Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

Inentingen China

Door: Ties - Reis Expert    |    Reacties: 0

Bijgewerkt op 19 juni, 2019

Als je op reis gaat naar China is een goede voorbereiding belangrijk. Dat is het altijd als je op reis gaat maar een rondreis door China is toch net even wat anders dan Zuid Frankrijk. De cultuur, de inwoners, de natuur, het geloof, alles over China is (heel) anders dan dat wij hier gewent zijn in Europa. Een goede voorbereiding van je vakantie in China is belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen. Eén daarvan is de inentingen die je nodig hebt in China

Inentingen China

Je wil niet alle highlights bezoeken en het risico lopen geïnfecteerd te raken waardoor je planning in de soep loopt. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt met de belangrijkste inentingen die nodig zijn voor China. Dit is uiteraard een globaal advies, voor meer specifiekere informatie verwijzen we je graag door naar Vaccinatie op Reis.

TIP ♥ – voor een reis naar China zijn er geen inentingen verplicht

Aanbevolen vaccinaties China

Dat er geen verplichte inentingen China zijn betekent niet dat je je helemaal niet hoeft in te enten tegen virussen. Er worden namelijk wel een paar inentingen aanbevolen voor reizen naar China. Dit zijn de volgende:

 • DTP (Difterie, Tetanus en Polio);
 • Hepatitis A+B;
 • Rabiës;
 • BMR (alleen als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad);
 • Buiktyfus
 • Gele koorts is alleen verplicht als je zeven dagen vóór China in een gele koorts land bent geweest.

Mocht je na het lezen van deze pagina liever vandaag dan morgen naar China vertrekken, kijk eens bij de vliegtickets, de highlights of de rondreis pagina en ervaar zelf hoe prachtig het land is en hoe heerlijk het eten er is.

Yunnan

Malaria

Houd er rekening mee dat in kleine van China Malaria voor komt. Dit zijn vooral de gebieden rond Yunnan. Het gebruik van malariatabletten (malarone of lariam) wordt sterk aanbevolen in deze regio. In delen rond Hong Kong en Shanghai is anti-muggenspray voldoende.

Muggen zijn vooral ‘s avonds, ‘s nachts en in de vroege ochtend actief. Als je lange mouwen en lange broeken draagt is de kans op infectie dus kleiner. Daarnaast is het gebruik van een klamboe, DEET (met mate) een aanrader.

 • Roze = meestal malariatabletten aanbevolen
 • Groen = muggenwering
 • Grijs = geen malaria
Inentingen China

Bron: Vaccinatie Op Reis

Wat wij vinden:
 • 8/10
  Azië Expert - 8/10
8/10

Samenvatting

Een trip naar Azië, in dit geval China, is in veel opzichten niet te vergelijken met een reis in Europa of andere delen van de wereld. De cultuur, de inwoners, de natuur, het geloof, alles over China is anders dan andere landen. Een goede voorbereiding van je vakantie is belangrijk om onaangename verrassingen te voorkomen. Eén daarvan is de inentingen die je nodig hebt in China.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder

Tickets boeken

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van handige tips en weetjes.