Coron Island

Coron Island heeft een adembenemend aanzicht. Als je over Coron vliegt zie je wat voor een schitterend eiland dit is met beboste rotsen, helder water, jungle, witte zandstranden, lagunes en meren. Van de 7.000 eilanden behoort Coron zeker tot één van de mooiste. Coron Island ligt op 20 minuten varen van Coron Town.

Het schitterende Coron Island

Coron eiland is een eiland wat ligt bij de Calamian eilanden. Het ligt tussen de eilanden Palawan en Mindoro. Het eiland staat bekend als één van de mooiste eilanden van het land. Het eiland bestaat uit steile kalkstenen rotsen die begroeid zijn met oerwouden en bossen. De biodiversiteit in de zee rond het eiland is bijzonder groot. Het is daarnaast een prachtige locatie om te duiken vanwege het heldere water en de vele Japanse scheepswrakken die hier liggen uit de Tweede Wereldoorlog.

TIP – je kunt redelijk eenvoudig van El NIdo naar Coron met de boot

De inwoners van de Coron eilanden zijn de Tagbanwa’s. Deze bevolkingsgroep leeft niet alleen op Coron maar ook op andere Calamianeilanden en Palawan. De Tagbanwa’s zijn voornamelijk vissers en leven van de visserij. Doordat ze bang zijn voor de impact van massatoerisme hebben ze een aantal highlights beperkt toegankelijk gemaakt.

Een van de oogverblindend mooie stranden

Bezienswaardigheden Coron Island

De natuur is de grootste bezienswaardigheid en de meeste mensen komen hier dan ook via een tour. Je kunt hier makkelijk een aantal dagen blijven om je te vermaken in dit paradijselijke eiland. Er zijn weinig plekken op aarde die qua schoonheid in de buurt komen van dit schitterende eiland.

TIP – Overigens is Coron onderdeel van het eiland Busuanga. De helft daarvan wordt gezien als Coron, een soort provincie. Coron Island is het eiland dat onder Busuanga ligt en wordt aangeduid als Coron Island. Hier vind je ook Apo Island.

Busuanga & Coron Town

Busuanga is het hele eiland dat boven Palawan ligt. Het belangrijkste stadje wat je hier vind is Coron Town, dat dus bijzonder genoeg niet op Coron Island ligt. Coron Town is zelf niet zo bijzonder, maar het is de belangrijkste plek om verdere tours te ondernemen op en rond Busuanga. Het belangrijkste wat je hier kunt doen is duiken, en dan met name rond de 10 Japanse scheepswrakken die hier liggen. Verder is het binnenland van Busuanga prachtig en ook nog eens onontdekt en rustig.

Duiken

De wateren rondom Busuanga en Coron Island staan bekend als een van de beste plekken om te duiken in de Filipijnen. Het water is hier kristalhelder en heeft een aangename temperatuur wat het duiken vergemakkelijkt. Voor de kust liggen 10 Japanse gezonken oorlogsschepen waar veel mensen naar duiken. De meeste wrakken liggen op een uur tot twee uur varen van Coron Town. Ook beginners kunnen hier terecht. Reken op zo’n 2.800 tot 3.500 Peso voor twee tot drie duiken.

Bangka tour

Iets wat je absoluut moet doen is een tour met een bangka. Dit zijn de traditionele bootjes die je veel in de Filipijnen ziet varen. Met een bangka ontdek je de wondere wereld rondom Coron en Busuanga. Je kunt makkelijk 2 dagen rondvaren en elke dag adembenemend mooie dingen zien. Het is hier een stuk rustiger dan El Nido en Palawan waardoor veel reizigers deze tour hoger inschatten. Voor zo’n 1500 Peso (€28) heb je een bootje voor 4 tot 6 personen.

Busuanga

De omgeving van Busuanga

Brommer huren

Een andere leuke activiteit is een brommer te huren op Busuanga of Coron Island en het landschap te verkennen. De schoonheid zit hem namelijk niet alleen in de stranden en kalkstenen rotsen die uit de zee rijzen. Ook het binnenland is prachtig. Hier rij je langs kleine dorpjes, bossen en open landschappen. Reken op zo’n 600 tot 800 Peso voor een brommer. Als het kan vraag dan een gids. Met een gids ontdek je de mooiste plekjes van het eiland! Een goede touroperator is Boyet’s Motorcycle Rental.

