Do’s & Dont’s tijdens de voorbereiding van je reis – deel 2

Reizen is een verslavend iets. Of je nu met een koffer reist of met een backpack, alleen of met groepen; het is een geweldige ervaring! Tijdens de voorbereiding van je reis zijn er een aantal dingen waarvan wij vinden dat je ze wel of niet moet doen; de Do’s & Don’ts. Sommige punten zijn gebaseerd op onze eigen ervaringen, andere punten op basis van medereizigers. Deze adviezen willen we jullie uiteraard niet onthouden. Vandaag deel 2; de Don’ts!

Don’t; Laat je niks aanpraten door anderen

Reizen is een bijzondere ervaring! Het kan je hele wereldbeeld veranderen en sommige komen als herboren terug! We horen echter ook vaak mensen die het maar eng vinden. Sommige in jouw vrienden of familiekring zullen er geen voorstander van zijn en proberen je van je plannen af te praten. Laat je echter niks aanpraten! Reizen verbreed je horizon en versterkt je karakter. Als jij denkt dat de tijd rijp is om te reizen.. GAAN!

Don’t; Tot in de puntjes plannen

Moeilijk voor de ‘control freaks’ maar plannen is naar onze mening een absolute don’t tijdens de voorbereiding van je reis. Een planning kan alleen maar tegen vallen. Zo blijkt die ene bus die je wilde nemen er niet te zijn of je hotel halverwege niet meer dan een garage te zijn. Een route uitstippelen is een goed idee, zeker als je voor een minder lange periode gaat. Maar alles van te voren vast leggen zonder? Een georganiseerde reis is natuurlijk wat anders, daar krijg je (meestal) waar voor je geld!

Don’t; Hotels of hostels boeken

Valt een beetje samen met bovenstaande punt maar hotels plannen vóór dat je in het land zelf bent is niet handig. Dit is leuk als je met de auto door Frankrijk rijdt maar niet in Azië. De routes tussen steden duren altijd langer dan aangegeven en je kan hierdoor wel eens in de knoop raken met je planning. Er zijn altijd en overal slaapplaatsen in Azië in de zin van hotels en hostels. Geen reden om vooraf te boeken dus (tenzij je absoluut in dat ene exclusieve hotel aan de rand van dat prachtige meer wil slapen). Wij boeken zelf alleen voor de 1e nacht na aankomst een hostel, zo hoef je niet met je tassen te sjouwen op zoek naar een slaapplek.