Derawan

Derawan is een eiland in de provincie Kalimantan, gelegen in de Celebeszee. Derawan is onderdeel van de grotere eilandengroep Derawan Islands. Het is een prachtig tropisch eiland met één van de mooiste stranden van Indonesië. Daarnaast is Derawan erg populair onder duikers vanwege de enorme biodiversiteit.

Over Derawan

Voor een lange tijd werden het eiland en de zee zwaar misbruikt. Overbevissing was een groot probleem. Ook werd er gejaagd met explosieven die enorme schade aan de unieke biodiversiteit toebrachten. Sinds 2011 wordt er echter hard gewerkt om de natuur op en rond het eiland te herstellen. Vooral het WNF zet zich actief in, in dit gebied.

Op dit moment is het een van de gebieden op de wereld met de hoogste biodiversiteit. Er leven maar liefst 900 soorten vissen, 500 soorten koraal, unieke schelpsoorten en zeeschildpadden in de zee rond dit prachtige eiland. Mede hierdoor is het eiland uitgegroeid tot een populaire duikbestemming. Ook heeft het twee meren waar je kunt duiken tussen een enorme hoeveelheid ongevaarlijke kwallen. Deze meren zijn uniek in de wereld en trekken elk jaar vele liefhebbers van unieke duiklocaties.

Stranden Derawan

De stranden hier zijn werkelijk prachtig. Het eiland heeft namelijk witte zandstranden met palmbomen en rotsformaties. Het strand is daarnaast erg rustig, waardoor het de perfecte plek is om even helemaal tot rust te komen. ’s Avonds kun je genieten van een romantische zonsondergang of een wandeling maken langs de kustlijn van het eiland. Wanneer je toe bent aan wat meer avontuur, kun je gaan snorkelen of duiken. Er zijn op het eiland meerdere mogelijkheden tot het huren van duikspullen of het nemen van duiklessen. Ook voor een verkoelend drankje of een snack kun je op het strand van Derawan prima terecht.

Overnachten Derawan

Dit is geen mega eiland en de keuze qua overnachtingen is goed en ruim voor een eiland van dit formaat. Je hebt hier alle soorten accommodatie. Van de duurdere hotels tot hostels en homestays. Je hoeft daarom ook niet bang te zijn dat je geen accommodatie kan vinden. Voor het  boeken van de juiste accommodatie kan je kijken bij onze tips over overnachten.

Locatie Derawan