Do’s & Don’ts tijdens de voorbereiding van je reis – deel 1

Reizen is een verslavend iets. Of je nu met een koffer reist of met een backpack, alleen of met groepen; het is een geweldige ervaring! Tijdens de voorbereiding van je reis zijn er een aantal dingen waarvan wij vinden dat je ze wel of niet moet doen; de Do’s & Don’ts. Sommige punten zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen, andere punten op basis van medereizigers. Deze adviezen willen we jullie uiteraard niet onthouden. Vandaag deel 2; de Do’s!

DO; Vraag advies van andere reizigers

Azie-Expert.nl staat bol van informatie over verschillende landen in Azië. Toch hebben ook wij niet alles gezien, het is ongelijk om alles gezien te hebben! Vraag daarom eens advies aan andere reizigers die je kent of check ergens een forum op internet. De bekende highlights kan iedereen vinden maar juist die dingen waar weinig toeristen vanaf weten zijn erg leuk! Ervaringen van andere reizigers zijn goud waard!

DO; Vraag een Credit Card aan

Klinkt logisch maar je zal niet de eerste zijn die ergens in Azië staat en niet kan pinnen. Gelukkig kan je met de meeste bankpassen wel in Azië terecht maar een Credit Card is vooral handig voor het kopen van (vlieg) tickets als je onderweg bent. Daarnaast zullen sommige hotels of hostels ook Credit Cards accepteren en mocht je pinpas gestolen worden of defect raken is het wel zo handig als je nog geld op kan nemen!

DO; Zorg voor inentingen

We krijgen vaak de vraag of mensen zich moeten inenten ja of nee. En ook op internet wordt deze vraag vaak gesteld. Het is geheel afhankelijk vaan waar je gaat reizen. Voor Bali heb je nu eenmaal minder inentingen nodig dan bijvoorbeeld Myanmar of Nepal. Laat je echter goed adviseren, neem geen onnodig risico. Je zal niet de eerste zijn die doodziek van een reis terug komt. Sommige verzekeringen dekken kosten als inentingen waardoor het je niks kost, informeer dus goed bij je verzekering! Ga niet uit van (goed bedoelde) meningen op internet of andere reizigers maar laat je voorlichten. Een telefoontje naar bijvoorbeeld SGZopReis kost niks en binnen 5 minuten heb jij de juiste informatie!

DO; Koop een goede tas of backpack

Ook dit is vrij logisch maar soms nog een ‘ondergeschoven kindje’. Zeker als je langere tijd op reis gaat is een goede tas of backpack erg belangrijk. Een backpack wordt afgesteld op jouw lichaam, een verkeerd afgestelde backpack zit dan ook niet fijn. Wij adviseren je niet om de duurste of bekendste backpack te kopen maar wél om deze goed te laten stellen. Ook als je een tas van een vriend leent loop dan even bij een specialist naar binnen om alles na te vragen. Het is zonde om tijdens het reizen last van je rug te krijgen door een verkeerde backpack!