Hoofdmenu
Onze Tours

AZIË

reis expert header

Cultuur Filipijnen

Bijgewerkt op 19 december, 2019

De Filipijnen is een wereld apart. Niet alleen omdat het ver weg ligt van de rest van Zuid-Oost Azië maar ook qua cultuur en tradities. Het land wordt overspoeld door Katholieken, een gevolg van de 350 jaar dat Spanje het hier voor het zeggen had.

Vandaag de dag zie je genoeg overblijfselen van het Spaanse tijdperk met uitbundige festivals, eeuwenoude kerken en een bijzondere mix van Spaans-Filipijnse architectuur. Het geeft de cultuur Filipijnen een bijzondere tint. Veel gerechten en plaatsnamen stammen nog uit de tijd dat de Spanjaarden hier waren.

Maar ze spreken hier ook prima Engels door de invloed van de Amerikanen. Ondanks alle invloeden van buitenaf het het land zijn unieke identiteit behouden. De inwoners, de Filippino’s, zijn gastvrije en warme mensen en met de eeuwenoude steden en er zelfs natuurgebieden die op de UNESCO lijst staan is de cultuur Filipijnen één van de meest bijzonderen in Zuid-Oost Azië.

Bekijk hier de mooiste culturele hoogtepunten van de Filipijnen.

Banaue

Er zijn heel wat rijstterrassen in Azië te bezoeken, maar de rijstterrassen in Banaue zijn misschien wel de mooiste. Ze staan ook niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Als je in de Filipijnen bent mag een bezoek aan Banaue niet ontbreken!

TAO Experience

Het paradijs roept! En wel vanuit de Filipijnen. Tijdens een tour van vijf dagen en vier nachten met TAO Experience Philippines ga je eilandhoppen van El Nido naar Coron, of andersom. Onderweg slaap je op prachtige onbewoonde eilanden, snorkel je tussen het mooiste koraal en kun je zelfs je eigen vis vangen voor het diner.

Moalboal

Moalboal is een stadje op het eiland Cebu op zo’n 90 kilometer van Cebu City. Je kunt hier goed duiken, iets drinken in een bar of heerlijk eten. Als je naar Moalboal gaat is dat waarschijnlijk Panagsama Beach aangezien dit DE plek is om te zijn.

Princesa Underground River

Het Princesa Subterranean River National Park is één van de belangrijkste beschermde natuurgebieden in de Filipijnen. Het is een 8,2 kilometer lange onderwater rivier en staat bekend als één van de meest complexe grot systemen ter wereld; de Princesa Underground River.

Davao

Davao is een mooie stad in het zuiden van het eiland Mindanao. Het is de culinaire, culturele, economische en commerciële hoofdstad van het zuiden die bekend staat om zijn fruit. De stad groeit echter snel met de komst van meer verkeer, winkelcentra en bedrijven. Het is echter Mt. Apo op de achtergrond die de stad een onalledaags aanzicht geeft.

Vigan

Vigan is een oude stad op het eiland Luzon. Het is alsof je in Spanje loopt als je Vigan bezoekt. Deze mooie koloniale stad is één van de best bewaarde steden uit de tijd dat de Filipijnen bij Spanje hoorde. Het ademt één en al cultuur! Je kan je vergapen aan schitterende gebouwen, mooie restaurantjes en de vriendelijke inwoners.

Verzenden
User Review
7.3/10 (1 vote)

NieuwsbriefN

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang maximaal twee keer in de maand handig tips en weetjes.

Onze ReisO

Wie had gedacht dat ons leven in 2009 zo drastisch zou veranderen. Het was 2009 toen wij voor het eerst een verre reis maakte. We zaten ‘vast’ in de sleur van het dagelijkse leven en waren op zoek naar nieuwe uitdagingen, een nieuw avontuur. We besloten onze baan op te zeggen om de reis van ons leven te maken…

Lees verder