Genoemd als één van de vijf mooiste vakantieoorden in China. En terecht want met zijn uitgestrekte zee, lange zandstranden, eilanden, meren en beboste bergen is Beihai een unieke plek in China. Silver Beach is waar de menens voor komen, één van de beste en mooiste stranden in China.

Beihai

Beihai ligt in het zuidwesten van China in de provincie Guangxi. De stranden hier worden vaak gezien als de tegenhanger van de stranden op Hainan. Het grootste voordeel is dat Beihai als stad iets meer sfeer heeft dan de meeste steden en dorpen op Hainan. De stad is een charmante stad van ruim 2000 jaar oud en staat vol met schitterende architectuur.

Beihai betekent overigens North Sea en is niet alleen bij reizigers populair maar vooral ook bij Chinezen zelf. Silver Beach wordt door vele genoemd als ‘mooiste strand ter wereld’. Hoewel dat wat overdreven is, is Silver Beach zeker een pareltje en een heerlijke get-away van het drukke stadsleven. En hoewel de meeste hier komen voor een paar dagen ontspannen aan het strand is de stad met zijn oude straatjes ook zeker een must-see.

Beihai

Silver Beach

Door de Chinese vakantiemagazines bestempeld als het mooiste strand ter wereld. Dit is enigszins overdreven maar dit prachtige witte strand van bijna 2 kilometer lang (op ongeveer 10 kilometer rijden van de stad) is absoluut een plaatje. De naam Silver Beach dankt het strand aan het feit dat het water de zonnestralen weerspiegelt. Silver Beach heeft een aangename watertemperatuur en schoon/helder water waar geen haaien zwemmen.

Silver Beach is overigens niet het enige strand hier. Het bestaat eigenlijk uit drie delen; Silver Beach, Beihai Beach Park en Qiaogang Beach. Samen vormen deze stranden een kustlijn van zo’n 24 kilometer waar genoeg activiteiten te doen zijn. In combinatie met de vele villa’s, bungalows en restaurants is het inderdaad een populair en mooi vakantieoord.

Locatie Beihai

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4

Samenvatting

Genoemd als één van de vijf mooiste vakantieoorden in China. En terecht want met zijn uitgestrekte zee, lange zandstranden, eilanden, meren en beboste bergen is Beihai een unieke plek in China. Silver Beach in Beihai is waar de menens voor komen, één van de beste en mooiste stranden in China.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.