Op zoek naar één van de beste duiklocaties ter wereld? Dan kan je het beste naar het Tubbataha Reef gaan. CNN Travel plaatst dit gebied in de Top 8 als ‘beste duiklocatie ter wereld’. Sinds de ontdekking in de jaren ’70 wordt het beschouwd als de meest opmerkelijke koraal gebieden op deze planeet.

Tubbataha Reef; het mooiste rif van deFilipijnen

Als je naar deze perfecte duiklocatie wil moet je er wel wat voor over hebben. Je kan er namelijk alleen komen in per boot vanaf Puerto Princesa. Het reef ligt tussen de eilanden Mindanao en Palawan in de Sulu Zee. Het ligt zo geïsoleerd dat al het koraal en de onwerkelijk mooie onderwaterwereld altijd bewaard is gebleven. Het staat niet voor niets sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Onder water kom je een spectaculair landschap tegen met een bizarre diversiteit en prachtige koraalriffen met haaien, schildpadden en manta’s. En waar in de rest van Azie koraal bedreigd wordt door bijv. vissen met explosieven en het toerisme gaat al het geld van toegangsprijzen naar het Tubbataha Reef om dit zo goed mogelijk te beschermen.

Tubbataha Reef National Park

Het Tubbataha Reef ligt in het Tubbataha Reef National Park wat een gebied van zo’n 100.000 hectare beschermd. Wat het gebied ook zo bijzonder maakt is het grote aantal zeedieren wat hier leeft met onder andere walvissen, dolfijnen, haaien en schildpadden. In totaal herbergt het nationaal park ruim 350 soorten koraal en meer dan 500 soorten vis. Dit zijn ongekende aantallen in vergelijking met andere duiklocaties in de wereld. Daar komt nog een gemiddelde watertemperatuur van 26°C bij en een zicht onder water van 25 meter.

TIP ♥ – alle info over dit rif lees je op de officiele website

Duiken in het rif

Het duikseizoen van Tubbataha is slechts drie maanden lang open. Het loopt van midden maart tot half juni. Op dit moment van het jaar zijn duikomstandigheden meestal optimale met blauwe luchten, kalme zeeën en een goede zichtbaarheid van tussen de 30 en 45 meter.

TIP ♥ – je betaald 5.000 peso entree plus een fee voor je boot. Die is afhankelijk van de grote van je boot. Er zijn maar een aantal dive-operators. Die vind je op de officiele website (zie link hierboven). Je kunt ook meerdaagse duikreizen boeken.

Tubbataha Reef

Hoe kom je er?

Vanuit Manila kun je een vlucht boeken naar Puerto Princesa. Duikoperators vervoeren hun gasten van het vliegveld naar de pier, waar  je op hun boot stapt. Daarna is het nog zo’n 10 uur varen naar het park. De meeste duikboten vertrekken na het avondeten en komen de volgende ochtend vroeg in Tubbataha aan. Sommige langzamere schepen verlaten de haven eerder om ‘s ochtend vroeg bij Tubbataha te komen

Locatie Tubbataha Reef

Wat wij vinden:
  • Azië Expert - 8/10
    8/10

Samenvatting

Op zoek naar één van de beste duiklocaties ter wereld? Dan kan je het beste naar het Tubbataha Reef gaan. CNN Travel plaatst dit gebied in de Top 8 als ‘beste duiklocatie ter wereld’. Sinds de ontdekking in de jaren ’70 wordt het beschouwd als de meest opmerkelijke koraal gebieden op deze planeet.

8.0/10

Door de vele vragen kunnen we helaas niet meer zo snel reageren als dat we graag zouden willen. We doen ons uiterste best.

Je email adres zal niet zichtbaar zijn voor andere bezoekers.