Doi Inthanon National Park

Doi Inthanon is een schitterend national park in het noorden van Thailand. Het Doi Inthanon National Park herbergt naast indrukwekkende trekkings, watervallen en twee stoepa’s ter eren van de koning en koningin ook de hoogste berg van Thailand. De Doi Inthanon is zo’n 2.500 meter hoog waardoor je een prachtig uitzicht hebt op de omliggende regio.

Boek hier de goedkoopste tickets richting Thailand

Doi Inthanon National Park

Het park ligt dicht bij Chiang Mai waardoor het een ideale dagtrip is voor zowel locals als reizigers. Het Doi Inthanon park is zo’n 1.000 vierkante kilometer groot en is daarmee net iets kleiner dan de provincie Utrecht. Het is voor locals de beste manier om even te ontsnappen aan de hitte van de lager gelegen gebieden. Ook reizigers trekken veel naar de top om te ontkomen aan de hitte, hoewel die er meestal minder dik aangekleed uit zien dan de locals. Mocht je helemaal tot de top komen kom je onderweg nog een tempel tegen die gebouwd is voor één van de laatste Lanna koningen, koning Inthawichayanon. Als je dit punt voorbij bent snap je gelijk waarom mensen graag naar het Doi Inthanon National Park komen, je loopt er namelijk door een prachtig koel bos voordat je aan de Ang Ka Nature Trail kan beginnen. Mocht je het geluk hebben en hier in een rustige periode komen zal je zien dat een wandeling door dit park een adembenemende ervaring is!

Als je wilt genieten van de mooiste uitzichten kan je het beste rond het droge seizoen komen wat loopt an November tot Februari. Het is er dan wel koeler en droger maar de luchten helderder. Verwacht echter geen wonderen want het is op de top vaker mistig dan helder. Je mag dan niet zo’n spectaculair uitzicht hebben; de bossen, de top van de berg en de mist zorgen wel voor een mysterieus uitzicht.

Watervallen Doi Inthanon

Doi InthanonDoi Inthanon National Park herbergt naast schitterende trekkingen en uitzichten ook nog 8 watervallen. De grootste en meest bekende is de Nam Tok Mae Klang. Deze is tevens het makkelijkste te bereiken. Naast deze grootste waterval heb je tevens nog de kleinere Nam Tok Wachiratan en de Nam Tok Siriphum die het bezoeken waard zijn.

Locatie Doi Inthanon National Park