Cardamom Gebergte

Naast de bekende steden als Phnom Penh en Siem Reap heeft Cambodja nog veel meer te bieden, ook voor natuurliefhebbers. Het ongerepte Cambodja ontdek je in het Cardamom gebergte, in het zuidwesten van Cambodja. Een prachtig natuur gebied wat nog niet is ontdekt door de meeste reizigers. Het Cardamom gebergte heeft veel te bieden voor iedereen die natuur zoekt en wil ontsnappen aan de drukte in de steden.

Het Cardamom gebergte

Je bezoekt namelijk kleine dorpen, spot wild en wandelt door het uitgestrekte natuurgebied. Met een lokale bus reis je naar de jungle, waar je verder reist via motorboot, roeiboot en te voet. De echte waaghals kan overnachten midden in de jungle, in een eenvoudige bungalow. Hier heb je dus beperkte elektriciteit en gegarandeerd koud water! Laad je camera daarom ook goed op voordat je deze tocht gaat maken en geniet nog even van een warme douche in Phnom Penh.

Een prachtige Hike

Vanuit Phnom Penh (of bijvoorbeeld Battambang als dit beter bij je reisroute aansluit) reis je per bus naar het dorpje Andong Teuk. Daar kan je overstappen op de boot naar Chi Phat. Hier kan je met een gids het gebied in gaan en maak je een korte trekking. Zwemkleding is overigens geen overbodige luxe als je deze trekking doet want onderweg heb je meer dan genoeg mogelijkheden voor een verfrissende duik. Het Cardamom Reforestation Project geeft je tijdens de hike de mogelijkheid om een eigen boom te planten, om zo het project van bos behoud te steunen.

TICKETS, ROUTES EN RONDREIZEN!

Een reis door Cambodja is een unieke ervaring. Het Cardamom gebergte draagt zeker bij aan die unieke reis! Kijk eens bij de vliegtickets of onze reisaanbiedingen voor Cambodja en en ervaar zelf hoe mooi het deze regio is! Wil je zelf op reis dan is onze Route door Cambodja een prima hou vast om je reis mee te starten.

Naast deze trekking kan je de volgende dag kiezen voor een tocht over de rivier. De zon komt langzaam op en verlicht het wateroppervlak. Vanuit je dobberende roeibootje is dit een schitterende plek om dieren te spotten. Apen en neushoornvogels komen in het Cardamom gebergte veel voor. Naast dat je op pad gaat met een gids, die de omgeving op zijn duimpje kent, heb je ook tijd voor eigen invulling: neem een duik onder een waterval of speel met de dorpskinderen. Hier komt de verrassende natuur van Cambodja samen met het pure, lokale leven.

Minder bekend

Het Cardamom gebergte is nog niet zo bekend onder reizigers en je zal daarom niet veel toeristen in dit gebied tegenkomen. Ben jij een echte natuur-freak en loop je het liefst de hele dag midden in de jungle? Denk dan aan het maken van een flinke trekking van 10 tot 12 kilometer, waarbij je overnacht in een hangmat.

Of je nu kiest voor de korte trekking en overnachting in een knusse bungalow of voor de lange trekking met een overnachting in je eigen hangmat, een bezoek aan het Cardamom gebergte is een echte aanrader voor natuurliefhebbers en actievelingen. Deze jungle trekking, gecombineerd met een bezoek aan de bekende Cambodjaanse steden, geeft je Cambodja reis een extra (avontuurlijke) dimensie.

HANDIGE TIPS!

Naast onze eigen diensten hebben wij ook goede ervaringen met onze reispartners waar wij mee samenwerken! Zo kan je eenvoudig offertes aanvragen voor een reis richting Cambodja. Mocht je liever gelijk kijken voor bouwstenen, kijk dan eens bij Cambodjaonline.nl. Zo kan je jouw droomreis zelf in elkaar zetten. Daarnaast kan je naast de vaste vliegtickets ook eens bij World Ticket Center kijken voor scherp geprijsde tickets. Wij raden daarnaast aan om een goede backpack mee te nemen! Sleuren met een koffer of sporttas maakt je reis er niet makkelijker op.

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.5