Huangshan wordt ook wel de Yellow Mountains genoemd. Het ligt in het oosten van China en is één van de grootste bezienswaardigheden van het land. Men zegt dat als je eenmaal de toppen van Huangshan hebt gezien je nooit meer een andere berg wil beklimmen. Hoewel dat misschien wat overdreven is, is het uitzicht hier wel spectaculair!

Huangshan

De omgeving bestaat uit immense rotsen en bamboebossen en staat garant voor een mooie foto. Dat het een bijzondere berg is blijkt wel uit het feit dat er overal op de schilders en kunstenaars zitten verstopt onder paraplu’s en in dikke jassen. Toch zijn het niet alleen toeristen en kunstenaars die hier komen.

Vroeger kwamen hier keizers en andere leiders waardoor Huangshan als heilig wordt gezien in China. Elke Chinees, en dat zijn er veel, wil minimaal één keer in zijn leven de toppen van Huangshan gezien hebben. Gevolg hiervan is dat je nooit alleen bent op Huangshan. Een luidruchtige menigte van voornamelijk Chinese achtervolgt je overal. Laat dit je echter niet afschrikken want als je ergens een afslag neemt en het magische landschap komt tevoorschijn zijn al die Chinezen vergeten. De bomen die op een geïsoleerd rotsachtig platform liggen of de rotsen die uitsteken boven het groene landschap zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Huangshan

Wat is er te zien

Het zal niemand ontgaan dat het landschap hier één van de meest bijzondere is in heel China. Samen met Jiuzhaigou National Park is het een populaire plek voor Chinezen en buitenlandse reizigers. Het ontstaan gaat zo’n 100 miljoen jaar terug toen er rotsen omhoog werden geduwd vanuit de zee. De bijzondere vorm van de bergen komt doordat door water en gletsjers werden gevormd.

Samen met de eeuwenoude bossen heeft dit gezorgd het vandaag de dag een bekende highlights is. Met de eigenaardig gevormde granietrotsen, bossen, warmwaterbronnen, de winter sneeuw en uitzicht op de wolken van de top is dit ook geheel terecht. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Huangshan toppen

Deze plek is vooral bekend vanwege de vele pieken. Sommige zijn zelfs meer dan 1.000 meter hoog! De drie hoogste en belangrijkste pieken zijn de Lotus Peak (1,864 m), Bright Summit Peak (1,840 m) en Celestial Peak, ook wel de Capital of Heaven Peak genoemd (1,829 m).

De bergtoppen zorgen voor spectaculaire uitzichten en het wordt hier ook wel de Sea of Clouds of Huangshan Sea genoemd vanwege het uitzicht op de wolken. Daarnaast is de zonsopkomst hier een must-see voor vele vanwege de bijzondere lichteffecten. Zonsopkomst wordt ook wel Buddha’s Light genoemd.

Huangshan

Locatie Huangshan

Wat wij vinden:
  • 8/10
    Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Huangshan wordt ook wel de Yellow Mountains genoemd. Het ligt in het oosten van China en is één van de grootste bezienswaardigheden van het land. Men zegt dat als je eenmaal de toppen van Huang Shan hebt gezien je nooit meer een andere berg wil beklimmen. Hoewel dat misschien wat overdreven is, is het uitzicht hier wel spectaculair!

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.