Cameron Highlands

De Cameron Highlands is één van de bekendste trekpleisters in Maleisië. De Cameron Highlands liggen 150 kilometer ten noorden van Kuala Lumpur en 90 kilometer uit de buurt van Ipoh. De totale oppervlakte van het gebied is 712 vierkante kilometer wat het net zo groot maakt als heel Singapore bij elkaar! Het is een hill station met bergtoppen, groene heuvels, theeplantages, kleine stadjes en watervallen. Kortom; een schitterende regio!

Boek hier de voordeligste tickets

Cameron Highlands

Wie naar de Cameron Highlands reist zal merken dat de temperatuur hier een stuk lager ligt dan in de rest van Maleisië. Het wordt hier zelden warmer dan 21 graden of kouder dan 10 graden. Dit is ook de reden dat de Engelsen in de koloniale tijd hier het liefst hun tijd doorbrachten, het was er immers lekker koel. Je vindt in het gebied dan ook veel gebouwen in de oud-Britse stijl. Het gebied is dan ook vernoemd naar William Cameron, een Britse expeditieleider die het gebied ontdekte tijdens een expeditie in 1885. Door de koele omgeving vertrokken veel kolonisten naar deze regio en werd het steeds populairder. Men kwam er ook achter dat je hier perfect thee en groente kon verbouwen. Iets waar de Cameron Highlands vandaag de dag bekend om staat. Je vindt er overigens niet alleen maar thee- en groenteplantages. Zo heb je er bijvoorbeeld nog een Chinese tempel en een vlinderboerderij.

Veel reizigers komen nu naar de Cameron Highlands voor dezelfde reden als de Engelse destijds. Na zweten in de jungle en duiken aan de kust zijn de Cameron Highlands een welkome verkoeling. Trekkings, thee proeven, ontspannen of het bezoeken van plaatselijke plantages zijn hier dagelijkse bezigheden.

Cameron Highlands bezoeken

De Cameron Highlands wordt ook wel ‘Malaysia’s Green Bowl’ genoemd en liggen op zo’n 1.300 tot 1.829 meter hoogte. De meeste toeristen die richting de Cameron Highlands reizen doen dit via een tour. Een tour kan je gemakkelijk boeken vanuit je hostel of hostel in de buurt. Zo’n tour kan namelijk in één dag maar ook in meerdere. De Cameron Higlighgs liggen in Pahang maar zijn makkelijk te bereiken via Perak. Mocht je zelf willen afreizen naar dit gebied; er rijden dagelijks bussen richting de highlands vanaf Kuala Lumpur en Penang. Mocht je helemaal niet van openbaar vervoer houden kan je ook nog een auto huren.

Tours Cameron Highlands

Of je nu met een tour, auto of bus gaat. Je kan bij de Cameron Highlands genieten van een schitterende omgeving met spectaculaire uitzichten. Er zijn ontzettend veel dingen die je kunt doen en zien. Zo vonden wij de top van Mt. Brinchtang één van de mooiste uitzichten hier. Dit is één van hoogste bergen op het schiereiland. Er zijn er uiteraard nog meer waarvan sommige lopend bereikt kunnen worden, andere moet je met de auto bezoeken. Een klein overzicht van de tours die je kunt boeken;

  • Mount Brinchang
  • Mossy Forest
  • Butterfly Farm
  • Strawberry Farm
  • Jungle Trekking
  • Market Square

Locatie Cameron Highlands