Onder backpackers is het hostel waarschijnlijk de bekendste en meest favoriete optie. Hostels China zijn goedkoop en meestal in goede staat. De reden dat hostels zo populair zijn is niet alleen vanwege de prijs maar ook omdat er je in hostels vaak andere reizigers ontmoet. Een hostel China is vaak vergelijkbaar met een hotel alleen met iets minder faciliteiten. In China zijn er bijna overal wel hostels te vinden. Hieronder onze tips voor het boeken van een hostel China.

Hostel China boeken

Of je nu een hostel zoekt in Beijing of bij het Li River National Park, je vindt ze overal. Je hoeft daarom ook niet bang te zijn dat je geen hostel kan vinden. Moet je daarom wel boeken van te voren? Dat is een veel gestelde vraag bij het overnachten in China. Het is sowieso aan te raden om de eerste nacht te boeken. Dit is niet alleen handig na een lange reis maar ook verplicht om je visum te krijgen. Daarnaast kan het in het hoogseizoen behoorlijk druk zijn, zeker bij bekendere highlights. Op die momenten is het zeker aan te raden om van te voren te boeken. Aan de andere kant is juist het leuke van reizen dat je de vrijheid hebt om te gaan waar je wil. Als je van te voren je hostel China vast legt beperk je je vrijheid.

Als je toch van te voren wil boeken kan dat makkelijk, veilig en snel via internet. de beste deals voor hostels in China vind je op Booking.com. Hier vind je oneindig veel hostels in bijna elke plek in China.

Hotel China

Kosten hostel China

De prijs voor een hostel China is moeilijk aan te geven. Net als hotels heb je ook luxe en basic hostels. Daarnaast is het verschil in prijs tussen het hoog- en laagseizoen redelijk groot en zijn hostels bij bekende highlights altijd duurder dan in onbekendere regio’s.
In Beijing betaal je zo’n €5 tot €10 per nacht voor een privé kamer in een hostel. Bij andere bekende plekken zal dat ongeveer gelijk zijn. Onbekendere regio’s zullen andere tarieven hanteren. Als je weet dat je langer dan één nacht blijft is het handig om dit aan te geven. Dit kan wel eens in prijs schelen.

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.