Sabang is vooral bekend door de Underground River die je hier vindt. Maar met een mooi strand, omringd door bergen en warm, kalm, water heeft het stadje veel meer te bieden dan de grotten. Het is er nog heerlijk rustig. Aan het strand vind je een aantal beach-bars en hotels en verder is het vooral genieten hier.

Sabang; een introductie

Eerlijk toegegeven; Sabang is wat minder mooi dan de andere stranden op Palawan. Maar dat is misschien wel het fijne. Er komen hier vooral dagjesmensen vanuit Puerto Princesa om de grotten te verkennen.  En zodra deze aan het eind van de dag weer in de bus stappen richting PP, lijkt het wel alsof je een eigen stukje paradijs hebt.

TIP – als je de Underground River wilt bezoeken kun je dat beter doen vanuit Sabang dan Puerto Princesa

Een aantal beach bars blijven open waar je op het strand, zonder al te veel andere toeristen, kunt genieten van indrukwekkende zonsondergangen en een koud biertje. In de avonden is het hier echt genieten. 

TIP ♥ – heb je onze route door de Filipijnen al gezien? Handig als je nog op reis gaat!

Sabang

Het strand op Sabang, Palawan

Wat is er te doen

De Underground River nabij Sabang wordt gezien als een van de “zeven wereldwonderen’, en dat is ook de reden dat veel mensen hier komen. Maar ondanks die topattractie is er hier wel meer te doen en te zien. Dit zijn de belangrijkste activiteiten;

1. Ga Snorkelen

Het is niet de beste locatie in de Filipijnen om te snorkelen maar er zijn een aantal plekken waar het kan. Panganan Cave, Philomena en Garcia Islands zijn de beste locatie.

TIP ♥ – je betaald 800 Peso voor 4 uur snorkelen.

2. Loop een Jungle Trail

Als je de Underground River bezoekt gaan de meeste terug met de boot. Sportievelingen kunnen ook terug wandelen over de 5 kilometer lange Jungle Trail. Je komt onderweg langs de Monkey Trail, met, heel verrassend, een aantal apen.

TIP ♥ – je betaald 200 Peso p.p 

Lekker relaxen in een van de beach bars

3. Verken de Poyuy-Poyuy River

Bij de Poyuy-Poyuy River kun je met een gids over de river paddelen. De trop duurt maar een uurtje (150 Peso) maar je kunt wel papegaaien, neushoornvogels en zelfs pythons spotten. In de ochtend heb je het meeste kans om dieren te spotten.

4. Ga Ziplinen

Als je in Sabang bent zie je overal boordjes met ‘Zipline’ staan. Dit is naast de Underground River een veel geboekte tour. Je wordt met een jeep en raft naar de 800 meter lange zipline gebracht. Het is een unieke ervaring!

TIP ♥ – het kost je zo’n 550 Peso.

5. Bezoek de Underground River

Het Princesa Subterranean River National Park is één van de belangrijkste beschermde natuurgebieden in de Filipijnen. Het is een 8,2 kilometer lange onderwater rivier en staat bekend als één van de meest complexe grot systemen ter wereld; de Princesa Underground River. Er zijn spectaculaire kalksteen rotsen en kartgebergte wat de omgeving sprookjesachtig mooi maakt.

Een trip vanuit de Sabang Wharf kostte ons 1.350 peso p.p. Dat is inclusief alle fees en bootreizen.

TIP ♥ – meer over deze grotten lees je op de pagina Underground River

Princesa Underground River

De Underground River

Hoe kom je er?

Er zijn een aantal manieren om hier te komen. De makkelijkste is met de bus of minivan vanuit Puerto Princesa.

Met de bus

De meeste accommodaties en touroperators in Puerto Princesa bieden allemaal transport naar Sabang. Zelfs op het vliegveld van Puerto Princesa staan ze klaar om je mee te nemen. het kost je zo’n 400 Peso en de rit naar Sabang duurt ongeveer drie uur. Je kunt ook met de bus vanaf San Jose busstation. Bussen vertrekken elke dag om 7:00 uur, 14:00 uur en 16:00 uur.

TIP – de boottocht van Sabang naar Port Barton of El Nido is echt een aanrader! Een schitterende tocht!

Met de boot

Je kunt met de boot van Sabang naar El Nido en Port Barton. Dit is een aanrader omdat het een hele leuke en indrukwekkende manier is om te reizen. In het hoogseizoen (november tot en met mei) varen er dagelijks banka’s tussen Sabang en El Nido (1800 Peso, 6 uur) en Port Barton (1200 Peso, 2,5 uur). In het laagseizoen (juni tot en met oktober) varen ze niet, of minder. Een prime boot kost je dan 9.000 Peso, tenzij je reizigers weet te vinden die ook met de boot willen. Zo kun je de kosten delen.

Sabang

Onderweg naar Port Barton

Beste reistijd

Sabang is het beste te bezoeken in de maanden november tot en met maart. Dan is de temperatuur aangenaam en valt er minder regen. Daarnaast is de zee kalm wat het vervoer een stuk makkelijker maakt. Hou er rekening mee dat het rond maart en april heel erg warm kan worden. In onze zomermaanden valt op Palawan de meeste regen.

Sabang

Overnachten in Sabang

De leukste accommodatie zit aan het strand. Daarnaast heb je op het centrale plein, waar de bussen en minivans aankomen nog een aantal ho(s)tels zitten. Deze zitten echter niet aan het strand, en als je bij het strand bent is het wel zo leuk om hier ook te slapen. Goede opties aan het strand zijn:

Locatie Sabang

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 7/10
    7/10

Samenvatting

Sabang is vooral bekend door de Underground River die je hier vindt. Maar met een mooi strand, omringd door bergen en warm, kalm, water heeft het stadje veel meer te bieden dan de grotten. Het is er nog heerlijk rustig.

7.0/10

Heb je een vraag voor ons Team van Reis Experts? Dan kan je deze vraag, na het doneren van een Kop Koffie, hier stellen.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.