Eiland hoppen

Iets wat je sowieso moet doen is het ‘hoppen’ tussen de verschillende eilandjes van de Calamian eilanden. Er is hier zo veel te zien in deze regio met zo veel schitterende eilandjes met veralten parelwitte zandstranden, kristalhelder water en palmbomen. Het zou zonde zijn om daar niet naar toe te gaan als je hier al in de buurt bent. Je kunt niet alleen de eilanden bezoeken, op sommige kun je ook overnachten in een tentje of mountainbiken. Een absolute aanrader!

Coron Islands

Een van de bekendste plekken nabij Coron

Meren op Coron Island

In totaal zijn er zeven meren op het eiland die de meren als heilig beschouwen. er twee erg  populair zijn. Lake Kayangan en Lake Barracuda zijn de grootste bezienswaardigheden op het eiland.  Je bereikt het meer door een klim van 10 minuutjes. Het kristal heldere water van Lake Kayangan is indrukwekkend.

In beide meren kan je zwemmen en duiken. Verwacht hier echter niet dat je alleen bent want elke dag worden er busjes vol toeristen uitgeladen. Lake Barracuda is geschikter voor duikers vanwege de unieke laag van vers zout water en de bizarre temperaturen van het water die soms op kunnen lopen tot 38°C!

TIP – Om er te komen is niet zo moeilijk. Vanuit Coron Town gaan er elke dag boten en op elke hoek van de straat worden tours aangeboden. Het makkelijkst is om tours te regelen bij je hotel. Kosten hangen af van de tour die je boekt. Reken op zo’n €15 tot €20 per persoon.

Coron Island

Een van de meren

Hoe kom je er?

Coron Town is de belangrijkste stad in deze regio en heeft een vliegveld. Er gaan vluchten van PAL, Cebu Pacific en AirAsia vanuit Manilla. Een minivan ritje van het vliegveld naar de stad kost je zo’n 150 peso en duurt ongeveer een half uur.

Boot

In het hoogseizoen gaan er elke dag bangka’s van El Nido naar Coron. Dit kost je minimaal 1800 Peso en de tocht duurt 7 uur wat best lang is in een bangka. In het laagseizoen aren ze minder vaak omdat de zee wilder is. Check bij je accommodatie of een touroperator op straat wat de mogelijkheden en tijden zijn. Als er geen bangka;’s gaan en je toch heel graag naar Coron wil kan je een eigen boot huren voor zo’n 15.000 Peso.

Met 2GO ferries kun je vanuit Manilla naar Coron. DIt kost je ook 1800 Peso, maar het duurt wel 14 uur. De boot vertrekt alleen op zondag om 16:30 naar Coron en op zaterdag om 8:00 uur naar Puerto Princesa (Palawan). Naar Puerto Princesa kost 1500 Peso en duurt ook 14 uur.

Beste reistijd

In principe zijn er twee seizoen in de Filipijnen. Het droge seizoen en het regenseizoen. In het droge seizoen heb je koele maanden (december tot en met februari) en hete maanden (maart tot en met mei). Deze maanden worden gezien als het hoogseizoen. Het regenseizoen wordt gezien als het laagseizoen en loopt van juni tot en met november. Juli tot en met oktober is tevens het tyfoon seizoen dus deze maanden moet je vermijden.

De beste tijd om te gaan is rond maart tot en met mei/juni. Dit betekent echter ook hoge prijzen en veel mensen. Je zou daarom ook kunnen kiezen voor de maanden november en december. In deze maanden is het rustiger.

Locatie Coron Island

Wat wij vinden:
  • Azië Expert

Samenvatting

Coron Island heeft een adembenemend aanzicht. Als je over Coron vliegt zie je wat voor een schitterend eiland dit is met beboste rotsen, helder water, jungle, witte zandstranden, lagunes en meren. Van de 7.000 eilanden behoort Coron zeker tot één van de mooiste. Coron Island ligt op 20 minuten varen van Coron Town.

4.9

Door de vele vragen kunnen we helaas niet iedereen meer persoonlijk beantwoorden. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.