Een wereld van verschil met de rest van China. Yunnan is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Wandeltochten door de tropische regenwouden in het zuiden of het beklimmen van met sneeuw bedekte bergtoppen in het noorden, afgewisseld met afgelegen bergdorpjes en kleine tempeltjes waar zelden toeristen komen. Yúnnán is een schitterende regio waar de natuur je betoverd!

Op zoek naar voordelige vliegtickets China? Boek ze hier!

Yunnan 

Naast de ongekend mooie regio herbergt Yunnan tevens de meeste etnische minderheden in China. Zo’n 50% van alle niet Han Chinezen wonen in deze provincie. Ze hebben zich jarenlang, met succes, verzet tegen de invloeden van de overheid resulterend in andere culturen en tradities. Dit maakt Yunnan nóg anders dan de rest van China met andere culturen en een ander landschap. Zelfs Kūnmíng, de hoofdstad van de regio, en een redelijk drukke stad is niet te vergelijken met drukke steden als Beijing of Shanghai. Kūnmíng betekent overigens ‘Spring City’ en is één van de meest relaxte steden in het zuidwesten.

In de regio van Yunnan vindt je rijstvelden (de mooiste van China) en een prachtig berglandschap. Naast dit landschap vindt jer hier ook nog eens 2.500 soorten bloemen en planten.

Tiger Leaping Gorge

Eén van de grootste attracties in Yunnan is de Tiger Leaping Gorge. Als we het hebben over ‘must-see’ in Azië dan is dit er zeker één! Deze kloof, die eigenlijk Hǔtiào Xia heet, in het noorden van Yunnan is één van de grootste ter wereld en meet 16 kilometer lang en een duizelingwekkende 5.000 meter hoog. Als je hier loopt voel je je ineens heel klein met het kletterende water van de Jinsha (Jinsha Jiang) rivier duizend meter onder je  en de met sneeuw bedekte bergtoppen van Haba Shan in het westen en Yulong Xueshan in het oosten die ver boven je uit rijzen. Dit is geen wandeltocht voor mensen met hoogtevrees of knikkende knietjes.

De beste tijd om hier te komen is rond mei en juni wanneer de heuvels prachtig groen zijn. Hoewel deze trek in twee dagen te doen is adviseren we om minimaal drie tot vier dagen te blijven. De meeste reizigers blijven hier dan ook een week, geïnspireerd door de schitterende omgeving.

Check van te voren altijd de weersomstandigheden in Lijiang want het weer heeft grote (soms dodelijke) gevolgen op de wandeltochten. De meeste reizigers bezoeken de Tiger Leaping Gorge vanuit Lijiang. Dit karakteristieke dorpje is een bezienswaardigheid op zich. Het transport naar de Tiger Leaping Gorge is zeer makkelijk te regelen. Mensen die niet de trek willen lopen kunnen ook naar het uitzichtpunt gaan. Vanuit Lijiang neem je de bus naar Qiaotou om vervolgens een minivan te nemen naar het uitzichtpunt. Prijzen varieren nogal maar als je goed kan onderhandelen kan je er komen voor Y15. Om de Tiger Leaping Gorge te bezoeken betaal je ongeveer Y50.

Safe the best for last!

Voor wie naar China reist is het een overweging waard om Yunnan als laatste te doen. Veel reizigers vinden de rest van China wat tegenvallen nadat ze eerst in Yunnan zijn geweest! De groene rijstvelden, de immense bergen, de Tiger Leaping Gorge, de rivieren en de kleine authentieke dorpjes zijn een onvergetelijke ervaring. Je bent dus gewaarschuwd; bewaar het beste voor het laatst en je zal een onvergetelijke ervaring hebben in dit schitterende deel van China!

Locatie Yunnan

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Een wereld van verschil met de rest van China. Yunnan is een paradijs waar je het meest magische landschap van heel China vindt! Wandeltochten door de tropische regenwouden in het zuiden of het beklimmen van met sneeuw bedekte bergtoppen in het noorden, afgewisseld met afgelegen bergdorpjes en kleine tempeltjes waar zelden toeristen komen.

4.6

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.