Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Visum Cambodja

Door: Sjoerd - Reis Expert    |    Reacties: 36

Bijgewerkt op 4 maart, 2020

Om Cambodja in te komen heb je een visum nodig. Gelukkig is een visum voor Cambodja redelijk eenvoudig te regelen. Je hoeft dit niet per se in Nederland te doen. Houd er rekening mee dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Visum voor Cambodja

De meeste reizigers kiezen voor een toeristenvisum. Er zijn verschillende manieren om je visum voor Cambodja te regelen. Via de ambassade van Cambodja in Brussel, via een online visumbureaus of online een e-visum aan te vragen.

Zorg er in ieder geval voor dat je paspoort minimaal 6 maanden geldig is, dat je 2 pasfoto’s hebt en een volledig ingevuld en ondertekend visumformulier. Je kunt op de volgende manieren een visum aanvragen;

Online e-Visum aanvragen

Via de site van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cambodja kan je heel eenvoudig je visum online aanvragen. Dit is een goedkope manier om je visum te regelen. Met dit visum kun je 30 dagen in Cambodja blijven en het visum is 3 maanden geldig vanaf het moment dat je je visum voor Cambodja ontvangt. Doorloop de volgende stappen;

 1. ga naar deze website;
 2. volg de stappen die worden aangegeven;
 3. betaal US$36 met creditcard;
 4. na 3 werkdagen ontvang je je Visa Approval Letter via de mail;
 5. print je Visa Approval Letter en neem deze mee naar Cambodja;
 6. check hieronder waar je met je e-Visum voor Cambodja binnen mag komen (bijna overal);

Visum Cambodja

Visum via Khao San Road in Bangkok

Op Khao San Road in Bangkok kun je bijna alles regelen. Ook je visum voor Cambodja. Je kunt er voor kiezen om je visum te regelen bij een touroperator rond Khao San Road of je hostel bij Khao San Road.

Dat kost ongeveer US$40 (afhankelijk van touroperator/hostel) en het duurt 1 tot 3 werkdagen voordat je je visum ontvangt. Je moet de volgende dingen meebrengen;

 • vul het formulier in dat je krijgt
 • lever 2 pasfoto’s en je paspoort af
 • geef aan hoe snel je je visum nodig hebt (vandaar de verschillen in prijs)
 • als je visum gereed is, kun je je paspoort weer ophalen en (contant) betalen


Je kunt er ook voor kiezen om zelf naar de ambassade van Cambodja in Bangkok te gaan en je visum te regelen. Dit is vaak niet heel veel goedkoper en meestal ook meer werk.

Visum bij een grensovergang (Visa Upon Arrival)

Het is vrij makkelijk om een visum bij de grens van Cambodja te krijgen. Ze noemen dit ook wel een Visa Upon Arrival. Er zijn verschillende grensovergangen in Cambodja waar je een visum kan halen.

visum voor Cambodja

De kosten voor een visum aan de grens van Cambodja verschillen per grensovergang. Ga uit van ongeveer $35 tot $40. Je krijgt dan een visum voor Cambodja dat 30 dagen geldig is.

Het komt ook vaak voor dat je ook nog betaalt voor een stempel (of iets anders). Dit is niet nodig maar is gewoon voor de officier aan de grens. Reken op zo’n $5.

Visum op de luchthaven

Er zijn twee luchthavens in Cambodja waar je een visum kan krijgen. Dit zijn Phnom Penh en Siem Reap. De kosten en werkwijze zijn hetzelfde als een visum aan een landsgrens. Je krijgt dus ook een visum voor 30 dagen en je betaalt ongeveer $35 tot $40.

Visum ambassade Brussel

Als bovenstaande opties niet mogelijk zijn kun je ook nog een visum voor Cambodja aanvragen bij de ambassade van Cambodja in Brussel(Avenue de Tervuren 264 A, B-1050 Brussel). Dit duurt wat langer en is wat meer werk, omdat je alles zelf moet regelen (en opsturen).

Voordeel is wel dat je je visum dan hebt voordat je op reis gaat.

TIP ♥ – je kunt je visum voor Cambodja ook in Nederland aanvragen via een visumbureau

Meer lezen over Cambodja?

