Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Beste reistijd China

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 4

Bijgewerkt op 20 november, 2019

Of je nu op de Chinese muur loopt, onderweg bent naar het Terracottaleger, Lushan National Park of het binnenland van China bezoekt, het is wel zo prettig om lekker weer te hebben. Door de grote van het land kan de beste reistijd China nog wel eens verschillen. Goed weer kan je reis net dat beetje extra geven. Niemand wil voor onaangename verrassingen komen te staan als het op het weer aan komt. Lees daarom eerst de beste reistijd voor China door voordat je vertrekt.

Beste reistijd voor China

Net als de rest van Azië is China het hele jaar door te bezoeken. Temperaturen zijn bijna altijd aangenaam en de zomers negen van de tien keer warmer dan in Nederland. China heeft veel verschillende klimaatzones waardoor de beste reistijd China wat lastig te bepalen is.

Als je alles wil weten over de beste reistijd China lees dan verder op deze pagina. Wij vertellen je hier alles over de volgende onderwerpen;


TIP ♥ – de maanden mei tot en met augustus zijn de beste maanden om China te bezoeken

De seizoenen van China

De beste reistijd van China valt onder te verdelen in het het hoogseizoen, laagseizoen en tussenseizoen. Het is niet alleen het weer wat de beste reistijd China bepaalt maar ook de de verschillen qua drukte en prijzen van bijvoorbeeld accommodatie of bezienswaardigheden.

Bedenk daarom goed van te voren in welk seizoen je wilt reizen.

Hoogseizoen

Chinese Muur

Mei t/m augustus

Deze maanden vormen het hoogseizoen, maar bijzonder genoeg regent het dan het meest. Gelukkig is het ook de warmste periode van het jaar. Prijzen van accommodatie schieten omhoog, met name tijdens de eerste week van mei.

Tussenseizoen

Yunnan

Feb, apr, sep, okt

Het tussenseizoen is een prima tijd om in China te reizen. Grootste voordeel is dat de temperaturen nog aangenaam zijn, zeker in de lente. Het wordt iets frisser tijdens de herfst. Vaak heb je strak blauwe lucht en de prijzen zijn een stuk lager.

Laagseizoen

Beste reistijd voor China

November t/m februari

Het laagseizoen zijn ook onze wintermaanden. Grote voordeel zijn natuurlijk de prijzen en het feit dat het veel rustiger is (behalve tijdens Chinese New Year). Het is wel vrij koud, zeker in het noorden. In het zuiden is het nog prima te doen.

TIP ♥ – er zit verschil in de beste reistijd tussen noord, zuid en oost China

Beste reistijd Noord China

Het noorden en noordwesten van China kent een landklimaat. Dit betekent extreem koude winters maar ook heerlijke zomers waar de temperatuur soms op kan lopen tot 40 graden. In het noorden liggen veel mooie highlights die het bezoeken waard zijn. Onderstaande tabel geeft de beste reistijd aan voor het noorden van China!

beste reistijd China

Beste reistijd Zuid China

Het zuiden van China is meer wat je van Azië verwacht; hier heerst namelijk een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn hier aangenaam en in de wintermaanden wordt het zelden kouder dan 20 graden. Er liggen een aantal mooie eilandjes die het bezoeken zeker waard zijn!

De beste maanden om hier te reizen zijn onder wintermaanden. De temperatuur is dan wat lager maar het regent dan ook minder. Tussen mei en oktober kunnen de temperaturen boven de 40 graden komen en valt er meer regen.

Beste reistijd China

Beste reistijd Oost China

In het oosten van China liggen veel grote steden die het bezoeken waard zijn. Waar je ook bent, of dat nu in een stad is of op een rijstveld, het weer is altijd bepalend tijdens je reis.

De maanden mei tot en met augustus zijn de beste maanden om in oost China te reizen. Hoewel er in die maanden meer regen valt zijn de temperaturen goed. De regen valt overigens meestal aan het eind van de dag of in de ochtend en duurt vaak maar een uurtje.

Beste reistijd voor China

De Golden Week

De Golden Week in China zijn extreem drukke weken. Dit zijn namelijk weken waarin de Chinezen ook vrij zijn. De Golden Weeks zijn te vergelijken met de Zwarte Zaterdagen in Frankrijk. In deze weken, die drie keer per jaar voorkomen, is bijna iedereen vrij!

Deze weken vallen in februari (rond het Chinese Nieuwjaar), de eerste week van Mei en eerste week van Oktober. Hou hier rekening mee met het plannen van je reis. Alle treinen, vluchten en bussen zitten overvol en zeker bij de bekendere highlights is het extreem druk.

TIP ♥ – live het weer checken? Dan kan hier

Wat wij vinden:
 • 8.3/10
  Azië Expert - 8.3/10
8.3/10

Samenvatting

De maanden mei tot en met augustus vormen het hoogseizoen, maar bijzonder genoeg regent het dan het meest. Gelukkig is het ook de warmste periode van het jaar. Prijzen van accommodatie schieten omhoog, met name tijdens de eerste week van mei.

Meer lezen over China?

4 comments

 1. Eugenie

  Wij willen in februari 2020 naar zuid china. Wanneer valt dan de golden week? Chinees nieuwjaar week?

 2. Juliette

  In februari wil ik 3 weken reizen in China, van Beijing via Xian naar Shanghai. Is dit een beetje te doen qua temperatuur?

 3. Marc

  Ik wil reizen in zuid oost china van Shanghai naar Hongkong en me met de trein verplaatsen.Moet je een trein op voorhand reserveren of kan dat bij vertrek

  1. Ties Post author

   Hoi Marc,

   dat hoeft in principe niet voor vertrek. Treinen rijden vrij regelmatig. Wat je wel zou kunnen doen is bijv. een dag van tevoren naar het treinstation gaan en een kaartje voor de volgende dag kopen. Wij kochten echter altijd ons kaartje bij het station en er was altijd plek.

   Groeten,
   Ties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder