Cruisen over de Mekong

Veel mensen gaan richting Laos voor Luang Prabang, Vang Vieng of de 4.000 Islands maar slaan het prachtige binnenland over. Als je vanuit het noorden van Thailand naar Laos reist, ontdek je deze groene binnenlanden. Een mooie manier om het binnenland te zien is over de Mekong rivier, dat een natuurlijke grens vormt tussen beide landen.

Nong Khiaw

Cruisen over de Mekong

De Mekong is de belangrijkste rivier in Azië. Het dagelijkse leven in Azië draait om de Mekong. Tijdens je cruise over de Mekong vaar je over het kabbelende water. Onderweg kom je kleine dorpen tegen waar kinderen spelen in de rivier, vrouwen de was doen en mannen hun visnetten uitgooien. Een schitterende ervaring.

Op een slowboot, geschikt voor 40 reizigers, vaar je over de Mekong rivier. Aan boord geniet je van het lokale eten, het uitzicht over het water en (als je goed weer hebt) de zon. Je vaart dwars door het eenvoudige, lokale leven. Hoge, groene bergen, vissersbootjes en huizen op palen boven het water trekken aan je voorbij. De boot legt soms ook aan, zodat je te voet het leven aan de oever in je op kan nemen. Onderweg kan je een lokale markt bezoeken en grotten aan de voet van een kalkstenen rots, bekend om kleurrijke boeddhabeelden. Een prettige reisroute is om deze tocht vanuit Thailand te maken en te eindigen in Luang Prabang. Bekijk mogelijke rondreizen zodat je een idee krijgt hoe je deze tocht in je Laos reis kan inplannen.