Eten & Drinken in Hong Kong

Van kraampjes naast de weg tot de bekendste vijf-sterren restaurants. Eten in Hong Kong is een feest. Hong Kong wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Azië genoemd. Dit feit alleen is voor veel mensen al een reden om deze regio te bezoeken. Internationaal staan alleen Frankrijk en Italië hoger aangeschreven voor de echte liefhebbers als het gaat om lekker eten. Door de vele nationaliteiten die in Hong Kong leven is het logisch dat er een enorm gevarieerd aanbod aan eten is. Van de traditionele Kantonese keuken tot de ‘Westerse’ keuken, van simpele restaurantjes, kraampjes op straat tot trendy vijf sterren restaurants, je vindt het allemaal in Hong Kong. Voor backpacker of expat, voor ieder budget is er in Hong Kong geweldig te eten.

eten hong kong

De keuken van Hong Kong is gebaseerd op de Kantonese gerechten. Zoals in veel Aziatische landen is een groot deel van deze gerechten gebaseerd op rijst, groenten en vlees/vis. Typische Aziatische ingrediënten als kikker, slang, eend, schorpioen etc. zijn overal in Hong Kong verkrijgbaar. Voor de minder avontuurlijk aangelegde mensen zijn er ook genoeg gerechten met kip of varkensvlees. Mocht je dit ook niet lusten is er nog hoop. Hong Kong is een internationale metropool en er zijn genoeg fastfood restaurants te vinden. Daarnaast vindt je in Hong Kong tevens de bekende 7Eleven. Wij raden uiteraard wel aan om je grenzen te verleggen en de échte Kantonese gerechten te proberen.

In Hong Kong vindt je tevens op sommige eetplekken het ‘Quality Tourism Service’ symbool. Mocht je dit symbool tegen komen ben je zeker van lekker en kwalitatief goed eten en een goede service.