De Filipijnen wordt nog (te) vaak overgeslagen door de internationale reiswereld. Het backpacken in de Filipijnen staat dan ook nog in de kinderschoenen hier. Backpacken Filipijnen is een geweldige manier om dit bijzondere land te ontdekken. Je hebt alle vrijheid om te gaan waar je wil en zit niet vast aan schema’s. Daarnaast hoeft het backpacken door Filipijnen niet duur te zijn.

TIP ♥ check CheapTickets.nl voor de goedkoopste vliegtickets naar de Filipijnen!

De Filipijnen is een prachtig land dat iedereen weet te boeien. Ga je backpacken door de Filipijnen? Lees dan deze pagina met tips over onder andere:

Backpacken Filipijnen

De Filipijnen is een schitterend land. Gezegend met een prachtig landschap, een unieke cultuur en meer dan 7.000 eilanden is er genoeg te doen hier. Door de vele eilanden zal je niet alles kunnen zien maar de highlights in de Filipijnen zijn in overvloed aanwezig. Of je nu wil eilandhoppen, de unieke cultuur wil meemaken of de vulkanen wil bedwingen.

Er is genoeg te doen. Daar komt nog eens bij dat de inwoners van het land hele gastvrije mensen zijn. Het backpacken Filipijnen wordt steeds populairder en steeds meer regio’s zijn ingericht in het opvangen van backpackers met goede accommodatie en gezellige restaurantjes.

Route Filipijnen

Weet je al dat je naar de Filipijnen wil, maar weet je nog niet welke route je wil volgen? Check dan onze route door de FilipijnenGratis, gedetailleerd en handig!

Vliegtickets Filipijnen

Vanaf Amsterdam zal je vliegen naar Manilla. Je kan er ook voor kiezen om naar Cebu of Puerto Princesa te vliegen maar dit is veel duurder. Een vliegticket Filipijnen hoeft niet meer te kosten van €600 mits je in een drukke periode vliegt.

Check altijd meerdere sites om het beste ticket te vinden, probeer daarnaast ook behalve Schiphol ook naar Brussel of Düsseldorf te kijken. Hieronder vind je de beste websites om online jouw ticket naar Filipijnen te boeken!

TIP ♥ – check CheapTickets.nl voor de goedkoopste vliegtickets naar de Filipijnen!

Budget Filipijnen

Een budget Filipijnen is iets persoonlijk. Voor iedereen is het anders. Hou er rekening mee dat de Filipijnen duurder is dan andere landen in Zuidoost-Azië. Als je echt low-budget reist zou je het het met €30 per dag moeten redden in de Filipijnen. Dan reis je wel low-budget en slaap je in hostels (dorm), eet je buiten de deur (street food) en reis je met lokaal vervoer.

Reken op zo’n €35 per dag per persoon als budget

Een iets realistischer budget is €40 per dag. Wij gaven zo’n €40 oer dag uit in 2016 en we reisde redelijk low budget. Af en toe sliepen we in een iets luxer hotel en we sliepen nooit in dorms. Dan is je budget dus iets hoger. Meer info vind je op budget Filipijnen.

El Nido

Overnachten Filipijnen

Tijdens het backpacken door de Filipijnen zal je ook moeten overnachten. Er zijn genoeg mogelijkheden om je accommodatie thuis online te regelen. Hierdoor moet je je reis wel enigszins plannen. Wij zijn van mening dat het backpacken Filipijnen juist zo leuk is door dat je de vrijheid hebt.

Als boekt is een deel van die vrijheid weg. Het is veel leuker om ter plaatse pas te boeken.

TIP – check onze pagina Overnachten Filipijnen voor meer info

Niet alle eilanden op de Filipijnen zijn overspoeld door accommodatie, ook omdat er veel eilanden onbewoond zijn. De bekendere plekken zijn echter prima ingericht op het reizen met een rugzak. Daarnaast zijn de mensen in de Filipijnen ontzettend gastvrij en zullen je altijd helpen met het zoeken naar een slaapplaats of zelfs uit nodigen thuis.

Wanderers Guest House

hotel-filipijnen

Niet alle eilanden op de Filipijnen zijn overspoeld door accommodatie, ook omdat er veel eilanden onbewoond zijn. 

Good Shepherd Hostel

hotel-filipijnen1

Niet alle eilanden op de Filipijnen zijn overspoeld door accommodatie, ook omdat er veel eilanden onbewoond zijn. 

Casa Bocobo Hotel

hotel-filipijnen2

Niet alle eilanden op de Filipijnen zijn overspoeld door accommodatie, ook omdat er veel eilanden onbewoond zijn. 

Highlights Filipijnen

De highlights in de Filipijnen zijn er bijna te veel om op te noemen. Voor backpackers zijn de volgende 4 een absolute aanrader. Wil je nog meer highlights van dit mooie land ontdekken? Kijk dan eens op onze highlights Filipijnen pagina voor een compleet overzicht.

Beste Reistijd Filipijnen

De beste reistijd Filipijnen is van december tot en met mei, tijdens het droge seizoen. Deze maanden herbergen ook de koele en droge dagen hoewel het in mei al snel warmer kan worden. Mei is dan ook de heetste maand waarbij temperaturen op kunnen lopen tot 38 graden.

TIP – de beste reistijd voor de Filipijnen zijn de maanden december tot en met mei.

Hou je niet van regen en niet van extreme hitte dan is de beste reistijd Filipijnen de maanden december en januari. In deze maanden liggen de temperaturen wat lager. Het droge seizoen is tevens het drukste seizoen dus het kan handig zijn om overnachtingen vooraf te boeken. Op deze pagina vind je meer info over de beste reistijd Filipijnen.

Regenseizoen

In de Filipijnen ligt dat wat anders. Het regenseizoen in de Filipijnen is een absolute no-go en vaalt zeker niet onder de ‘beste reistijd Filipijnen’.

Dit heeft niet zozeer te maken met de regen die er valt maar met name de tyfoons die in dit seizoen het land teisteren.

Beste reistijd Filipijnen
Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8.6/10
    8.6/10

Samenvatting

Het backpacken in de Filipijnen staat dan ook nog in de kinderschoenen hier. Het hoeft niet duur te zijn om te backpacken door de Filipijnen. Ons advies? Ga nu het nog "onontdekt" is!

8.6/10

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.