36 comments

 1. Bert

  Hoi Sjoerd, ik ga in september voor 5 maanden naar Cambodja voor stage. Dit zal waarschijnlijk wel onder werk vallen denk ik. Waar en hoe moet ik een visum regelen? En met welke kosten moet ik rekening houden?

  1. Ties - Reis Expert

   Hoi Bert,

   dit kun je beter even bij de ambassade of een visumbureau navragen. Wij zijn geen visumspecialist.

   Happy travels,
   Ties

 2. Catharina van Ameijde

  Ik heb een vraag. Ik reis per cruiseschip naar Cambodia en kom binnen bij de haven van Sihanoukville. Ik kan geen E-visa hebben omdat ik niet binnenkom bij een van de mogelijkheden hier aangegeven. Hoe werkt een visumaanvraag bij de Ambassade in Brussel als ik niet in staat ben om er naar toe te reizen.

 3. Anne

  Goed artikel

 4. Myrthe

  Hey

  Ik heb een vraagje. Binnen een week of drie vertrek ik voor enkele weken naar Cambodja. In mijn paspoort heb ik echter geen volledige pagina meer vrij, maar wel nog genoeg plaats voor stempels. Is het nodig om een volledige pagina over te hebben voor een visum voor Cambod of zetten zij enkel een stempel bij het binnenkomen. Ik zou namelijk liever niet nodeloos een nieuw paspoort moet kopen ( is nogal duur vind ik) als blijkt dat het niet om een vignet gaat maar gewoon een stempel.

  Merci alleszins!

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Myrthe,

   ik denk dat je toch echt een nieuw paspoort nodig hebt. Wat ik me kan herinneren was dat er een hele bladzijde werd ingenomen met een speciaal document.

   Happy Travels,
   Sjoerd

 5. Herman

  Hallo Sjoerd,

  Wij plannen om Cambodia per boot via de Mekong binnen te komen met Direct Ferries,
  traject is Chau Doc … Phnom Penh. Hoe zit het met visum op dit traject (VOA, E-visum etc)?
  Kan dit ter plaatse aan de grensovergang geregeld worden of toch vooraf visa aanvragen?

 6. Ger

  Beste Sjoerd, we denken er over om een cruise te maken Singapore – Cambodja – Vietnam – Hong Kong. Denk je dat we bij de aankomst-havens gemakkelijk een visum kunnen bemachtigen? Of beter vooraf?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Ger,

   Misschien is het handiger om deze vraag bij de cruise maatschappij neer te leggen? Ik denk dat zij er meer ervaring mee hebben.
   Ik ga er overigens vanuit dat er geen visum nodig zijn zal. Maar nogmaals, vraag het even bij de cruise maatschappij na.

   Groeten,
   Sjoerd

 7. Jeannet

  Hallo Sjoerd,
  Wij komen over land vanuit Laos Cambodja binnen. Is het dan ook eenvoudig om een visum bij de grens overgang te regelen?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Jeannet,

   dat moet geen probleem zijn.
   Veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

 8. Linda

  Hoi hoi vraagje als ik de bus van Nong Khai bangkok naar – Vientiane Cambodja pak. Waar kan ik dan een visum regelen als ik in Cambodja ben? Kom je met de bus langs een bureau waar je dat kan halen? Bedankt voor je reactie

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hi Linda,

   je rijdt langs een grens controle post. Het is er niet zoals hier in Europa dat alle grenzen open zijn. Je zal dus altijd langs de douane moeten, daar kan je een visum regelen.
   wil je meer zekerheid kan je het ook in Bangkok alvast regelen.

   Groeten,
   Sjoerd

 9. Michel

  Goedemiddag, op 01/04 ga ik Met een bus van Thailand naar Cambodja. Ze geven aan dat ik een visum het beste van te voren kan aan vragen..

  Is het dan er beste om een e-visum aan te vragen?

  1. Sjoerd - Reis Expert Post author

   Hoi Michel,

   je kan dit visum zowel aan de grens als vooraf regelen. Het is maar wat je voorkeur heeft.
   Als je het vooraf wil doen kan dat of in Thailand of via een visum bureau inderdaad.

   Veel reisplezier.

   Groeten,
   Sjoerd

 10. Femke

  Wij fietsen van Thailand naar Cambodja en vermijden de grote wegen. Kunnen we bij een kleine grensovergang (Khum Ou Bei Choan) een visum krijgen? Ik heb geen pasfoto’s bij me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder