Hoofdmenu

REIS-EXPERT

reis expert header

Tempel van de Hemel

Door: Ties Lagraauw    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 25 augustus, 2022

De Tempel van de Hemel (Temple of Heaven) word gezien als één van de mooiste tempels van China. Het is tevens één van de grootste. Het maakt samen met de Tempel van de Zon, de Tempel van de Maan en de Tempel van de Aarde deel uit van de vier belangrijkste tempels van Beijing. Deze tempel is echter de bekendste.

De Tempel van de Hemel

De Tempel van de Hemel werd gebouwd in 1420 tijdens het Ming-dynastie. In deze tijd werd ook de Verboden Stad gebouwd. Het gebied rondom de Tempel van de Hemel is groter dan de Verboden Stad maar de tempel zelf is kleiner dan het Summer Palace. Tijdens de Ming-en Qing-dynastie werd de tempel door keizers gebruikt om offers te brengen aan de goden. Ze hoopte hierdoor op een goede toekomst.

Dit gebeurde altijd op de dag van de winter-zonnewende en het waren altijd de keizers die dit deden. Dit omdat de Chinese keizers zichzelf Tianzi noemde, ook wel ‘De Zoon van de Hemel’. Hierdoor hadden ze superioriteit i.v.m. het aanbidden van de hemel. De keizers aanboden verschillende goden zoals de goden van de aarde, water en oorlog. De keizer moest overigens drie dagen vasten voordat hij aan de ceremonie mocht beginnen.

TIP ♥ – je moet entree betalen om binnen te komen. 35 yuan in het hoogseizoen (april t/m oktober) en 30 yuan in het laagseizoen (november t/m maart)

Tempel van de Hemel

Wat moet je zien bij de Tempel van de Hemel

De Tempel van de Hemel op zich is al reden genoeg om het te bezoeken maar binnen deze tempel zijn er een aantal gebouwen/tempels die deel uit maken van de Tempel van de Hemel. Het is zeker aan te raden om deze gebouwen te bezoeken en zo het echte verhaal achter de Tempel van de Hemel te leren kennen. Wij zullen hier de belangrijkste beschrijven.

1. Gebedshal voor de Goede Oogst

Zoals de naam al zegt was dit één van de belangrijkste gebedshallen voor de keizer. Hij bracht hier de langste nacht van het jaar door om de goden te aanbidden in de hoop op een goede oogst. De keizer en het volk geloofde dat de keizers zonen van de goden waren. De keizer had hier dus een belangrijke rol is. Hij moest zorgen dat de goden zorgde voor een goede oogst.

De Gebedshal voor de Goede Oogst is niet te missen. Het gebouw is 33 meter hoog en 24 meter breed en staat op een enorm, marmeren platform. De hal is destijds helemaal gebouwd van hout, zonder enige andere bouwmaterialen. De huidige hal zoals wij die kunnen bezichtigen stamt uit 1889. De hal die daarvoor stond werd vernield door bliksem toen keizer Guangxu heerste.

Tempel van de Hemel

2. Ronde Heuvel Altaar

Zoals de naam al doet vermoeden is dit de plek waar de offers aan de goden werden uitgevoerd. Koeien en schapen werden hier gedood en verbrandt. Deze ceremonie was niet toegankelijk voor de ‘normale’ bewoners van China. Alleen familie, het orkest en lijfwachten van de keizer mochten hier bij zijn.

Het laagste platform heeft een omtrek van 70 meter, de hoogste 30 meter. Op het hoogste platform vindt je een steen met daaromheen negen ringen. Negen was volgens oude Chinese tradities een machtig getal, en dus het getal van de keizer.

3. Gewelf van de Hemel

Dit gebouw lijkt een beetje op de Gebedshal voor de Goede Oogst maar is wat kleiner. Het was de bewaarplaats voor heilige relikwieën. Deze zijn vandaag de dag nog te bewonderen wat heel bijzonder is. Het bekendste hier is echter de Echomuur. Dit is een ronde muur van 200 meter lang. Als je aan het begin van de muur staat kan je door de echo praten met degene die aan het einde staat. Uiteraard valt dit vandaag de dag niet helemaal mee met honderden schreeuwende toeristen.

4. Paleis van Onthouding

De keizers moesten voor de offer ceremonie drie dagen vasten. Meestal bracht de keizer deze drie dagen hier door. Vasten betekende niet het vasten zoals wij van de Ramadan kennen. De keizer mocht tijdens deze drie dagen geen seks hebben, zich niet met het besturen van het rijk bemoeien en geen alcohol en vlees nuttigen. In het paleis vindt je onder meer een bibliotheek, leefruimte, slaapkamer en badkamer.

Naast deze ‘vaste’ bezienswaardigheden in de Tempel van de Hemel vindt je ook nog veel locals die in het park dansen en zingen, zwaard vechten, tai chi beoefenen of zich op een andere vorm vermaken.

Tempel van de Hemel

Tempel van de Hemel vandaag

Vandaag de dag worden er uiteraard geen offers meer gebracht maar is de Tempel van de Hemel een populair park bij zowel de chinezen als de buitenlanders. Het is één van de mooiste tempels in Beijing en misschien wel China. Hij staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Het park is geopend van 6:00 tot 22:00 uur en er zijn verschillende tickets te koop. Voor sommige bezienswaardigheden hier moet je een apart ticket kopen. Wij raden aan een combinatie ticket te kopen voor 35 Yuan (2013). Hiermee kan je overal in. Het park is zeer eenvoudig te vinden met de metro. De taxi kan ook maar hou er rekening mee dat het druk kan zijn op de weg, zeker in het hoogseizoen.

Locatie Tempel van de Hemel

Meer lezen over China?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Sjoerd en TiesWie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

BOEK NU