Een trip naar Azië, in dit geval China, is in veel opzichten niet te vergelijken met een reis in Europa of andere delen van de wereld. De cultuur, de inwoners, de natuur, het geloof, alles over China is anders dan andere landen. Een goede voorbereiding van je vakantie is belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen. Eén daarvan is de inentingen die je nodig hebt in China.

Inentingen China

Je wil niet alle highlights bezoeken en het risico lopen geïnfecteerd te raken waardoor je planning in de soep loopt. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met de belangrijkste inentingen die nodig zijn voor China. Dit is uiteraard een globaal advies, voor meer specifiekere informatie verwijzen we je graag door naar SGZ op Reis.

TIP – voor een reis naar China zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen vaccinaties China

Dat er geen verplichte inentingen China zijn betekent niet dat je je helemaal niet hoeft in te enten tegen virussen. Er worden namelijk wel een paar inentingen aanbevolen voor reizen naar China. Dit zijn de volgende:

  • DTP (Difterie, Tetanus en Polio);
  • Hepatitis A+B;
  • Rabiës;
  • BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad);
  • Buiktyfus
  • Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór China in een gele koorts land bent geweest.

Mocht je na het lezen van deze pagina liever vandaag dan morgen naar China vertrekken, kijk eens bij de vliegtickets, de highlights of de rondreis pagina en ervaar zelf hoe prachtig het land is en hoe heerlijk het eten er is.

Yunnan

Malaria

Houd er rekening mee dat in kleine van China Malaria voor komt. Dit zijn vooral de gebieden rond Yunnan. Het gebruik van malariatabletten (malarone of lariam) wordt sterk aanbevolen in deze regio. In delen rond Hong Kong en Shanghai is anti-muggenspray voldoende.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

  • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
  • Groen = muggenwering
  • Grijs = geen malaria
Inentingen China

Bron: Vaccinatie Op Reis

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.