Een guesthouse is de bij veel reizigers de grote onbekende op het gebied van overnachten. En dat is zonde want het guesthouse is één van de leukste manieren om te overnachten. Een guesthouse lijkt een beetje op een hostel. Het verschil is dat een hostel niet bij mensen thuis is. Een guesthouse (meestal) wel. De kosten van een guesthouse China liggen vaak lager dan die van een hostel. Het leukte van een guesthouse is dat je bij en met locals overnacht (niet altijd!). Hierdoor kom je in contact me de lokale cultuur en de locals weten vaak meer dan de beste reisgids.

Kosten guesthouse China

De prijs van een guesthouse hangt af van je eigen wensen. Net als hotels en hostels zijn er ook luxe en minder luxe guesthouses. Zeker is wel dat de kosten voor een guesthouse China bijna altijd lager liggen dan voor een hotel. De prijzen voor een guesthouse liggen ongeveer gelijk met die van een hostel. Hou er wel rekening mee dat de kosten qua overnachten in China hoger liggen dan in landen als Laos of Vietnam. Dit omdat er minder toeristen komen. Gemiddeld gezien betaal je tussen de €7 en de €15 voor een guesthouse. De hogere prijzen zijn vooral bij de bekendere highlights.

Guesthouse China boeken

Is het nodig om van te voren te boeken? Dat is een vraag die we veel krijgen. Het enige wat wij kunnen zeggen is dat je verplicht bent de eerste nacht te boeken in verband met je visum. Daarnaast is het ook handig om de eerste nacht te boeken omdat je niet na een lange reis wil zoeken naar accommodatie in een vreemde stad. Daarnaast zijn de steden in China zo groot dat een rondje lopen op zoek naar een guesthouse niet echt tot de opties hoort.

Het is dus aan te raden om je eerste nacht te boeken. Daarnaast kan het in China nog wel eens lastig zijn om een guesthouse te vinden aangezien er weinig mensen Engels praten. Je kan er daarom voor kiezen om online van te voren te boeken. Of dat nu thuis is of tijdens je reis maakt niet uit. De beste websites voor guesthouses en hostels zijn booking.com.  Hier kun je zowel guesthouses, hotels als hostels boeken.

Reisgids China

Een reisgids is bijna niet weg te denken uit je reis door China. Een reisgids staat boordevol up-to-date informatie. Niet alleen over de mooiste highlights maar ook over de beste opties qua accommodatie. Als je dus niet van te voren wilt boeken maar wel informatie wilt hebben is een reisgids een prima oplossing!

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.