moet de volgende dingen meebrengen;

 • vul het formulier in dat je krijgt
 • lever 2 pasfoto’s en je paspoort af
 • geef aan hoe snel je je visum nodig hebt (vandaar de verschillen in prijs)
 • als je visum gereed is kan je je paspoort weer ophalen en (contant) betalen

Je kan er ook voor kiezen om zelf naar de ambassade van Cambodja in Bangkok te gaan en je visum te regelen. Dit is vaak niet heel veel goedkoper en meestal ook meer werk.

Visum bij een grensovergang (Visa Upon Arrival)

Het is vrij makkelijk om een visum bij de grens van Cambodja te krijgen. Ze noemen dit ook wel een Visa Upon Arrival. Er zijn verschillende grensovergangen in Cambodja waar je een visum kan halen.

visum Cambodja

De kosten voor een visum aan de grens van Cambodja verschillen per grensovergang. Ga uit van ongeveer $35 tot $40. Je krijgt dan een visum dat 30 dagen geldig is. Het komt ook vaak voor dat je ook nog betaald voor een stempel (of iets anders). Dit is niet nodig maar is gewoon voor de officier aan de grens. Reken op zo’n $5.

Visum op de luchthaven

Er zijn twee luchthavens in Cambodja waar je een visum kan krijgen. Dit zijn Phnom Penh en Siem Reap. De kosten en werkwijze zijn hetzelfde als een visum aan een landsgrens. Je krijgt dus ook een visum voor 30 dagen en je betaald ongeveer $35 tot $40.

Visum ambassade Brussel

Als bovenstaande opties niet mogelijk zijn kan je ook nog een visum Cambodja aanvragen bij de ambassade van Cambodja in Brussel (Avenue de Tervuren 264 A, B-1050 Brussel). Dit duurt wat langer en is wat meer werk omdat je alles zelf moet regelen (en opsturen). Voordeel is wel dat je je visum dan hebt voordat je op reis gaat.

Wil je specifiekere informatie over het aanvragen van jouw visum voor Cambodja? Kijk dan eens bij e-Visums.nl. Je kunt daar gemakkelijk je visum bestellen, betalen via ideal en je visum wordt super snel geleverd. Lees meer over het aanvragen van je visum Cambodja.

Wat wij vinden:
 • Azië Expert

Samenvatting

Een visum Cambodja kun je aanvragen door online een e-Visum aan te vragen, het kan ook via een hostel in Bangkok, bij een grensovergang van Cambodja, via de luchthaven van Phnom Penh / Siem Reap (Visa Upon Arrival) of via de ambassade in het buitenland.

4.5
User Rating 0 (0 votes)
Sending

Vragen, opmerkingen en antwoorden

8
 1. Wil Schappin

  Dag,
  Kost het veel tijd om op de luchthaven van Siem Reap een visum aan te vragen?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Wil,

   Dat is helemaal afhankelijk van het proces op dat moment. Ben je als eerste het vliegtuig uit dan kan het snel gedaan zijn. Maar kom je op het spitsuur aan en ben je als allerlaatste het vliegtuig uit.. ja dan duurt het wat langer. Hier kunnen we dus geen simpel antwoord op geven.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 2. bonnie

  Hallo Sjoerd,

  Ik heb een vraagje over de visa van Cambodja, Wij komen waarschijnlijk via de luchthaven van Siem Reap binnen maar verlaten het land weer via land. Maakt dit nog uit wat voor visum je nodig hebt? zag wel in de tabel die jullie op de site hebben staan dat je overal het land kan verlaten met een E-Visa. Wij blijven ongeveer 2 weken in Cambodja en gaan dan door naar Vietnam voor ongeveer 4 weken.

  ik hoor graag wat de beste optie is voor ons.

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Hoi Bonnie,

   Zover ik weet krijg je op het vliegveld een visum en maakt het verder niet uit waar en hoe je het land verlaat, zo lang dit maar binnen de termijn van het visum is.
   Je kan dus gewoon vliegen op Siem Reap en met de bus naar Vietnam door reizen. Let wel op dat je visum voor Vietnam van te voren geregeld moet worden als je over land Vietnam binnen wil komen. Een VOA is alleen geldig geldig op de internationale vliegvelden. Een visum voor Vietnam kan je in Nederland alvast aanvragen of in Cambodja laten aanvragen.

   Ik hoop dat je zo geholpen bent. ALs je vragen heb hoor ik het graag.

   Groetjes,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 3. Shama

  Dag Sjoerd, mijn vraag , ik kom aan op vliegveld Phnom Penh en wil visum daar on arrival aanvragen, heb ik ook pasfoto nodig?

  Beantwoorden
  • Sjoerd

   Beste Shama,

   Zover ik weet heb je meestal wel 2 pasfoto’s nodig. Zelf heb ik nog geen visum via een luchthaven van Cambodja geregeld. Ik zou ze voor de zekerheid wel meenemen. Beter mee dan om verlegen.

   Reisgroet,
   Sjoerd

   Beantwoorden
 4. Bette

  Hoi,

  Ik kom via de luchthaven van Hanoi aan in Vietnam. Hoe kan ik het beste een visum regelen? Moet ik een e-visum aanvragen of is het ook mogelijk om upon arrival een visum te krijgen?

  Alvast bedankt! Groetjes, Bette

  Beantwoorden

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.