Delhi

Dehli is zonder twijfel de meest bijzondere stad van India. Deze hoofdstad is een mix van mysterie, cultuur, magie en chaos. Delhi, ook wel City of Djinns genoemd, is een stad van 25 miljoen inwoners en net als Rome bezaaid met overblijfselen van de oude keizerrijken. Door de opeenvolging van bezettingen en bestormingen heeft Delhi een veelzijdig karakter. Het moderne Delhi herbergt middeleeuwse vestingen, Mogol mausolea, stoffige bazaars, koloniale stadsplanning, mega winkelcentra en veel, heel veel, mensen.

Iedereen die naar India gaat komt wel in Delhi. Lees daarom deze pagina goed door. We leren je op deze pagina het volgende over deze indrukwekkende stad;

Delhi; intro

Als je de tijd niet neemt voor Delhi verlaat je de stad overdonderd door de drukte, het stoeien met de vele verkopers en de stress om alle bezienswaardigheden af te vinken. Als je deze wereldstad de tijd geeft die het verdiend is de kans groot dat je er nooit meer weg wil. Het zijn vaak die kleine, onbekende plekken die je het meest raken zoals de Lodi Gardens in de schemering of het grote fort van Purana Qila. Zelfs het islamitische gezang (qawwali) op Nizamuddin went na een tijdje.

TIP – zorg voor genoeg water in je tas. Delhi kan in de zomer extreem heet worden en je moet genoeg drinken!

Het lijkt onmogelijk maar de stad groeit nog steeds. Als je de drukte op je hebt laten inwerken en goed om je heen kijkt vindt je tombes, tempels en ruïnes die eeuwen oud zijn. Een mooie manier om Delhi te ontdekken is door een city tour. Of je dat nu op de fiets doet of met een lokale gids, het zal een unieke belevenis zijn. Je zou ook nog de (efficiënte) metro kunnen nemen.

Reisgids

Ga je binnenkort naar India, of heb je plannen?

Weet je nog niet precies welke route je moet volgen? Check dan ons Routeboek.

Hierin staan bijna 30 routes door Azië beschreven. Waaronder India!

Uitzicht over delen van de stad

Old Delhi en New Delhi

Grog gezegd kan je Delhi opdelen in twee delen. Het ouden gedeelte, Old Delhi, is de stad van het Mogolrijk en dateert uit de zeventiende eeuw. Het is de meest hectische wijk van de stad en ook een mooie herinnering dat Delhi meer dan zevenhonderd jaar een moslim geregeerde stad was. Hoewel Old Delhi steeds meer ingeklemd komt te zitten tussen grote, nieuwe gebouwen kan je goed zien hoe machtig het Mogolrijk geweest moet zijn met het indrukwekkende Red Fort en de Jama Masjid, India’s grootste en meest indrukwekkende moskee.

TIP – as je in Delhi bent probeer dan in de eet kraampjes wat street food te scoren. Het eten is hier echt heerlijk!

Meer naar het zuiden vindt je het nieuwere gedeelde, New Delhi. Dit gedeelte is gebouwd door de Britten en diende als de hoofdstad van hun rijk. Het is een stuk rustiger dan Old Delhi maar zeker zo indrukwekkend als Old Delhi.

De Rajpath, een reusachtige boulevard, die zich uitstrekt van de India Gate tot de Presidential Palace laat goed zien hoe machtig de Britten waren in die tijd. Je vindt hier de beste musea van de stad en niet te vergeten het bekendste winkelgebied, gecentreerd rond het Connaught Plac , het hart van het centrum van Delhi .

Bezienswaardigheden Delhi

Voor vele is deze stad de eerste ontmoeting met India. En dat is te merken, Delhi is op alle ingesteld voor de toeristen. Hotels en hostels, restaurants en bars in alle prijsklasse zijn speciaal gebouwd voorde toeristen en er zijn duizenden collega-reizigers die je de beste tips en tricks kunnen geven. Daarnaast zijn er nog een groot aantal musea en kunstschatten, culturele optredens en oude ambachten die vandaag de dag nog uitgevoerd worden.

Rode Fort

Het Red Fort is het grootste monument van Old Delhi. Lal Qila staat in het Engels bekend als Red Fort vanwege de rode zandsteen waaruit het gebouwd is. In 1638 gaf Shah Jahan opdracht voor het bouwen van het fort wat moest dienen als zijn huis. Pas 10 jaar na het begin van de bouw verhuisde de keizer naar zijn fort.

Humayun’s Tombe

Humayan’s Tombe wordt gezien als de meest perfecte en fascinerende mausoleums van Delhi. De tombe lijkt te zweven boven de zo bekende tuinen die de Humayan’s Tombe omringen. De tombe is een bijzondere en unieke mix van zowel Perzische als Mogol bouwstijlen. De Humayan’s Tombe heeft de bouw van de Taj Mahal sterk beïnvloed.

Lodi Gardens

Het Lodi Park is een rustige park en een favoriete get-away voor locals en toeristen. De tuinen staat vol met de afbrokkelende graven van Sayyid en Lodi heersers, waaronder het indrukwekkende 15e-eeuwse Bara Gumbad graf. Verder vind je opvallend verschillende graven van Mohammed Shah en Sikandar Lodi.

Delhi

De ruines in de Lodi Gardens

Beste reistijd

De beste tijd om de stad te bezoeken is van oktober tot en met maart. Het weer is dan op z’n best. Tijdens deze periode zijn de bloemen in de stad in volle bloei, heb je warme en zonnige dagen en het regent in deze maanden minder.

De zomer, maart tot en met juni, is extreem warm. Temperaturen van boven de 45 graden zijn niet vreemd. Veel toeristen vermijden de stad in die periode omdat het te warm is. Het regenseizoen loopt van juli tot en met september. Dit gaat gepaard met heftige regen.

Beste reistijd Delhi

Locatie Delhi

Wat wij vinden:
  • Azië Expert
4.5